פוסט חדש!

אהבתי מאוד.

EcoT

New member
זה לא יאומן! אצלי חמותי אפילו עשתה לו אמבטיה!

אני שמחה בשבילך

אבל יש לי חדשות בשבילך:
טקס שינה זה כל מה שאת עושה עם התינוק לפני השינה.
גם אם לא התכוונת, היה לך אחד כזה

לכל השאר - איש בדרכו.

את כל הזמן נורא "שמחה"

כשברור שאת לא(בשבילי כמובן)
אני לא עושה עם התינוק טקסים
הרחצה והשנה לא חייבים להיות באותה שעה ולא תמיד ע"י אותם אנשים
ולא נורא אם יש אנשים בבית בשעת הרחצה ולא נורא אם אין.........
אני נגד קיבעון שמוציא ילד משלוותו כל פעם שבטעות הוא מופר
גם כשהיו תינוקות השתדלתי מאוד לאפשר להם שינה בכל מיני תנאים,אם זה בשעות הצהריים אז לא בחשכה ואם היה קצת רעש בבית אז לא החלתי הוראות הדממה על הנוכחים

ובכל מקרה,בניגוד אליך
אני ובעלי לא היחידים שמשכיבים אותו לישון או רוחצים אותו
וגם אם אחותי רצתה לרחוץ,או אימי או שמו שמיים חמותי
לרחוץ,או להשכיב ואם גם נורא התחשק להן להחליף טיטול הייתי ממש שמחה
היחיד שלא השתתף בחגיגה היה חמי שתמיד נורא פחד שהוא בטעות "ישבור" את הילד

איזה סיפור מהשכבה לישון...
שמים את הילד במיטה וזהו.

נ.ב - ילדים שנרדמים עם רעש זה ילדים שיהיה הרבה יותר קל לחיות איתם מבלי לעצור את החיים. (הכותבת לא התברכה לצערה בילדה מהסוג הנרדם בקלות בכל מקום)

אצלנו עד גיל שנה

הורדמו בחיבוק שלנו, ואחר כך במיטה, עם ליטוף.
ברעש, בכן, בנוכחות של אחרים - לא.
כמו שאמרתי כבר פעמיים, גם אני לא רוצה שישבו לבהות בי כשאני שוכבת לישון...
הכותבת התברכה בבנות שנרדמות בקלות בכל מקום, ובלבד שיש להן חיבוק של אמאבא לפני כן, והעדר גירויים מעניינים מדי, שבשבילם שווה להישאר ערות...

אצלנו השכבה לישון

היא סרט. כתבתי את זה לבחורה שסיפרה שהבת שלה "היפרית" אני שמה את זה במרכאות כי בגיל שנתיים לא מגדירים היפרים.
זה תמיד בנוכחות אחד מההורים. יצא לבת שלי כמה פעמים להירדם כשסבתא שמרה עליה אבל אז גם ממנה נדרש לשבת/לשכב לידה, ולקראת גיל שנתיים זה לא עובר חלק אם אני יוצאת ומשאירה אותה להירדם עם אמא שלי. (האמת שהנוסח של זה לא נכון כי אמא שלי לא מוכנה לבוא לשמור עליה אצלי בבית אז אני צריכה לקחת אותה אליה, והיא מתעוררת בדרך וצריך להרדים אותה מחדש. כנל באמצע הלילה כשאני באה לקחת אותה)

סיוט לגמרי

אני זוכרת שסיפרת את הקטע של להעיר אותה באמצע הלילה... בכלל לא כיף.
ההורים שלי ז"ל סיפרו לי שהיו משאירים אותי אצל סבתי ז"ל, הייתי נרדמת בערך דקה לפני שהם היו מגיעים לאסוף אותי, ואז היה סיפור להעיר ולהרדים מחדש...

ישבור את הילד

זה היה גם אצלנו, כולם פחדו לשבור אותן, הן היו קטנות מאד. פגות, בכל זאת.
היום, כבר יותר מפחדים שהן תשבורנה למבוגרים את הגב

רעש בבית, תמיד היה.
כשהן ישנות, באים אנשים, אין בעיה.
אבל ההרדמה עצמה התבצעה אצלנו במקום היחיד שבו היה מקום לכולנו - בסלון. ומגיל מסויים, אם היו שם אנשים, זה עורר אותן לגמרי. זה לא הפריע להן להיות עצבניות ולבכות מעייפות, אבל לישון - יוק. אז אני העדפתי שישנו מאשר שאנשים יוכלו לשבת להסתכל עליהן עוד קצת. הן בנות אדם קטנות, לא צעצועים. כמו שאני לא רוצה שישבו להסתכל עלי כשאני נרדמת, או כשאני מתקלחת, ככה גם בשבילן אני רוצה את השקט והפרטיות להירדם ולישון.
באופן מפתיע, אני חושבת שזכותי המלאה לחשוב אחרת ממך, וזכותך המלאה לחשוב אחרת ממני, ואין לא בזה ולא בזה פגיעה באף אחד.
וכן, אני משתדלת לשמוח, גם בשביל אחרים וגם בכלל. זה עוזר בחיים. זה העביר אותי בשלום היריון מטורף ופגיה. את, כנראה, מרגישה שזה רגש מיותר, ותוקפנות זה הרבה יותר שווה.

קתרינהA

New member
את מבזבזת אנרגיה יקירתי

בדיוק כמו עם השימוש במילה "אמפתיה", כשלאנשים נתקע בראש פירוש שגוי לביטוי שהם לא מבינים, גם בולדוזר לא יוציא אותו משם.

"טקס שינה"

אם יורשה לי, הוא חוויה שנועדה לקרב בין הורה וילד ולא ילד ושינה.,
האוירה הכביכול רגועה (נרות, מוזיקה רכה מסג, שמן ארומתרפי) מקלחת, סיפור, 3 נשיקות, מיטה שלו בחושך עם נורה קטנה...

מי שרוצה באמת לקרב ילד ושינה לא צריך "טקס" הוא צריך להבהיר לילד שגם אם במקרה הם בטיול שטח והשק שינה הזה על האבנים זו המיטה שלו הלילה הוא ירדם שם. כנל הלול בבית המלון או המזרון אצל הדודה מחיפה.

אישית לא התחברתי לטקסים האלו. ואני שומעת יותר ויותר בפורומי הורים על אמהות שממש בחרדות לנסוע לנופש (לבד או עם הילד) בגלל טקס השינה - המצרך המחייב שבלעדיו הילד וודאי ישאר ער 72 שעות עד שהן תחזרונה.

טקס

-טקס הוא אירוע סמלי המורכב מרצף פעולות, המבוצע בסביבה מסוימת ובמחזוריות סדירה.

-אירוע המתנהל על פי תכנית קבועה מראש; לפי המסורת, לפי התקנות, לפי תכנון מוקדם.

-המילה טקס מקורה במילה היוונית טָקְסִיס, שפירושה ארגון וסדר טוב; ובפרט, סידור של מערך צבאי לקראת קרב.

וכו' וכו'

אין בזה שום קשר לחוויה מקרבת ומי שבחר את המילה עשה טעות
רחצה או השכבה הם לא הכנה לקרב
אם יש לך סדר יום קבוע אז את מכנה את יומך כ-טקס?
זה שאני תמיד אוריד לילד את החיתול לפני האמבטיה ואנקה לו את הטוסיק זה טקס ניקוי הטוסיק?
להתקרב לילד שלי אני יכולה לאורך כל היום בכל מיני דרכים ואני לא רואה באבטיה משהו יותר מיוחד מאשר ארוחת צהריים יחד

אני רק לא מבינה למה את בוחרת להסביר לי שלא באמת צריך טקס בעוד את זו שהצהירה שטקס השנה הוא חשוב
כשכתבת לי כמעט בדמעות את המשפט הבא(שכמבון גם בא להגיד שוב....כמה אני אמא רעה)
ציטוט:טקס השינה של התינוק שלך כל כך זניח בעיניך, עד שאין לך בעיה שיהיו בו גירויים חיצוניים שמפריעים.

אז כן,אין בעיה שיהיו גירויים חיצוניים כי הילד שלי לא גר במוזיאון והוא לא מנותק מהעולם ואנחנו לא עושים טקסים
והיות שהבנות שלך רק בנות שנה וחצי ושלי כבר מזמן בגרו אני יכולה להגיד לך שהשיטה שלי גם הצליחה,את עוד לא יכולה להגיד את זה

קתרינהA

New member
טקס שינה אינו טקס

כמו שדב נמלים אינו דב.
את מתעקשת לא להבין שאת לא מבינה על מה מדובר.
כאילו, להבדיל, שמישהו ידבר על "וידוי הריגה" ואת תתעקשי שזה בהכרח נערך בכנסיה, וגם תביאי אסמכתות לכך מתוך הערך באנציקלופדיה על קתוליות.

באמת שאני לא רוצה להביך אותך,אבל.......

אולי ראוי שתדעי לפחות מעט עברית לפני שאת קופצת?

אין דבר כזה וידוי הריגה........
יש וידוא הריגה
וידוא מלשון לוודא

וידוי בכנסיה
הוא הודאה במעשה מסויים לפני הכומר

מה הקשר בין הדברים?

טקס הוא טקס,רצף פעולות חוזר על עצמו

(עכשיו בטח תכתבי שידעת את אבל בגלל שרוב האנשים חושבים שאילו מילים דומות אז השתמשמת בדוגמא הזו
)

קתרינהA

New member

ברור ש"(עכשיו בטח תכתבי שידעת את אבל בגלל שרוב האנשים חושבים שאילו מילים דומות אז השתמשמת בדוגמא הזו )"

שמחתי לעזור תרגישי חופשי להיעזר גם בעתיד

אגב אם לרגע חשבתי ששירלי פתחה לעצמה משתמש שיצדיק אותה בכל דיון
ברגע שכתבת וידוי הריגה הבנתי שזה לא יכול להיות
כי שירלי למרות הרבה אי הסכמות שיש לי איתה.........אין סיכוי בעולם שתכתוב וידוי הריגה
עילגת היא לא

למעלה