פוסט חדש!

קראת אותי אומרת ההפך?

אני מכבדת כל אדם באשר הוא אדם ואת הדעות שלו. גם אם אני לא מסכימה איתן ולעיתים אני מופתעת מהם (אגב, לא משום דבר שציינת לעיל) ודווקא בגלל זה, אני לא מזדעזעת מקצת יציאה מהמסגרת כשזה במשפחה. משפחה נורמלית לא תעשה לך דווקא, גם אם יהיו חריגות הן לרב יהיו בלי כוונה. (כשאמא שלי מציעה לנו פעם אחרי פעם גלידה חלבית אחרי ארוחה בשרית זה מתוך רצון לפנק אותנו ואיכשהו לא נקלט לה שאנחנו שומרים כשרות) ושום דבר לא יהרוג אותנו.

נכון

ואמא שלך גם מציעה, ולא סתם מגישה... כלומר, היא לא מכשילה אותך.
אגב, קיבלתי מתכון לגלידה טבעונית, כלומר פרווה, שנראה סבבה, אם את רוצה.

לא מדוייק...

היא לא מסתובבת ביננו ולוחשת מישהו רוצה גלידה? היא מוציאה אותה מהפריזר ומנפנפת בה ממש מול הפנים של הבת שלי, שבגילה הקטנטן לא ממש שמה על העובדה שהיא טעמה קציצה רגע לפני. אבל... בהכירי את אמא שלי, אני יודעת שאם 20 שנה לא הצליחו לגרום לה להפנים שצריך למצוא אלטרנטיבה לגלידה, זה כבר לא יקרה.

פרווה דוחה.

כי כמו שכתבתי

ברור לי שזה לא נעשה מרוע או מדווקא, אלא פשוט מחוסר יכולת להפנים סיטואציה.
בדיוק בגלל זה הגבתי, מתוך זה שאפשר להבין שלתת לנכד משהו מתוק לא נעשה מתוך רוע כלפי ההורה.

והרבה מאד דתיים

כן היו מוצאים בהצעת המאכל הלא כשר עילה לניתוק הקשר.
בעיני, זו טעות. בעיני, נכון יותר להמשיך להגיד ולהגיד ולהגיד, עד שיפול האסימון, או עד שהילדה תלמד להגיד בעצמה.
זה מתיש, ומעצבן (לכולם), אבל זה פתרון ביניים בין סנקציות מיותרות, לבין לעשות משהו שלא נכון להן מסיבה זו או אחרת - במקרה הזה, לאכול גלידה חלבית אחרי בשר.

את מאוד אובססיבית עם הדתיים

אם לא היו דתיים בעולם לא היתה לך שום דוגמא אחרת?

איף

הם פשוט דוגמה קלה

לאנשים שאת הרצונות שלהם כולם מבינים שחייבים לכבד.
תני לי קבוצה אחרת, שכולם מבינים באוטומט שחייבים לכבד את בקשותיהם, והנה אני עושה מעבר בלי בעיה

אין הרבה קבוצות כאלה, בחברה, זה רק כל מיני סוגים של דת.
אפילו צמחונים וטבעונים שומעים לעתים קרובות: אז לא סיפרו לכם שטיגנו שניצל בשמן הזה, אז מה? אז נתנו לילדים פסטה בולונז, אז מה?
האם זה נכון, בעיני, שככה הם שומעים? לא. אבל מה זה משנה? זו העובדה העגומה.
במקרה של הכשרות, אגב, זה גם מה שרלוונטי. וזו הדוגמה שבלו נתנה - כשרות. לא סתם גלידה, אלא גלידה חלבית אחרי ארוחה בשרית. לא המתוק, אלא הכשרות.

ובלו גם אמרה לך שהיא לא לוקחת את קשה

וכל שבוע מדלגת מעל המחסום הזה בקלילות בלי להשאיר משקעים

אני לגמרי מבינה אותה

אני דילגתי על מחסומים דומים כשהייתי צמחונית.
פעם אחת אחי, שהיה נשוי לצמחונית, הזמין אותי לעל האש של יום העצמאות בקיבוץ. ידעתי שתמיד מגישים גם מנות צמחוניות, ולכן לא נערכתי למצב שבו לא יהיה לי מה לאכול. אחי שכח לגמרי שאני צמחונית, ולא דאג לי למנה צמחונית, וככה מצאתי את עצמי אוכלת פיתה וחומוס בכל הארוע...

אז בפעם הבאה, הזכרתי לו מראש, וזהו.

כשתהי בארץ

את מוזמנת לעל האש אצלנו.
הסלטים יותר שווים מהבשר (ואם זה עם אמא שלי יש גם ציפס ופלאפל)

תודה, אנחנו עוד נגיע...

אבל עכשיו אני קרניבורית, משהו השתבש לי במערכת ולא הצלחתי לחזור לצמחונות אחרי הלידה של הבנות...

עלה בדעתך שאולי הגוף שלך

כמו שעשה בזמן ההריון לא מאפשר לך לחזור לצמחונות כי הוא עדין צריך את הבשר ומה שיש בתוכו?
את לא היחידה שאחרי הריון ולידה צריכה עדין בשר. סיפרתי לך שגם אני היתי צמחונית ולא נגעתי בכלום ועכשיו אני צמחונית לייט ופעם ב- אוכלת משהו קטן. יכל להיות שיש קשר בצורך.
את ילדת רק לפני שנה וחצי ועברת תקופה מאוד לחוצה ועמוסה עם הדאגה לבנות - מצריך מהגוף כוחות. גם מעבר לארץ זרה זה לא דבר שפשוט מדלגים אליו.
תני לעצמך קצת זמן.

כן, אבל זה קצת מתסכל

האמת, שהצלחתי לכמה ימים, כשזהר עוד ינקה. ויום אחרי שחזרתי לצמחונות, היא הפסיקה לינוק, לגמרי. וגם שאוב לא לקחה. אז עשיתי ניסוי ואכלתי בשר, והילדה חזרה לינוק. כמובן, שההנקה היתה הרבה יותר חשובה לי, וחזרתי לאכול בשר. וכמובן, שמאז, הגוף שלי עבר את הפסקת השאיבות, והפסקת ההנקה של זהר, ואת המעבר לפה, ועוד כל מיני דברים, ופשוט עדיין זקוק לאנרגיה של הבשר.
כשזה יגיע זה יגיע, בינתיים טעים לי, ואנחנו קונים הביתה רק בשר חופש, כדי שהמצפון יהיה רבע נקי

בשר חופש?

רק במרכז אמריקה נראה לי שיש מקום שחיות יסתובבו לחלוטין חופשיות וישארו בחיים... בחוות בטקסס.

אני לא מסכימה אתך

דווקא דתיים, שמצות כיבוד אב ואם היא המצוה הרמה במעלה שלהם (כן, זו המצוה הכי חשובה,ששותפה למקום שמירת השבת) לא היו ממהרים לנתק קשר מאמא שלהן וכן היו ממשיכים להטיף לה.
מכירה לא מעט חוזרים בתשובה ששומרים על קשרים נפלאים עם משפחותיהם החילוניות. הם אולי לא יסעו אליהם בשבת או יסכימו שיבואו בשבת אליהם ברכב אבל מלבד עושים מאמץ לשמור על קשר

מכירה גם לא מעט

חוזרים בתשובה שניתקו קשר עם המשפחות המקוריות שלהם, או דיללו אותו באופן משמעותי, כי הם מפחדים שהם לא מספיק "דוגמה טובה" לילדים וכו'.
ואני יכולה להגיד לך על חוזרת אחת בתשובה שבקשר מצויין עם אמא שלה, אבל אומרת בפה מלא, שאם אמא שלה תתן לילדה מאכל חלבי אחרי בשרי, היא לא תתן לה להיות לבד עם הילדה ולו לדקה אחר כך. מבחינתה, כשרות זה יהרג ובל יעבור.

דברתי על ניתוק קשר

לא על השגחה.
חבל שאנשים בוחרים למחוק את האנשים שגידלו אותם רק כי הם לא מתלבשים מספיק צנוע לטעמם.
היתה לפני כמה שנים כתבה חמודה עם אריק איינשטיין (שהבת שלו התחרדה והתחתנה עם הבן של אורי זוהר) על השאלות שהנכדות שלו שואלות אותו על ההבדל בין החיים שלו לשלהם ולמה סבא אורי נוהג ככה וסבא אריק נוהג אחרת. ממש היה מענין ונחמד לקרוא

למעלה