פוסט חדש!

נומלה

New member
עוגת יום הולדת בגיל שנה?

לא צריך "לדרוש". כל מטפלת שמבינה מינימום לא תכניס עוגות יום הולדת בגיל שנה. וכמובן אם יש דברים שחשובים לך תדאגי שהמעון יבין אותם. ואני חסידה גדולה של חינוך פרטי. אבל אני לא צריכה להיות אמא במשרה מלאה רק כדי שהילד שלי לא יאכל משהו שאני לא מעונינת בו. יתר על כן, בניגוד לאחדות כאן, אני סבורה שהילדים שלי מרוויחים בגדול מכך שאמא שלהם היא אשה שמתרגלת על בסיס קבוע כישורים נוספים פרט לאמהות ושלא כל עולמה סובב סביבם. זה יכול להיות תיק מאוד כבד אם אתה מרכז בלעדי של עולמו של מישהו, גם כאשר המישהו הזה הוא אמא שלך.

אני יכולה לגלות לך

שיש גנים שבהם מגישים רק דברים בריאים, ואין חטיפים או ממתקים.
צריך לחפש, אבל יש.
אני לא הייתי שולחת לגן כזה, אלא עובדת עוד יותר קשה ומחפשת גן שמאפשר עוגת יומולדת, למשל, אבל לא חטיפים ולא על בסיס יומיומי. משהו באמצע. הבעיה היא הקצוות: ברוב הגנים, יש התפרעות מוחלטת של חטיפים וממתקים בחגיגות יום הולדת ובחגיגות בכלל. הכי קשה למצוא אמצע.
בשביל יש דבר שנקרא: גן הורים, ההורים מתאגדים, שוכרים גננת מוסמכת ומבנה וכו', וככה הגן מקיים את הכללים של ההורים ולא להפך. יקר בטירוף, לא בטוח שהייתי יכולה להרשות לעצמי, אבל פתרון קיים.

אמנם נסיוני

לא רב במיוחד אבל אני דווקא לא מכירה גנים שמתפרעים בימי הולדת.
בגן הקודם נתנו לי רשימה מאוד מוגדרת שכללה עוגה, חבילת במבה, וופלים. זהו. הדגישו שהעיקר אצלם זו השמחה.
בגן הנוכחי מגישים פרות ו... עוגה.
בכל מקרה יש עוגה. אני לא נוטה לומר כאלו דברים פה בפורום, בנחרצות, אבל מאוד קשה לי עם אמא שתמנה מהילד שלה עוגה ביום הולדת שלו, או שתבחר לו גן שלא נותן עוגות כי יש בזה שוקולד אחת לשבועיים-שלושה.

בואי לבקר במאמאזון

יש שם פוסטים שבהם אמהות מדווחות על רשימת הקניות שקיבלו מהגן, פשוט מזעזע. ממש לא דומה לרשימה הצנועה שלך!
אגב, ביומולדת שנה הן לא קיבלו מהעוגה, כי הן עדיין בקושי אכלו מוצקים, וממש לא רציתי שזה יהיה מהמוצקים הראשונים שלהן. אבל ממש לא מזמן (הן עכשיו שנה וחצי), אחרי שביססנו אכילת מוצקים, קיבלו לטעום גלידה, עוגת גבינה של ה cheese cake factory וגם שוקולד מריר עם מנטה. ביומולדת שנתיים הן כבר תאכלנה עוגה.

אני לא מדברת על ילדים

שיש להם סיבות בריאותיות לא לאכול כמו למשל צליאק או אי אכילת מוצקים עדין.
כשהינו בטיפת חלב בביקורת 4 או 6 חודשים,כבר לא זוכרת, אמרו לי להתחיל טעימות של ביצים ולא ממש היה לי ברור איך אני אמורה לתת לתינוקת כ"כ קטנה חביתה/ביצה קשה.
אז האחות, שהסבירה לי למה מתחילים היום בגיל מוקדם כזה (פעם זה היה בגיל שנה) -גילו שזה עוזר במניעת אלרגיה לביצים, יעצה לי לנסות לתת לה חתיכת עוגה.כי שם יש ביצים. גם בהמשך, בהתיעצות מול דיאטנים בכירים בתל השומר בגלל נושא המשקל, יעצו לי "להכניס לה" ביצים דרך פאנקייקס או לחם מטוגן וכל מני דברים שכאלו שכולם לא עלינו עם מתוק.

נתת להם שוקולד עם מנטה? לא סובלת מנטה. איך הגיבו פעוטות לטעם של מנטה?

זהו, אני גם חשבתי שלא יגיבו טוב

אבל אבא שלהן הציע לנסות ומקסימום יגידו לא.
אכלו בכיף, נמרחו על חצי פרצוף, ורשמתי לפני לא לנחש יותר.

יש גנים, אגב

שהם חילונים בהגדרה, אבל שומרים כשרות, כי הגננת שומרת כשרות, או עוזרת הגננת שומרת כשרות או משהו כזה. לפחות היה גן כזה, כשאני הייתי בו...

הם לא שומרים כשרות בהגדרה

אבל כן שומרים למעשה כיוזמה פרטית של הגננת, אם הבנתי נכון.
מעניין מה היה קורה אילו אחד ההורים היה דורש שילדו יאכל בדווקא אוכל לא כשר כי אצלו זה פרינציפ, והיה טוען שבשביל זה הוא שלח לגן ללא כל זיקה דתית.

לא חשבתי שאת כ"כ חשוכה ומונעת מדעות קדומות

הורה שאצלו יש פרנציפ שהילד יאכל לא כשר ומוכרח לתת לו קלמרי לארוחת צהריים מוזמן לשלוח את הילד שלו לגן של נוברושים ששם אוכלים כאלו דברים.
ברב הגנים הנורמלים, כשיש ילדים ופעוטות, נותנים עוף או שניצל ולא ממש מתפרעים בנושאי הבשרים.
ואני לא מכירה אף הורה שהכשרות לא מעניינת אותו, שיתעקש שבגן שבו יש אנשי צות או ילדים אחרים שזה אשיו אצלם, "יחללו" ו "יזהמו" ו "יטריפו" כלים ושולחנות רק כדי שילד הפרטי שלו יאכל ארנב בחמאה.

אני באמת לא כזו

ולא באמת חשבתי שיש הורה כזה. במסגרת העלאת רעיונות היפותטיים העליתי גם את זה.
אני דווקא מכירה רופא אחד אצלנו שיש לו עיקרון לאכול חמץ בפסח בדווקא וחזיר ביום כפור בדווקא וכו'. אבל הדווקאיות מתבטאת, לדעתי, בזה שדחוף לו נורא לספר על זה לצוות כשמדובר בבית חולים בהנהלה חרדית ושמתנהל על פי עקרונות הדת בלבד. כך שלא נראה לי שהאכילה היא דווקא אלא הלספר לנו את זה. (לא שזה מזיז לי מה הוא עושה, אבל הוא אולי חושב שזה מזיז למישהו)

תמיד תמצאי אנשי דווקא

גם לי היו בעבר שכנים שחשו צורך מודחק לעשות העל האש בכיפור מול בית הכנסת. עכשיו קחי את הילדים שלהם,שהם מאוד רוצים שיהיו אהובים בגן, תחת החינוך הכי טוב וכו, ונראה אותם מנפנפים באידיאולוגית הדווקא שלהם .
אתה יכל לעשות דווקא בבית שלך, אתה לא יכל לעשות דווקא בגן של אחרים.

אני חושבת

שהוא מרגיש צורך לנפנף בשונות שלו, משום שהוא במקום שהוא נמצא בו.
לא חכם, בעיני, אבל מאד אנושי. מאפיין מיעוט בערך בכל מקום וזמן בהיסטוריה...

פעם אחת בלבד

כלומר, הרבה פעמים אכלתי שינקין בכיפור, אבל בבית שלי, בשקט שלי.
חמץ בפסח כנ"ל. אף פעם לא בחוץ.
אבל פעם אחת, בצבא, זה כמעט קרה גם לי.
שירתי ביחידה מסווגת לגמרי בקריה, ולא סתם, אלא שתפקידי המשני היה להיות אחראית על בטחון שדה - למי מגיעים המסמכים, שהכל נעול בלילה וכו'. ביום, דלת היחידה נפתחת עם מפתח או קוד, והמשרדים הפנימיים פתוחים ברובם, אלא אם כן היושבים יוצאים לזמן ממושך (ארוחת צהריים, למשל).
יום אחד, אני נכנסת למשרדי אחרי ביקור בשירותים, ויש שם בחור דתי שמחטט לי בארונות. הלו, יחידה מסווגת, מה בדיוק אתה חושב שאתה עושה בלי ליווי בארון שלי?!
שבוע לפני פסח, המשגיחים התחילו לאסוף חמץ. וכיוון שלא התחשק לו לחכות לי, הוא החליט שהוא יחטט בארון שלי, ויקח חמץ אם ימצא וזהו, אני אבין לבד לאן נעלמו שקדי המרק שלי... גם חצוף, גם עובר על חוקי בטחון שדה, גם גנב. מסתבר שאיזו חיילת נתנה לו להיכנס, בתוקף תפקידו.
למותר לציין שהעפתי אותו לכל הרוחות, בלי שקדי המרק ועם דיווח למפקדים שלי ושלו.

אפשר לנחש ניחוש מושכל

נתחיל מהערה אחת לסדר היום: אתיאיסטים, וקל וחומר חילונים, אוכלים גם כשר. טרם פגשתי באדם שזה עניין עקרוני אצלו לאכול לא-כשר
אבל אם נמציא כזה אדם, סביר להניח שהגננת תשלח אותו לחפש גן אחר. טרם פגשתי בשומר המסורת שיתגמש בשביל חילוני, כמו שחילונים רבים מוכנים להתגמש בשביל שומרי מסורת.

מה לא ידעת? יש ישראלים שמרכיבים את כל התפריט שלהם בשביל לעשות דווקא - בבוקר חובה בייקון. אין מצב שלא.
בצהריים יש מספר אופציות לבחירה - פיצה עם נקניק, חזיר עם הקרמה, גדי בחלב אימו, או פרות ים - בחירה שלך, ולערב את מוזמנת לאכול מבחר נקניקים עשויים ארנבות וממרחי גבינה.

אגב, בלי קשר, קראתי שבוע שעבר כתבה מעניינת על הדמיון בין גן העדן היהודי לגן העדן המוסלמי.
מלבד העובדה שהבתולות מגולמות באשתך שחוזרת לבתוליה (מענין מה קורה אם אתה מת לפניה.זו פתהמורגנה שלה?) ואכילת בשר לוויתן - שהוא כידוע או לא, לא כשר.
ז"א תשמור על כשרות בעולם הזה, כדי שתהנה מאוכל לא כשר ומאשתך הבתולה בעולם הבא.
ולמרות שאני נוטה לשייך את עצמי לזרם מאמין, לא יכלתי שלא לגחך.

נכון מאוד ובדברייך יש גם את הסיבה

למה חילוני מוכן להתגמש בשביל שומר מסורת? מפני שזה אצלו לא עקרון, כפי שציינת.
למה שומר המסורת לא יכול להתגמש עבור החילוני? כי זה עניין עקרוני עבורו.
אני חושבת שאם יש מישהו שעקרוני לו לגמרי לאכול לא כשר, זה מן הסתם יוצא בשאלה שמנסה להוכיח כל הזמן את זהותו החדשה לעצמו ולסובביו. אבל זו סתם השערה שאני מבססת על שום דבר.

קתרינהA

New member
לא ממש

זה בעיקר מאחר ובחברה שלנו המוסכמה היא שלעקרונות דתיים יש משקל גדול מלאחרים.
אם אני אבוא ואומר שהאידיאולוגיה שלי כוללת סגידה לפסטה והמנעות מוחלטת מדברים צהובים, אז יצחקו עלי.
אנשים באים בדרישות מופרכות באותה המידה ומתקבלים בסובלנות רק בגלל המומנטום. כי מקבלים אותם בסובלנות כבר כמה אלפי שנים.
וותק, זה ההבדל היחידי.

ותק וכמות

אכן, גם איילת הודתה שעקרונות שבני אדם בוחרים לעצמם לא מספיק חשובים בעיניה, כמו העקרונות שבני אדם כתבו וטענו שהם דברי אלוהים חיים. אבל מעבר ליתרון הותק, יש לה גם את יתרון הכמות. יותר אנשים הולכים עם הדת שלה, מאשר עם הדת שלך.
אני די בטוחה שאם תצליחי לגייס כמה מליוני אנשים לדת הפסטה שלך, יתחשבו גם בך

תראי כמה אנשים מאמינים בסינטולוגיה

ועדין הרב טוענים שהם חבורת קוקואים.
אגב, ממליצה לקרוא מהי סיינטולוגיה אמיתית. לא הסיפורים על החייזרים שנחתו פה והפכו לאלים

למעלה