פוסט בארה"ב

11111דנה

New member
פוסט בארה"ב

היי,
אני בתחילת השנה האחרונה שלי לדוקטורט בביולוגיה, והמנחה שלי המליץ לי על מספר אופציות לפוסט בארה"ב.
התבייתתי על חוקר אחד שמאוד מצא חן בעיניי בכמה מובנים (נושא המחקר כמובן, מס' פרסומים בשנה, כתבי העת בהם הוא מפרסם ועוד).
רציתי לדעת מה המוניטין של אוניברסיטת קליפורניה (UCSF)?
מה מבחינת מזג האויר בסן-פרנסיסקו?
אני מבינה שיש שם לא מעט רעידות אדמה וסופות טורנדו... יש אמת בדברים?
להוציא את הגורמים הנ"ל, פקטורים נוספים שמשפיעים על החלטתי היא שבעלי צריך למצוא שם עבודה (מהנדס ביוטכ') ובני בן השנה+ צריך להשתלב במסגרת טובה ובעתיד (אם נישאר) לקבל חינוך טוב בבי"ס יהודי.
אשמח לקבל המלצות ועזרה!
תודה רבה

22ק ו ס ם

New member
לא יודע לגבי מוניטין בביולוגיה

אבל האוניברסיטה עצמה טובה ומוכרת. מזג האוויר נוח אם כי קצת עגמומי, ורעידות אדמה נדירות יחסית כך שלא הייתי מוטרד דווקא בגללן. הבעייה המרכזית בסן פרנסיסקו היא המחייה המאוד יקרה באיזור. מצד שני, לבעלך יש סיכוי למצוא עבודה כך שלא הכל אבוד.

11111דנה

New member
לגבי יוקר המחייה

הבנתי שבחוף המערבי גובה המלגות לפוסט הוא גבוה יותר מאשר בחוף המזרחי, מכיון שנלקח בחשבון עניין יוקר המחייה. יש מידה של אחידות במלגות מכיון שרובן ממומנות ע"י ה- NIH.
אפרופו, אני יודעת מהו מוסד ה- NIH אבל אין לי מושג אם מוניטין החוקרים שבו הוא טוב (?), האם כמוסד אקדמי ה- NIH נחשב חזק?
היות וגם שם ישנה חוקרת פוטנציאלית שאולי אגיש למעבדתה מועמדות.

22ק ו ס ם

New member
תלוי איפה בחוף המזרחי

ניו יורק ובוסטון למשל מאוד יקרות. אבל עקרונית את צודקת, המשכורת מותאמת ליוקר המחייה באיזור אבל צריך לזכור שהיא מותאמת לתמוך באדם אחד ולא במשפחה.

NIH הוא לא מוסד אקדמי במובן של אוניברסיטה אלא אחד משני המוסדות המרכזיים (ביחד עם הNSF) שמעניקים מילגות לחוקרים (הוא מתמקד בנושא הבריאות).

FPNH

New member
ה NIH לא רק מעניק מלגות. הוא גם מוסד מחקר.

ומוסד מחקר עם הרבה מעבדות ומוניטין טוב מאד שהרבה אנשים עושים בו פוסט דוקטורט.

FPNH

New member
לא. הוא לא.

המוסד לא מעניק תארים, אין לו סטודנטים, והוא לא עוסק בהוראה.
אבל לפוסט בביולוגיה זה לא רלוונטי. ככה אנשים עושים פוסט בבתי חולים, או בכל מיני גופים פדרליים, מדינתיים, ציבוריים או אפילו בחברות מסחריות. העיקר שזה יהיה מקום בו תוכל לבצע מחקר ולפרסם אותו.

Sonic hedgehog

New member
זה מאוד תלוי בחוקר

המונטין של הNIH הוא טוב, יש לו יתרונות וחסרונות כמוסד ממשלתי. בכל אופן אי גם שוקלת שם כמה אנשים והתראיינתי שם לפני כמה שבועות אז נראה לי שכדי שנדבר.

Sonic hedgehog

New member
לגבי גובה מלגה

החוף המערבי לא יקר יותר באופן גורף מהמזרחי, קחי ערים כמו בוסטון וניו יורק ותשווי לסאן פרנסיסקו וLA. למרות שבאופן כללי החופים יהיו יותר יקרים מהמרכז, באופן כללי מאוד גובה מלגה יהיה מכוון על ידי יוקר מחיה אבל יש לזה הרבה יוצאים מן הכלל והסתיגויות. לגבי מימון המלגות על ידי הNIH, זה לא ממש נכון בפרט לא לך כזרה. הכסף מגיע הרבה פעמים בעקיפין ממלגות NIH של המנחה, אבל זה רק חלק ממענק גדול יותר שמוקצה לפרוייקט על מסויים, הוא יכול לממן כמה אנשים, ציוד וכו' הוא לא מוענק לך כמלגת שכר ולא מכתיבאת גובהו. מה שכן לNIH יש סף מינימום למלגת המחיה לפוסטים שכולם צריכים לעמוד בה. במקרים רבים גם לאונברסיטה עצמה יש סף מינימום או אפילו דירוג שכר נוקשה לפוסטים שהוא בדרך כלל מוכתב על ידי יוקר מחיה. מלבד הקריטריונים האלו, גובה המלגה מוכתבת על ידי המנחה ולפעמים גם ניתנת למיקוח.
לNIH עצמו לפוסטים שעובדים אצלהם יש דרוג שכר שונה שבו המינימום גבוה מהמינימום שהם מכתיבים לשאר ויש גם סף מקסימום.

d a p h n a

New member
לגבי מזג האוויר וכו'

מזג האוויר בסן פרנסיסקו הוא מה שנקרא mild. כלומר, רוב השנה לא חם מאוד, לא קר מאוד, עם נטייה מסויימת לאפרוריות.
סופות טורנדו הן ממש לא דבר טיפוסי לסן פרנסיסקו (למעשה, לא זכור לי מתי בפעם האחרונה שמעתי על טורנדו בסן פרנסיסקו).

לגבי רעידות אדמה - אכן סן פרנסיסקו היא באזור מועד לרעידות אדמה, אבל זה לא אומר שיש שם כל הזמן רעידות או שזה מקום מסוכן לחיות בו. אני עברתי בחיי את אחת מרעידות האדמה החזקות ביותר בתולדות העיר, וזו לא היתה חוויה טראומטית במיוחד. בקיצור, לא הייתי מודאגת מזה במיוחד.

Sonic hedgehog

New member
נחשב למקום טוב, אבל הרבה יותר חשוב

שהמנחה יהיה טוב, שם המקום לא כל כך משנה. במקום משני והרבה פחות חשוב, כדאי שתהיה גם משרד פוסטים טוב.
יש רעידות אדמה, אני גם בקלפורניה ובהתחלה התרגשתי על כל רעידה קטנה, מתרגלים, טורנדו לא נראה לי.
זה מקום טוב למציאת עבודה עד כמה שאפשר מקום טוב בימינו (אבל מלבד בוסטון נראה לי ששם הסיכוי הכי גדול), לא יודעת לגבי חינוך יהודי, לגבי עכשווי הגנים של רשת UC נחשבים לטובים ועל מלגת פוסט לפני שהבן זוג יתחיל לעבוד תהיי זכאית לסבסוד הבעיה היא לפחות אצלינו שרשימות ההמתנה הן נוראיות, אז הייתי שוקלת להוסיף לרשימה עוד לפני שהתקבלה החלטה.

11111דנה

New member
תודה רבה על המידע החיוני!

האם אין מסגרת לפעוטות בתוך אוניב' קליפורניה?
הבנתי שבארה"ב, לפחות במוסדות אקדמיים, נהוג שיש פעוטון/ תינוקיה/ גן buit-in בקמפוס.
נכנסתי לאתר של רשת UC KINDERCARE, ואין אינדיקציה שזה מוסד יהודי... (לא שהנחתי שזה כן) - פשוט חשוב לי שהבן שלי יהיה במסגרת דוברת עברית. לפחות בהתחלה...

בשביל מסגרת דוברת עברית לא מספיק מוסד

יהודי, לא כל מוסדות החינוך היהודיים בארה"ב מתנהלים בעברית, הייתי אפילו אומרת שהרוב לא.

Sonic hedgehog

New member
קצת סדר

UC זה רשת של אונבסיטאות ציבוריות בקלפורניה UCSF זו אחת מהם. במקרה באמת יש לאונברסיטאות של UC גנים שמשוייכים לאונברסיטה אבל זה ממש לא סטנדרט וכמו שציינתי יש המתנה ארוכות (לפחות אצלינו(. זה האתר http://www.campuslifeservices.ucsf.edu/childcare/
זה כמובן לא יהודי ויהיה די קשה למצוא מקום דובר עברית גם אם הוא יהודי.

Sonic hedgehog

New member
ואם את רוצה את יכולה לשלוח לי מסר עם השם

פוסט אצלינו עשה פוסט בUCSF

FPNH

New member
ל UCSF יש מוניטין טוב מאד במחקר ביולוגי

אבל בכל מקום יש מעבדות טובות יותר וטובות פחות. צריך לבדוק טוב לגבי החוקר הספציפי שאליו את רוצה ללכת, כי בסופו של דבר יסתכלו על הפירסומים שלך הרבה יותר מאשר על המוסד שבו עשית את הפוסט.

בדקתי מבעוד מועד

והמנחה שאני מתעניינת בו מפרסם בקצב ובעיתונות הטובה ביותר.
ההנחייה שם היא מעטה מאוד (מעבדה גדולה, מנחה מבוסס ו"ביג-שוט") כך שאצטרך להיות מאוד עצמאית, אבל זה דבר טוב לטעמי.

שאלה נוספת לגבי מכתבי המלצה

למעשה אוכל לספק רק מכתב המלצה אחד קביל - מהמנחה שלי לדוקטורט.
מי שאין לו ניסיון בתעשיה, מהיכן משיג מכתבי המלצה? הרי בדוקטורט אין בוחנים ואת התואר השני שלי סיימתי לפני יובלות... (חשוב לי לציין, מהמנחה שלי לתואר 2 אין סיכוי להמלצה - סבלתי אצלו קשות. יתרה מכך, הבוחנים שלי בתואר כבר לא זוכרים מהו שמי...)

11111דנה

New member
יש לי ועדה מלווה כמובן

אולם בשלושת שנותיי בדוקטורט פגשתי את שתי חברות הועדה בדיוק פעם אחת, כאשר עברתי משלב א' לשלב ב' (לפני כשנה וחצי), ומאז לא נודעו עקבותיהן... אני אמורה להגיש דו"ח התקדמות (הייתי אמורה לפני זמן מה... אבל זה די גמיש) אבל לעניות דעתי אין על זה התכנסות דרמטית כמו במפגש הראשון. בכל אופן, לא נראה לי סביר לבקש ממנחות בפקולטה שתכל'ס לא מכירות אותי, לכתוב עליי המלצה. ואוסיף תגובה לגידי שמר, שהעלה את הרעיון לגבי המלצות מקולגות במאמרים שפירסמתי - אכן פירסמתי, אבל באותה נימה, לא נראה לי סביר לצפות מאדם שבכלל (!) לא מכיר אותי (אלא מהכתוב במאמר) לכתוב המלצה.
לא הייתי בקשרים עם מנחים אחרים - לפחות לא קשרים שעל פיהם מנחה יכול להמליץ עליי. לטעמי צריך להיות קשר מקצועי בהכרח ורצויה גם היכרות אישית כדי שיהיה לי נעים לבקש המלצה. אחרת זה פשוט מביך.

למעלה