פוסט באוקספורד

ronwolch

New member
פוסט באוקספורד

יש כאן פוסטים מאוקספורד?
אני מתחיל פוסט אוטוטו ואשמח ליצור קשר ולקבל טיפים/עצות לגבי המעבר.
 

d a p h n a

New member
אני לא עושה פוסט באוקספורד...

אבל חייתי כמה חודשים בעיר ואני מכירה אותה ואת האוניברסיטה לא רע. יש כאן גם כמה אנשים שלמדו או לומדים באוקספורד.
אני חושבת שאם תשאל שאלות ספציפיות על גבי הפורום, תוכל לקבל תשובות מועילות.
 

ronwolch

New member
אזור מגורים, אוטו

אנחנו מחפשים דירה באזור הדינגטון - איך האזור באופן כללי?
לגבי אוטו - חובה, או אפשר להסתדר בלי?
 

d a p h n a

New member
הממ... בעקרון באוקספורד

הייתי אומרת שאוטו הוא כמעט ההפך מחובה (כלומר, שיותר קל להסתדר בלעדיו), לפחות אם יש לך כוונה להגיע באופן תכוף למרכז העיר, לאזור של האוניברסיטה וכו'. ממה שאני ראיתי, כלי התחבורה הכי שימושי באוקספורד הוא אפניים, וזה מה שרוב האנשים לפחות באזור של האוניברסיטה משתמשים בו. גם מי שאני מכירה שגר באזורים קצת יותר מרוחקים מהמרכז משתמש רק באפניים ובתחבורה ציבורית. למעשה, למרות שודאי ישנם אנשים באוקספורד שמחזיקים ברכב, אני לא חושבת שאי פעם פגשתי במישהו כזה. אני אישית השתמשתי רק בזוג הרגליים שלי, אבל אני גרתי בדירה באמצע הפופיק של מרכז העיר, אז זה כנראה לא ממש נחשב.

משאמרתי את זה, האזור של הדינגטון קצת יותר מרוחק ממרכז העיר. אני לא מכירה אותו כל כך טוב, אז קח מה שאני אומרת בערבון מוגבל. מהמעט שאני יודעת על הדינגטון, נראה לי שיש שם תחבורה ציבורית די טובה למרכז העיר, כך שלדעתי אפשר להסתדר גם שם בלי רכב. אבל שוב, קח את זה במעט זהירות.
 
את אוקספורד אני לא מכירה כלל

אבל יכול להיות ששאלת הרכב-כן-או-לא מושפעת גם מההרכב המשפחתי: אני מניחה שיחיד או זוג יכול להסתדר בלי רכב יותר בקלות, לעומת משפחה עם ילדים שאולי יזדקקו לו יותר.
[אני מציינת את זה כי פותח השרשור השתמש במילה "אנחנו"].
 

d a p h n a

New member
זה בהחלט יכול להיות נכון

אם כי אני מכירה (ישירות או בעקיפין, כלומר מכרים של מכרים) לא מעט אנשים באוקספורד שיש להם ילדים, וגם להם אין רכב.

כמובן שזה תלוי איפה גרים, ואיפה מנהלים את מירב החיים (כלומר, אם מישהו צריך לעבוד מחוץ לעיר או משהו כזה, אז יכול להיות שרכב יהיה חובה).

הדבר העיקרי שנראה לי קשה באוקספורד בלי רכב למשפחה זה לעשות סופר. יש אמנם סופרים במרכז העיר, אבל מן הסתם לסחוב את הקניות על אפניים זה קצת קשה אם צריך הרבה קניות.
מאידך, כשאני גרתי בעיר פשוט השתמשתי די הרבה באתרים של tescos ו-waitrose, שאפשר לעשות בהם קניות באמצעות האינטרנט והם עושים משלוח הביתה.
 

d a p h n a

New member
אוקיי, מצאתי בשבילך תשובות יותר מוסמכות

ממישהו שחי באוקספורד כבר עשור בערך:

א. הדינגטון זה אזור מאוד נחמד. הוא קצת מרוחק ממרכז העיר, אבל יש לו אזור קניות משלו, כך שלא חייבים להכנס ממש לעיר לכל דבר.

ב. מהדינגטון למרכז העיר יש תחבורה ציבורית מצויינת. זו גם נסיעה לגמרי סבירה באפניים, מלבד העובדה שבדרך חזרה יש עלייה די תלולה, אז צריך להיות בכושר די טוב. ברגל זו הליכה של בערך 35 דקות.

ג. בעקרון, אם לא אכפת לך להשתמש בתחבורה ציבורית, ממש אין צורך באוטו גם אם גרים בהדינגטון. ולמעשה, אם המטרה היא להגיע למרכז העיר, אז אוטו לא יעזור לך כי אין בכלל חניה במרכז.
 

ronwolch

New member
שאלה נוספת - הצטיידות ראשונית

אנחנו מחפשים בית מרוהט, אבל השלמות אם צריך (מיטה לילדה נגיד) - יד שנייה זה דבר מקובל? יש איקאה קרוב? פוסטים עוזבים שתורמים/מוכרים?
 

d a p h n a

New member
אני חושבת שיש איקיאה לא רחוק

אם כי בשביל להגיע אליו להבנתי די צריך רכב. הם כן עושים משלוחים הביתה (בתשלום), ונדמה לי שלחלק מוגבל מהמוצרים שלהם אפשר גם לעשות הזמנה באינטרנט, אבל בגדול הם קיימים אבל במקום די חורי, אז זה משהו שצריך בשבילו לשכור רכב ליום או למצוא מישהו שיתן לך טרמפ.

לחילופין, אפשר להשתמש בamazon.co.uk או באתרים אחרים כדי להזמין הרבה דברים. אני קניתי ככה כמה כסאות, למשל, כשחייתי באנגליה (לא באוקספורד).

לגבי יד שנייה - אני בהחלט לא אתפלא אם זה קיים, אבל אני לא יודעת על זה כלום.
 

ayulli

New member
יש איקאה

דורש רכב. יש גם ארגוס לצרכים כאלו בדיוק, ועוד כמה. כעקרון לא מאוד יקר להשלים ריהוט אם מדובר על משהו בסיסי. אם תשלח מסר אוכל לקשר אותך עם כמה חבר׳ה שעוזבים ומחפשים להיפטר מדברים כאלו ואחרים.

לגבי רכב - זה קצת תלוי בהרכב ואופי המשפחה/עבודת הבן זוג וכו׳. מהדינגטון (למה, אגב?) למרכז העיר עדיף תחב״צ, וכדאי גם שיהיו אופניים.

אם יש עוד שאלות, בשמחה.
 
נצל"ש לגבי שהיה "אקדמית" בבריטניה

אם אני לא טועה יש לך גם דרכון לא ישראלי, אבל אני שואלת בכל זאת- עם איזו ויזה שהית בבריטניה?

אני מתחילה ללמד בקרוב בקולג' שההסמכה שלו באה מאוניברסיטה שממוקמת בלונדון, והדירקטור אמר שכנראה כל הסגל יוזמן להשתלמות בלונדון, ואני לא ממש מבינה מהאתר של ההגירה הבריטית מה הסיפור ולא רוצה לסכן שום דבר שקשור בויזות הגירה.
 

d a p h n a

New member
אין לזה שום קשר לדרכון לא ישראלי.

גם אזרחים ישראלים וגם אזרחים אמריקאים (הדרכון השני שלי) רשאים לשהות בבריטניה עד חצי שנה ללא צורך בויזה כלשהיא. אסור להם לעבוד או ללמוד על הויזה הזו, אבל מותר להם לשהות בבריטניה עד חצי שנה.

אני הייתי בבריטניה כדי לעשות מחקר ארכיוני. לא עבדתי בבריטניה ולא קיבלתי תשלום בבריטניה. כשהגעתי לביקורת דרכונים, הסברתי להם שאני עושה דוקטורט בהיסטוריה ומגיעה אך ורק כדי להסתכל על מסמכים בספריות (בכוונה נמנעתי מהמילה research, כי המילה הזו מלחיצה אותם). נסעתי הלוך ושוב בין בריטניה לארה"ב במשך זמן מה, כאשר השהייה הארוכה ביותר שלי בבריטניה היתה כשלושה חודשים, וסך כל השהיות שלי באותה השנה לא עבר את השישה חודשים שמותר לי להיות ללא ויזה.

בפעמים הראשונות שעברתי בביקורת דרכונים, לא עשו לי בכלל בעיות. בפעמיים האחרונות הם תחקרו אותי יותר, אבל הבאתי להם מכתב מהמחלקה שלי שמסביר שאני דוקטורנטית שנמצאת בבריטניה אך ורק לעשות מחקר ארכיוני ואיני עובדת שם, וכן מכתב מהמלגה שממנה את שנת שנת המחקר שלי שמבהיר שהם משלמים לי בארה"ב ושאני לא רשאית לעבוד עבור אף אחד אחר בזמן שנת המחקר. בכל המקרים נתנו לי להכנס.

לגבי השתלמות, זה יכול להיות מצב אחר. אני יודעת שבארה"ב יש סוגים מסויימים של השתלמות שאין בעיה לנסוע אליהם על ויזת תייר רגילה, אבל אם זה עומד בדרישות מסויימות אז חייבים להוציא ויזה מתאימה לזה. אני משערת שהמצב דומה בבריטניה. סביר להניח שאם זו השתלמות קצרה של כמה ימים (משהו שהוא בעצם כמו כנס) אז זה נחשב בעצם ל"נסיעת ביזנס" שאפשר לעשות ללא ויזה. לעומת זאת, אם זה משהו יותר משמעותי אז יכול להיות שצריך ויזה מתאימה. צריך לבדוק את זה.
 
אוקיי. תודה.

כנראה שיהיה מדובר באמת בכמה ימים, באמת כמו כנס אקדמי. אני מניחה שאאלץ לבדוק מול השגרירות, כי באתר לא הצלחתי למצוא את הקטגוריה הרלוונטית בויזת ביזנס (שגם אני ניחשתי שיהיה מדובר בזה).

בכל מקרה נראה לי שזו תהיה נסיעה קבוצתית עם הדירקטור עצמו, כך שגם אם לא יבקשו ויזה מראש, לא אהיה לבד בנסיון להסביר את המצב.

תודה שוב.
 
למעלה