פוסטר...

פוסטר...

הכנתי פוסטר, אני רוצה להדפיס ולתלות על הקיר בחדר שלי. אשמח לשמוע את חוות דעתכם.

מאוד מפוקסל...

אבל אני לא יודע אם זה הקובץ שאתה מתכוון להדפיס או שזאת רק דוגמה בשל ההגבלות של תפוז. בכל מקרה, התמונה הספציפית הזאת מאוד מפוקסלת בשביל להיות מיועדת להדפסה גדולה. ישנם גם פיקסלים לבנים מאחורי עלי הכותרת של הפרח. אתה מדפיס את זה בבית או בבית דפוס?

בית דפוס...

ואין לי מושג איך אני מחליק שם עניינים. כעיקרון אני בונה את הצורות בפלאש וצובע בפוטושופ אבל המעבר הזה עושה רע...

אז...

א- למה להעביר לפוטושופ? את הצביעה אתה יכול לבצע גם בפלאש ב- הכי טוב לשאול את בית הדפוס שבו אתה מתכוון להדפיס איך הם רוצים את הקובץ. לפעמים הם יעדיפו בפורמט וקטורי שאפשר לייצא מהפלאש ואיתו אפשר לשחק עם הגדלים בלי לגרום לעיוות.

נסיון #2

יותר טוב? לגבי הצביעה...לצערי בפלאש אין את המברשת שאני משתמש בה בפוטושופ ולכן אני לא יכול לצבוע בפלאש.

In Limbo

New member
זו רק אני ?

או שיש לי בעיית ראייה חמורה או שאני פשוט לא רואה הבדל בין התמונות.... חוץ מהתמונה הראשונה שבאמת היתה קצת 'מלוכלכת' ומפוקסלת.

השינויבין התמונה הראשונה

לשנייה הייתה באמת החלקה של הפיקסלים...זה היה כל הרעיון. ובין השנייה לשלישית יש שינוי קל (כמו שאמרתי) בצביעה...באמצע של החרב (באליפסה שבמרכז) ובאמצע של הפרח (החלק שמשמאל לאדום). לא משהו קריטי...

dafnaleh

New member
שאלה ללירן

אני די חדשה בכל הנוגע לפלאש, איך אפשר לצבוע שם ברמה של פוטושופ? כולל ההצללות וההשתקפויות והברק? אני מחפשת את הפונקציה הזאת שנים.

פלאש ופוטושופ

פלאש ופוטושופ הן שתי תוכנות שונות שעובדות בטכניקות שונות. פוטושופ עובדת על מערכת פיקסלים שכל אחד אחד מהם בעל נתוני גוון, צבע, בהירות ושקיפות משלו. לעמות זאת פלאש עובדת על וקטורים, ראי הסבר בנושא ממישהו שיודע "קצת" יותר ממני. מכיוון שכך, פוטושופ לא יכולה לעשות מה שפלאש יכולה לעשות ואילו פלאש לא יכולה לעשות מה שפוטושופ מסוגלת (מעברי צבע חופשיים עם מברשות, מריחות, שקיפויות, פילטרים וכו'). וזה מה שיפה בכל העיניין- כמו לעבוד עם צבעי שמן לעומת גזירות נייר. בכל טכניקה עובדים בצורה שונה וכל אחת נותנת תוצאות שונות. מה שכן, אם בכוונתך ליצור עבודות ריאליסטיות בפלאש, השיטה היא עבודה בהרבה שכבות. שכבה לצבע בסיס , ושכבה נפרדת לכל איבר (כדי ששינוי בו לא ישפיע על אחרים), ועוד אחת לשיער ועוד שכבה לצל של האיבר וגם שכבה של אור. ככה לאט לאט לבנות את הצורה ולתת לה נפח. זאת לא עבודה קלה, לרוב זה דורש מאמץ מחשבתי ואלפי נסיונות עד שמגיעים לתוצאה טובה. וזה חלק מהכיף. כל עבודה היא אתגר חדש וכל פעם צריך לחשוב מחדש על "איך להגיע לתוצאה שרוצים". כלי שאת צריכה להכיר כי הוא יתן לך הרבה יותר אפשרויות הוא ה-Soften Fill Edges (הקצוות המרוככים) שתגיעי אליו דרך תפריט ה-Modify ואז ה-Shap וזאת לאחר שסימנת את הצורה. נסי לשחק איתו ולבחון איזה תוצאות הוא נותן במצבים שונים, למשל כשיש גארדיאנט עם שקיפויות או כשעובדים עם צורות שונות. אני משתמש בו לרוב ליצירת אור וצל עדינים או עננים וערפילים. שימי לב - הכלי אינו כלי גמיש במיוחד ויש לו נטיה ליצור עיוותים מוזרים שלפעמים גוזלים הרבה זמן עבודה. עבדי איתו בזהירות מחד גיסא אבל אל תחששי לבדוק ולנסות מאידך גיסא.יש בתפריט ה-Shape עוד כלים ששוים בדיקה. בהצלחה!

תמונה והסבר נוסף ששכחתי

שכחתי להגיד משהו- אני הרבה פעמים גם משתמש באפשרות הSymbols שקיימת בפלאש, כי דרכה אני יכול לקחת עצם מסויים ובלי להתאמז להגדיל אותו, להטות אותו, לשנות את השקיפות הקללית שלו, את הגוון, הכהות או הבהירות... מאוד נוח. בשביל להפוך צורה לסימבול לוחצים F8. כדי להפוך כמה שכבות לסימבול אחד רצוי לבחור את הפריימים בTime line של הפלאש, להקליק על לחצן ימני ולבחור בCopy Frames. ללכת לתפריט הInsert ולבחור בNew Symbol (או פשוט Ctrl+F8, כמו שעכשיו אני ראה שכתוב שם) ובמסמך החדש שנפתח ללכת לTime Line ולבצע Paste Frames. שיו חוזרים למסמך המקורי עיי לחיצה על הקישור "Scene 1" מתחת לtime line, לפתוח את ספריית הסימבולס (F11, או Window -> Library) ואז לגרור משם את הסימבול לדף. כדי לבתעסק עם האופציות שהזכרתי קודם ישנו תפריט הColor במאפייני הסימבול. שחקי ותהני. וואו, יצא ארוך. מקווה שעזרתי במשהו.

dafnaleh

New member
7

תודה רבה, עזרת מאוד :). מה באשר ל- trace bitmap? הוא יכול לעזור כאן במשהו?

dafnaleh

New member
:)

ואכן ניסיתי אבל מה התכלית שלו? התקשתי להבין מה המספרים שהכנסתי שם מייצגים.

הממ, אני אנסה לענות...

בעיקרון, הכלי הזה "מפרק" את התמונה לחלקים, ע"י הגדרת איזורים ובחירת גוון לאותו שטח לפי ממוצע של הפיקסלים באיזור... משהו כזה. אני לא ממש מתמצא בו, לא נוהג להשתמש בו יותר מידי. המספרים שאת מכניסה קובעים את רמת ה"מיקוד" (ניסיתי לחשוב על מילה מתאימה) של השטחים וכמות הצבעים. שוב, לא מתמצא בדיוק איך עובדים איתו. ישנו פורום פלאש, שם בטוח יוכלו לתת לך תשובה מתאימה.ואם תקבלי שם, אל תשכחי להראות לנו כאן).

dont worry

New member
../images/Emo42.gif

אהבתי! במיוחד את המסר, זה יאפה! *בונה מזבח ועולה אליו לרגל*

למעלה