פוסטינור

• פותח הנושא gezh
  • פורסם בתאריך

gezh

New member
פוסטינור

קיימתי יחסי מין והקונדום נשאר בתוך הנרתיק, אני נמצאת ביום ה-14 למחזור ואני לא נוטלת גלולות. האם אני יכולה לליטול חמש גלולות של פמינט יחד במקום גלולה אחת של פוסטינור באם לא מתאפשר לי כלכלית לקנות פוסטינור?או שמא יש להתעקש על החומר הפעיל הספציפי שבפוסטינור? תודה

shaiganot

New member
??

מאיפה קבלת את הרעיון הזה? לא ככה זה עובד! על אף שפמינט היא גלולה טובה, זה שתקחי חמש ממנה לא יעזור לך אם את כבר בהיריון. הדבר הנכון לעשות הוא לגשת לרופא ולעשות בדיקת דם. ככה אם את בהיריון יוכלו לעזור לך ואם לא תחסכי מעצמך את הפוסטינור הנוראי הזה, זה לא מסטיק - יש לזה תופעות לוואי איומות! חוץ מזה, למה את לא לוקחת גלולות? כבר יש לך פמינט לא?

gezh

New member
!!

קיבלתי רעיון כזה מלפני שהיה פוסטינור, זה מה שהגניקולוגים המליצו לבנות. ומי חשב שפוסטינור זה מסטיק?? זה גלולה נוראית, אני יודעת, וצריך לקחת אותה במקרה והייתה "פאשלה" בעת קיום יחסי מין. לא משנה, כבר לקחתי פוסטינור, אבל רציתי לחסוך את ההוצאה המטורפת של 97 (!!!) ש"ח. ההגיון של הרעיון הוא שאם כמות החומר בפעיל (פרוגסטרון) בפוסטינור הוא 0.75 מ"ג ובכל גלולה של פמינט (שהפסקתי מסיבות שלי) יש ריכוז של 0.15 מ"ג פרוגסטרון (או אנלוג שלו), הרי שאמורה להיות אותה השפעה אם אני אקח 5 גלולות של פמינט יחד. אני לא המצאתי את זה, אני פשוט רציתי לשאול אם זה משנה איזה אנלוג של פרוגטסרון לוקחים.

פוסטינור או פמינט

מכיוון שכבר עשיתם כאן דיון שלם וממילא לקחת כבר פוסטינור, רק רציתי לומר לך שאת צודקת בעקרון. לפני הפוסטינור נהגנו לרשום גלולות במינון גבוה, כלומר 4 גלולות של 30 מק"ג ( כמו מינולט או גינרה או יסמין) פעמיים ביום למשך 48 שעות, כלומר סה"כ 16 כדורים. אבל היו לזה תופעות לואי קשות של הקאות ובחילות ונהגנו לרשום עם זה גם כדור נגד הקאות. לפוסטינור כמעט אין תופעות לואי בכלל וזה ממש לא כדרו זוועה כמו שמתואר. מה שאני כן מסכימה עם המגיב הקודם, הוא שאת צריכה לקחת גלולות באופן קבוע וכך לא תתקלי בבעיה.

shaiganot

New member
דווקא..

מתנצלת שאני סותרת את הד"ר, אבל שמעתי על מקרים מזוויעים. זה המקום לומר שנכון שכמו גלולות, גם פוסטינור יכול להשפיע אחרת על כל בחורה, אז מהכרותי עם הכדור, מדובר באחוזים גבוהים של בנות. לגבי הגלולות, הפניתי את השאלה לעוד שני רופאים, הם אמרו שאולי פעם זה היה מקובל, אבל היום לא משתלם ואף לא בריא לקחת כמות ביחד, ההשפעה אינה מדויקת ותופעות הלוואי, שכבר דובר עליהן, חריפות. בכל מקרה, כמו שאת אומרת כבר לקחת אז אני מניחה שתתמודדי עם מה שלא יבוא. אגב, למה הפסקת לקחת פמינט? את לא חייבת לענות, אם זה אישי, אני פשוט מסוקרנת..

למעלה