פונט X בעברית

אופיר @

New member
פונט X בעברית

היי אני מחפש פונט X בעברית . איפה אפשר למצוא והאם יש אריאל? ואם למישהו יש תמונה של יהלום,אני אשמח מאוד תודה אופיר

oren*

New member
היי אופיר, בנוגע לפונט X אני לא

מכיר אתר ברשת שניתן להוריד אותם ממנו, גם באתרי הווארז הגדולים ביותר יש רק את הפונטים הרגילים. יש כמובן אריאל X, אולם הוא לא פונט חינמי. אם תוכל להגדיר איזה יהלום אתה מחפש, אוכל לעזור לך למצוא תמונות. יש כל כך הרבה סוגי יהלומים, צבעים של יהלומים, ואפילו סוגי תמונות (אלמנט ווקטורי, תמונה רגילה, אילוסטרציה).

שחר .

New member
שלום, מהו פונט X ?

האם זהו פונט "מראה"? האות ר תופיע בפונטX כמו L? או כמו F בלי הקו באמצע? אשמח מאוד אם מישהו יוכל להסביר לי! ועוד משהו, למה צריך את הפונט הזה? אורן, האם אתה בטוח שיש פונט אריאל X ? אם כן, איפה אפשר להשיג אותו? או שמה אתה מתכוון לקרובו -נרקיס תם? ביי

oren*

New member
אתה צודק, זה לא אריאל, זה אריאלה

פונט אחר שיש בקטלוג של מאסטרפונט. פונט X למיטב ידיעתי לא רק עושה מראה לאות, אלא לכל המילה. אני אבקש מאפרת שתכתוב כאן תשובה מלאה מאוחר יותר. את פונטי X צריך עבור תוכנות כמו פריהאנד (בגירסאות הקודמות שלה) שלא יודעות לקרוא פונטים רגילים בעברית והמילים יוצאות בהן הפוכות או עקומות (הצגת הפונט לא ברורה ומעוותת).

פונטים X או פונטים הפוכים

נוצרו למען אלה שמשתמשים בפריהנד בגירסה האנגלית, במחשבים שנדרשים לכתוב בעברית, כיד להשתמש בפונטים צריך לעשות REFLECT לתיבת הטקסט ב-90 מעלות ורק אז ניתן לכתוב בעברית מימין לשמאל. לא ידוע על הבעיה הזו במקינטוש הפונטים אינם חינמיים, אך כל סטודיו לטיפוגרפיה מספק אותם.

אופיר @

New member
לאורן

לגבי פונט X -אם אריאל לא ניתן להורדה בחינם ,אני בהחלט מוכן לשלם עליו אבל לא ידוע לי מאיפה. לגבי תמונה של יהלום,אני מחפש תמונה גדולה של יהלום נוצץ, ממש תמונה אמיתית ,הכי ברור שאפשר. תודה רבה אופיר

oren*

New member
בנוגע לפונט אריאל, עשיתי חיפוש ולא

מצאתי באתרים של הסטודיואים או בכלל ברשת, אני לא בטוח שיש גירסאת X שלו, וכמו ששחר אמר יש פונטים דומים מאוד כמו נרקיס תם שאפשר לרכוש ממאסטר פונט ולהשתמש בהם כתחליף. בנוגע ליהלומים, מצאתי המון בגלריה של מייקרוסופט, וגם באתר גוגל לא ידעתי מה לבחור אז הנה הקישור אי אפשר לתת קישור ישיר לחיפוש בגלריה של מייקרוסופט, אז תריץ חיפוש על המילה DIAMOND ותמצא את מבוקשך. בהצלחה

Sullivan

New member
פונט X

פונט מראה משמש לכתיבה בתוכנות גרפיקה ללא תמיכה בעברית על הפיסי (פריהנד, קורל-דרו, קווארק אקספרס, פוטושופ ובטח עוד כמה). הרעיון הוא שאם התוכנה מאפשרת כתיבה רציפה משמאל לימין, ועברית כותבים מימין לשמאל - הפתרון יהיה כתיבה במראה ושימוש בפונט שבמקור הוא "הפוך". הסימן X בסה"כ משמש לסדר את הפונטים ברצף, למען הנוחות, ולהבדיל בין הפונטים הרגילים לבין הפונטים ההפוכים (למשל: David לעומת X_David). אגב, התמיכה העברית של קווארק אקספרס 3 במקינטוש (אקספרס ווי) עושה משהו דומה, רק בצורה מתוחכמת יותר עם הפונטים הרגילים, בכך שהיא לוקחת את הפונטים הרגילים וכאילו הופכת אותם פעמיים. זאת הסיבה לכך שיש צורך להפוך מסגרות טקסט עם החץ -->, והישור לימין/שמאל מתהפכים. פונטי מראה ניתן לרכוש במאסטרפונט - ואני מאמין שאם יש לכם רישיון לפונט הרגיל, הסטודיו יספק לכם את הגרסה ההפוכה שלו בחינם. -אסף

שחר .

New member
בקשה קטנה לבעלי פונטים X

שלום, אני רוצה ללמוד יותר על הפונטים האלו ולכן יש לי בקשה: אנא מכם, כתבו את רצץ אותיות בוורד (או תוכנה אחרת) בפונט X ומתחת כתבו את אותו רצף (אפשר להעתיק...) באותו פונט רק רגיל. צלמו את המסך, והציגו כאן את התוצאה. אני רוצה לראות את ההבדלים בין שני הפונטים... אם זה רק מראה, זה לא בעיה לעשות פונטX לכל פונט שתרצו בעזרת תוכנת לעיצוב פונטים! תודה רבה שחר

איה@

New member
שחר - בוקר טוב ../images/Emo42.gif אני מקווה...

שזה יעזור לך. הסבר: כתבתי את המשפטים בפריהנד 8. הם נכתבו כולם באופן רגיל, ולא מסוף המילה להתחלה. השורה הראשונה - היא עם פונט X וכך זה נראה ברגע ההדפסה השורה השניה - היא "קופי" של הראשונה, רק שביצעתי עליה "היפוך" עם כלי המראה מארגז הכלים. השורה השלישית - גם נכתבה רגיל, רק שהיא עם פונט רגיל (טיים ניו רומן). אם יהיו לך עוד שאלות - אשמח לעזור!! עושה רושם שאתה עורך תחקיר רציני ביותר בנושא הפונטים
ואני מתה כבר לקרוא את המאמר הזה.
איה.

איה@

New member
תיקון טעות ../images/Emo70.gif ../images/Emo81.gif

מצטערת, את המשפט השלישי "העתקתי" מהמשפט השני שהוא כאמור עבר "היפוך" מראה, והחלפתי פונט. אני מצרפת את הקובץ הנכון. המשפט השלישי - נכתב רגיל, בפונט טיים ניו רומן.
איה.

שחר .

New member
מעולה, תודה

עכשיו הבנתי לגמרי. (אני מקווה) מותר לי לעלות לכאן ניסיונות של פונט X? או שמע זה יראה כפגיעה בזכויות יוצרים...? מחכה לתשובה גל ואורן...

שחר .

New member
טעיתי, שוב - תיקון

לעלות ניסיון הכוונה לנסות ליצור קובץ TTF שיהיה פונטX בכל אופן, אני חושב שאני יודע איך לעשות את זה...והינה דוגמא (בקובץ המצורף).

oren*

New member
אינני בקיא בזכויות יוצרים שכאלה,

שאל את בן אם תוכל לבצע ניסויים על פונט שלו, בלאו הכי מדובר בפונט חינמי אז אין פגיעה בזכויות יוצרים (כשכמובן ברור שהפונט שייך לבן, ושכל הכללים שכתובים באתר של בן לגבי הפונטים שלו חלים גם על הפונט הנ"ל). אני אישית אשמח מאוד להבין את הדברים, אם תצליח להסביר אותם, ואולי ההבדל לא כל כך גדול ובן יוכל להפוך מספר פונטים שלו לגירסאת X לטובת כולנו

איה@

New member
שחר - לדעתי טעית

ולא יצרת פונט X אולי בעצם עלית על משהו חדש!! ונקרא לו פונט Y
כי מה שעשית בעצם זה יצרת פונט שעושה הפוך על הפוך, כמו התוכנות שעושות זאת עבורינו. אבל לא יצרת פונט "מראה" שהוא למעשה פונט ה-X תבצע תרגיל קטן, תעמיד מול מראה אמיתית טקסט כתוב ותראה איך הוא משתקף במראה זהו ה-X ואנחנו בעזרת הכלי מראה הופכים אותו בחזרה, אך שים לב לסדר האותיות, והמילים בדוגמא שאתה העלית, אם נהפוך בכלי המראה, סדר המילים לא יהיה במקום. לגבי הפונט ה-X שאני העליתי כדוגמא......... בן הולך להרוג אותי
אבל זהו פונט שלו, (אוריה) שבאופן אישי ביקשתי ממנו שיהפוך לי אותו ל-X באדיבותו הוא הסכים. אולי......אולי אם יבואו כאן עוד בקשות תחינות....הבטחות....וכל מה שתעלו בדעתכם...בן יסכים ל"הפוך" את כל הפונטים שלו ואני מוכנה לקנות אותם בדיסק - ולשלם!! על כך כמובן במחיר שאר הדיסקים של בן - שאת כולם!! יש לי ואני ממליצה לכולכם לרכוש אותם גם. בן פליזזזזז
איה.

איה@

New member
שחר - הפכתי במראה, תראה מה קיבלתי..

לזה התכוונתי כשדיברתי על סדר המילים.
איה.

שחר .

New member
אני חושב ש

אני חושב שהדוגמא שהבאתי לא טובה. היא לא מציגה את הדברים נכון. יצרתי קובץ TTF שאני חושב שהוא פונט X, אני בודק את זה בדרך כלשהיא. ונקבל תשובה מאוחר יותר. לגביי הקובץ TTF, אשמח לעלות אותו לכאן, רק צריך לדון בנושא זכויות היוצרים קודם. בעיקרון הפונט נרקיסים יושב על כל מערכת של וינדוס. אני ביצעתי שינוי בפונט של צבי נרקיס, אך השינוי אינו פוגע בתוצר הסופי ולכן לדעתי זה לא פגיעה בזכויות היוצרים של נרקיס. אולי זה פגיעה בצביקה רוזנברג(מאסטרפונט) שניתן דרכו לקנות את הפונט נרקיסיםX...אז מה אתם אומרים? טוב ביי

דני.K

New member
היי

הורידו את הקובץ המצורף, ושנו את הסיומת לTTF. אולי תמצאו שם פונטX?

למעלה