פונטים/ תווים לLCD

barak7878

New member
פונטים/ תווים לLCD

למישהו יצא לעבוד עם LCD ויודע איך מציגים תווים ומספרים ? האם צריך לשמור BITMAPS לשלוח אותם למסך? תןדה

yair24

Member
לי יצא.

על איזה LCD אתה מדבר? אני עובד עם LCD מסוג T6963C של TOSHIBA יש להם פונטים מגעילים בצורה של ASCII שעובדים כשהמסך במוד טקסטואלי, אבל בשביל האפליקציה שאני בניתי היתי צריך לייצר פונטים משלי ולהפוך את המסך לתצורה גרפית. יש לי הרבה ניסיון עם המסך הזה ואם יש לך שאלות את המוזמן לשאול. יאיר

yair24

Member
קצת להשויץ ../images/Emo13.gif

הנה משהו שפעם עשיתי במסך הזה.

barak7878

New member
קצת הסברים

הLCD שאני עובד איתו הוא של Goldentek ה Lcd Driver SSD1783 Solomon , הוא לא תומך בפונטים וצריך לייצר אותם , איך אתה מציע לייצר אותם ? פשוט על ידי BITMAP?

yair24

Member
מהם נתוני המסך?

איזה רזולוציה יש לו? יש לך אפשרות להדליק פיקסל? יש לו מוד עבודה טקסטואלי? או רק גרפי?

yair24

Member
טוב

בעיקרון אתה צריך לקרוא את הDATASHEET של המסך ולראות איך מדברים איתו. אם אתה צודק במה שאתה אומר ואכן אין למסך פונטים משלו אז בטוח שיש דרך להדליק פיקסלים ולצבוע אותם בצבעים. מה שאתה צריך לעשות זה לכתוב דרייבר למסך ופונקציות API שיודעות לעשות את כל הפעולות הבסיסיות כמו להדליק פיקסל, לקבוע לו צבע, לכבות פיקסל, לקבוע קואורדינטות לסמן, וכו' ואחרי זה להגדיר לך מן מבנה נתונים שמייצג אותיות. כשאני עשיתי את זה בזמנו, עשיתי מערכים של CHAR כאשר כל CHAR ייצג 8 פיקסלים (8 ביטים) ואז למשל אם רציתי לצייר את הסימן + אז במערך של הCHAR שמתי את הערכים הבאים: 0X19 0X19 0XFF 0XFF 0X19 0X19 וזה בעצם נתן לי יצוג של הסימן + על ידי ביטים והיתה לי פונקציה שיודעת לקחת את המערך הזה ופשוט להדליק את הפיקסלים שהביטים שלהם הם 1 (ההדלקה למעשה עבדה בצורה קצת יותר מתוחכמת וכשהייתי שולח בית זה מיד היה מדליק ומכבה במכה אחת את כל הביטים של אותובית. כלומר לא הייתי צריך לשלוח ביט ביט ) זה בכלליות. יאיר

codec

New member
ניצלו"ש בלי בושה

תוכל לשלוח לי את ה-datasheet של ה-t6963 ? ואם יש לך של עוד רכיבים בתחום, אני אשמח, כי אני לא מצליח למצוא אותם... (ספציפית, t6961 ו-t7889)

yair24

Member
אני צריך 2 דברים:

1. אני צריך לבדוק אם יש לי אותו. 2. אני צריך את האימייל שלך...

למעלה