פונדקאות

Berethor

New member
"תיקון" לא יעזור כאן, זאת "תגובה" שפשוט צריכה להימחק בשלמותה

אני רק הזכיר שלא אמרתי שהריון הוא קל, אבל אלהוריות אוהבות לנפח את זה בצורה מכוונת.

catchet

New member
מאיפה אתה יודע כמה קשה להיות בהריון

האם היית פעם בהריון? וודאי שלא. אינך יכול לדעת באמת כמה זה קשה. אתה יכול לשער. אבל להתיימר להבין בזה באמת זו באמת יהירות

Berethor

New member
גם רוב הנשים כאן שמדברות על כמה הריון קשה, לא היו בהריון

כך שמבחינת ניסיון בהריון אין כמעט שום הבדל ביניהם לביני, רק מבחינה אידיאולוגית יש הבדל, ביני לבין אלהוריות, משום שאני לא אלהורי. אני כן יכול להבין תחשש מהריון, במיוחד של נשים שמעולם לא היו בהריון, אבל מכאן ועד לעשות מזה דבר נוראי, המרחק גדול. כמובן שאני גם לא בעד זה שמפארים את ההריון יותר מדי, במיוחד נשים שלא היו בהריון. אני ריאליסטי ואני מכיר את היתרונות והחסרנות של ההריון. ההיריון הוא חלק מהנשיות ולא מהגבריות, לכן נשים הן אלו שיולדות ולא גברים, ככה זה בטבע.

catchet

New member
אף אחת לא עושה מזה דבר נוראי

אבל להפחית מערך הקשיים בהריון, ועוד מצידו של גבר, זה ממש חוצפה!

GreenMamba

New member
מה שמראה שכרגיל, לא הבנת כלום

להגיד "פונדקאות זה תרומת זרע מורכבת" זה כמו להגיד "פיגוע טרור רב נפגעים בלב תל אביב זה כמו מכה בברך- רק מורכב"
&nbsp
ההבנה שלך בעניין היא כל כך עקומה, שזה מביך.

Berethor

New member
לא הבנתי את מה שאת רוצה שאני "יבין", פשוט אני לא מסכים איתך

כרגיל, עוד מעט גם תנסי לטעון כמו הפנתרית שהגבר הוא "פחות הורה" רק משום שהוא לא זה שיולד בטבע.

"אצל בני אדם הפריה מלאכותית הינה אמצעי להשגת הריון שאינו כרוך בקיום יחסי מין. בני זוג שמתקשים להיכנס להריון יכולים להפיק תועלת באמצעות דיוקם של הזמן והמיקום של תאי הזרע, כאשר זה יכול להתגבר על מקרים שבהם מערכת החיסון של האישה יכולה לדחות את הזרע של בן זוגה. במקרה שאי אפשר להשתמש בזרע של בן זוגה, אפשר להיעזר בזרע של תורם אחר. גם כן, זהו אמצעי לאישה להרות כאשר זוג של שתי נשים מבקשות להיות "הורים" לילד או אישה אחת שאין לה בן זוג גברי הן מבחינת רצונה האישי בלא להיות אישה לבן זוג גברי והן מבחינת חולשה פיזית אצל הגבר שמגבילה קיום יחסי מין ביניהם. חשוב לציין, נשים שיש להן בעיות בצוואר הרחם כגון צלקות בצוואר הרחם, חסימה בצוואר הרחם מאנדומטריוזיס או שריר צוואר הרחם עבה עשויות ליהנות גם מהפריה מלאכותית שכן הזרע חייב לעבור דרך צוואר הרחם כדי שתבוצע ההפריה. שיטה זו משמשת לעתים קרובות לזוגות מאותו מין שרוצים להביא ילד ביולוגי."

[URL]http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%A4%D7%A8%D7%99%D7%94_%D7%9E%D7%9C%D7%90%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%99%D7%AA[/URL]

GreenMamba

New member
זה כי אתה אטום ויהיר, ברטרול "יקירי"

אם אתה משווה אוננות של 5 דקות לתוך כוס לכל התהליך שעוברת אם פונדקאית (רפואית פיזית ונפשית)- אין לי אלא לרחם עליך ועל ההבנה הצרה והמעוותת שלך את העולם.
&nbsp
ותפסיק לקרוא לנו פמינאציות. חצוף.

catchet

New member
סוגיה קשה

אני חושבת שזה כמובן לא בסדר שנשים נאלצות להשכיר את רחמן תמורת תשלום. אבל מצד שני אם תאסור את זה, האם זה באמת ישפר את מצבן של אותן נשים? לדעתי לא. כמו בנושא הזנות יש כאן בעיה עמוקה בהרבה, שלא תיפתר עם איסור על זנות או פונדקאות. צריך לחשוב על פתרון אחר עמוק ויסודי

דני80

New member
אמנם זה לא הנושא של השרשור, אך לגבי הזנות:

ברור שצריך לטפל טיפול שורש, ולא להסתפק בהפללת הלקוחות. בשבדיה ובנורבגיה יש אמצעים לשקם את הנשים שבזנות (הרבה יותר מאשר אצלנו) ולכן המאבק נגד הזנות מצליח. משמעות חוק הפללת הלקוחות היא בעיקר הצהרה שהזנות היא דבר פסול. להצהרה זו יש חשיבות כי בלעדיה בהמאבק נגד הזנות איננו יעיל.

עוד הערה: יש הטוענים שפתרון בעיית העוני ללא הפללת הלקוחות יספיק. אבל ברור שזו אחיזת עיניים: מה שקורה בפועל שהמדינות העשירות "מייצרות" פחות נשים בזנות, אך הן צורכות את הנשים של המדינות העניות. אז מה הועילו חכמים? גם אם נניח שחיסול העוני בעולם הוא הפתרון (ולא איסור הזנות) - המון מים יעברו בנהר עד שבעיית העוני בכל העולם תיפתר. ומה יהיה עד אז? המדינות העשירות ייבאו "זונות" מהמדינות העניות.

לגבי פונדקאות: הדבר יותר מורכב, כמו לגבי הפורנוגרפיה. אני לא הייתי ממהר לחוקק חוקים שאוסרים או שמגבילים. אם רוצים להגביל או לאסור, זה דורש חשיבה יותר יסודית, ובמקרה של חקיקה - גם הקפדה בניסוח החוק כך שהוא לא יאפשר תקדים למגבלות אחרות שאיננו מעוניינים בהן. גם על הפללת הלקוחות הוחלט רק לאחר שראינו ששיטה אחרת - מיסוד הזנות - נוסתה עשרות שנים בהמון מדינות ונכשלה באופן מוחלט.

catchet

New member
אין לי בעיה להצהיר

שהזנות היא דבר פסול. ממש כמו שאין לי בעיה להצהיר שהתמכרות לסמים היא דבר פסול. מה שאני אומרת בסך הכל זה שאתה נטפל לסימפטום כאשר מה שבאמת צריך זה לטפל בבעיה. ברור שהסימפטום מציק אבל הוא לא עיקר הבעיה.

למה אתה אומר שפתרון בעיית העוני הוא אחיזת עיניים? כי הרבה יותר קל לאסור את הזנות מאשר לטפל במקור לרעה זו? אם כבר אז הפוך - איסור הזנות היא אחיזת עיניים, היא זו שנותנת אשליה שהכול טוב בעוד בעיית הנשים לא נפתרת למעשה. תגיד לי מה יהיה על אותן נשים עניות כשלא יאפשרו להן לעבוד בזנות? איך המצב שלהן ישתפר בדיוק? בזה שיתנו להן לגווע ברעב בכבוד?

לגבי הפונדקאות זה בדיוק אותה הבעיה. נשים נאלצות למכור את גופן בהעדר דרכים אחרות להתפרנס. שיספקו להן אלטרנטיבות ואז נראה פחות ופחות פונדקאיות שנאלצות למכור את גופן כדי לשרוד וכנל לגבי הזונות.

דני80

New member
אני לא חושב שהמודל השבדי הוא אידאלי, הוא הרע במיעוטו.

ברור שצריך לטפל בבעיה עצמה. אני לא אומר שצריך לטפל רק בסימפטום. גם עידית הראל שמש, שהיתה הדוברת של מכון תודעה, אמרה לי פעם (לאחר שפקפקתי ביכולתו של המודל השבדי להצליח בישראל), שהחוק צריך להיות מותנה בדאגה למצוא לנשים שבזנות תחליפים לפרנסה, וכן שתהיה הדרכה לשוטרים לגבי העניין הזה. שבדיה היא מדינת רווחה ושם דואגים לשקם את הנשים שבזנות (כפי שציינתי בתגובתי הקודמת).

את אומרת שאין לך בעיה להצהיר. אך אם אין חוק כזה, אז ההצהרה הזאת שווה כקליפת השום. העובדה שהזנות מותרת - כמוה כהצהרה ש"הזנות היא תופעה לגיטימית שנחוצה לחברה וכל גבר זכאי לשירות הזה". אם, למשל, יחנכו בבתי הספר נגד הזנות, ואחרי השיעור כמה נערים יצחקו כל הדרך לבית הבושת וישפילו שם כמה נשים - מה הועילו חכמים? הם אמנם יוכלו לעשות את זה גם אם החוק קיים, אך עדיין יש משמעות להצהרה חד משמעית כזאת, ויש לה חשיבות תודעתית. ברור שהחוק עצמו איננו מספיק וצריך יהיה גם לאכוף אותו במידה כזו או אחרת, כי אחרת אין לו חשיבות, גם לא כהצהרה.

ושוב, אם ניקח מדינות עשירות יחסית, כמו מדינות מערב אירופה, שם ניתן לספק שירותים שיקומיים ולמצוא תחליפי פרנסה לנשים שבזנות. או אז הנשים המקומיות תתדרדרנה פחות לזנות, ומצד שני חוק הפללת הלקוחות ימנע (במידה מסוימת) צריכה של נשים זרות מיובאות, וזה יקשה על תעשיית המין שקיימת בארצות הנחשלות. אין לי אשליה שזה יחסל את אותה תעשיית מין משומנת (שמתוארת בספרה של לואיז בראון "שפחות מין") אך עדיין עדיף לעשות את מה שאפשר כדי לא להוסיף לה עוד ועוד לקוחות.

Berethor

New member
ברגע שנשים כבר נכנסו לנושא הזה אז כבר קשה מאוד להן לצאת ממנו

גם משום שזה הופך למקצוע שלהן והדבר שהן הכי טובות בו, וגם משום שהן כבר רגילות לעסוק בזה. אם מתנגדים לזנות, זה הרבה יותר יעיל לנסות למנוע אותה מראש, אצל נשים שעדיין לא חלק מהזנות.

למעלה