פונדקאות

פונדקאות

שלום לכולן
כמי שעוקב אחרי הפורום מזה כשנה לפחות ושותף באופן עקיף לתהליך של פונדקאות
נמנעתי מלהיות פעיל עד כה,אך אחרי הרבה לבטים החלטתי באופן חד פעמי לספר לכם את עמדתי ולשתף את מחשבותי בנושא:
לפי דעתי האישית בלבד על פי ניסיוני הגעתי למסקנות הבאות:
בחירת הפונדקאית-חייבת להיות לפי דעתי ללא ילדים וללא בן זוג!
הסבל של התהליך קשה מנשוא במיוחד שמדובר בילדים שמן הסתם התהליך יפגע בהם קשות מסיבות האלה ואחרות!
בן הזוג במידה ויש גם כן יפגע בצורה קשה ואפילו אם התהליך ילך בקלות יתר,בטח שבטח במידה ויהי סיבוכים וברוב המקרים-יש סיבוכים!
ההריון עצמו הוא דבר קשה מנשוא שכמובן שרק נשים יכולות לעבור אותו ולא בגלל הגנטיות רק אלא במיוחד בגלל החוזק הנפשי ועוצמות הנפש שיש לאישה להבדיל מגבר(על הדרך אציין את אהדתי והערצתי למין הנשי -אתן הדבר הקרוב ביותר שיש לאלוהים

התהליך עצמו למרות שכביכול מכוסה בהסכם מכל הבחינות אינו יתן מענה לשגרת חיים אשר נפגעת בצורה קשה ומתבטאת אפילו ביום יום בחוסר יכולת לתפקד ולבצע דברים פשוטים כגון :
עבודה,משק בית,יחסי אישיות וטיפול בכל מה שקשור לשגרת החיים הקיימת!
עם כל הכבוד והערצה לנושא הפונדקאיות-אני חייב לציין על פי ניסיוני שהדבר אינו קל ולמרות התשואה הכספית (שאינה רלוונטית אחרי שכבר נמצאים בתהליך-שום סכום לאז שווה את הכאב והסבל) הדבר קשה מנשוא
הפונדקאית צריכה להיות עילאית ויחידה במינה אחרת לא תעמוד בתהליך, ו/או הנזקים העקיפים לסביבה הקרובה יהיו בלתי הפיכים!
לצערי למדתי בתהליך שעם כל הרצון הטוב אילו הייתה ניתנת אפשרות לפונדקאית הספציפית לחזור בה -הייתה מוכנה אף לשלם כסף רב ורק לא להמשיך בדבר אשה במקרה האישי הנ״ל גרם וימשיך לגרום לתוצאות הרות אסון בחיי משפחתה וחייה האישים
מצטער על הדברים הקשים אך הייתי חייב לשתף את המקרה והנסיון האישי
חג שמח

מירבי*

New member
עם כל הצער שבדבר

צר לי מאוד לקרוא על חוויותיה הקשות של הפונדקאית אליה אתה קשור.

כפי שכתבת, אתה שותף בדרך זו או אחרת לתהליך אחד ומשם אתה מסיק את מסקנותייך.
פונדקאית חייבת להיות אישה עם ילדים, רק כך ניתן לדעת איך עבר ההריון שלה, האם היו בו סיבוכים, האם ההריון סיכן אותה וכו.
לגבי בן זוג, זה אינדיבידואלי, מהנסיון שלי יש עם פונדקאיות נשואות, זה מבורך. יש להן תמיכה בבית ועוד לא ראיתי מקרה שזה פגע בתהליך.

אף אחד לא הבטיח תהליך קל, מדובר בכניסה להריון לא טבעי, בהריון עצמו ובלידה וברור שיכולים להיות סיבוכים כמו בכל הריון .
מקווה בשבילך שתמצא קרן אור בתהליך הזה ושהפונדקאית אליה אתה קשור תסיים את התהליך בהצלחה ועם תחושה טובה.

חג שמח.

האמת אתה צודק בעל מילה אבל

מה לעשות שהפונדקאיות צריכות את הכסף ? ושזה ירים אותנו כלכלית .ברור שכולם נפגעים מסביב גם אם הפונדקאית לא מספרת את זה . זה כן קורה .. :( ואני מכירה אישית פה בפורום כמה פונדקאיות שאין לילדים שלהן אימא מתפקדת בבית כי ההיריון הזה ככ קשה ושונה משלנו .אבל שוב מה לעשות ? אי אפשר לטבוע בים.

מסכימה עם פותח השירשור :)

נכון שאני שמים חיינו בהולד לשנה ונכון כל מה שאמרת חוצ מזה שהפונדקאית חייבת להיות ללא ילדים ..ההפך הוא הנכון והיא חייבת להיות עם מהמון סיבות וגם אם הם נפגעים זה למטרה טובה להביא חיים ולעזור וגם לעזור לעצמינו עם הכסף .ויש פונדקאיות שהמצב הזה קשה להן וזה מובן לגמריי .זה תהליך קשה ומורכב ככ ומה שנראה בהתחלה ורוד מתגלה כאחר לגמריי .

Batchena

New member
בהמשך

ולגבי עניין הילדים... לדעתי, אישה לא יכולה להיות פונדקאית מבלי להבין את הקשר להריון ולילדים, אישה שלא חוותה הריון לא תוכל להבין את מהות התהליך והעוצמות ועל אחת כמה וכמה את הכמיהה לילד , זה להסתכן בקנאה מצד ה פונדקאית אילולא לא היו לה ילדים , אף אישה לא תרצה לחוות הריון ראשון ומרגש כפונדקאית , אז אנא חשוב על הדברים לפני שאתה מסיק מסקנות.

Batchena

New member
עם על הצער ...

אני בהחלט מסכימה עם מירבי, כנראה שהתהליך שעברת במקרה זה לא צלח , אך לא כל התהליכים הם כאלו.
ישנן דוגמאות רבות לתהליכים וקשרים מוצלחים ואני באמת מאחלת לך מכל ליבי שתראה את האור בקצה המנהרה...

libi76

New member
חג שמח לך...

אני כפונדקאית מוחה בתוקף על הדברים שכתבת מכמה סיבות...
הגעתי לפונדקאות אחרי מחשבה מעמיקה והכנה נפשית הן שלי והן של הסביבה
ושיחת הבהרה עם ביתי שהיא כיום בת 12 וחצי
לא באתי מתוך מצוקה כלכלית קשה אבל...
השכר הוא בהחלט תוספת נאה לנתינה גדולה
כאשר נכנסתי לתהליך ביקשתי ממירב (מנהלת המרכז)
למצוא לי זוג שאני ירגיש חיבור קוסמי איתם
כי אני עושה את זה מתוך רצון עז להעניק ולהשאיר חותם
באשר לבן זוג...
אני מאמינה שבני הזוג שלנו הפונדקאיות נכנסו לזה
בעיניים פקוחות ובהבנת המורכבות שבדבר
מצער לשמוע שחברתך עוברת תהליך קשה ולא מספק
אבל אני ממש מבקשת ממך לא להכליל
ומאחלת לבריאותה הן הנפשית והן הפיזית של חברתך
ממני פונדקאית גאה ומאושרת

pink36

New member

אני חושבת שיש הבדל בין פונדקאית מבוגרת. מעל 35 לבין הצעירות שבינינו.הבוגרות יותר מחושלות יותר ויודעות להתמודד עם מצבים שיכולים להיות בפונדקאות. חוץ מזה יש פונדקאיות. שיש להן ילדים גדולים והם יכולים להבין טוב יותר מילדים קטנים.ליבי מתוקהה
יש פונדקאיות שהמצב הכלכלי שלהן ככ גרןע שלא ישבו וחשבו לעומק על התהליך הזה. ועשו הכל מהר ופתאום נקלעו למצבים קשים שלא נלקחו בחשבון.בכל מקרה הצלחה לכולם גם אם קשה.בסוף זה נגמר

מצטער

קראתי את התגובות... אני מצטער אם הטעיתי אתכן אבל אני לא מדבר כבן זוג לפונדקאית
אלא כאב מיועד!!
כאשר אני חווה את מה שעובר על הפונדקאית שלנו ולמרות שאנחנו בסיום התהליך אני מרשה לעצמי
להגיב כעת;
הפעם הבאה שנרצה להרחיב את המשפחה אני ואשתי נלך לאימוץ בלבד,נקבל חיים חדשים ויכולת לעזור לילדים נוספים
ולא לתהליך הפונדקאות שעל גבו מקבלים חיים חדשים ובדרך רומסים את הקיים במודע ו/או לא במודע
זאת מסקנתי שלי ושל אשתי!
חווינו תהליך שתכף מסתיים,למדנו רבות מתהליכים של זוגות אחרים ויש לא מעט מה להגיב כמו שנאמר-
״ לא הכל כמו שמוכרים לכם״
בהצלחה לכולם וחג שמח

חבל לעשות הכללות

גם אני מצטערת לשמוע על התהליך הקשה שעברה הפונדקאית שלכם, עד כדי "לתוצאות הרות אסון בחיי משפחתה וחייה האישים", "רמיסת הקיים" ועוד התבטאויות קשות כיוצא באלה.

אבל חשוב לי לסייג ולומר שלא כל המקרים הם כאלה.
אנחנו עברנו תהליך פונדקאות עם פונדקאית שהייתה בחורה עצמאית, חזקה ויציבה, כמו כן הייתה לה משפחה קרובה ותומכת. אמנם חייה האישיים היו בסוג של "הולד" למשך פרק הזמן של התהליך, אבל ממש לא נפגעו, וגם היקרים לה כולל הילד שלה לא נפגעו בטח לא לטווח הארוך (אולי זמנית בלבד בשל מגבלות ההיריון וההחלמה הקצרה מהלידה עצמה).

כך שנכון יהיה מצדך, לעניות דעתי, לספר על הניסיון ועל החוויות האישיות שלך או של הפונדקאית שלך (ושוב אני מצרה על התהליך האיום שעברתם), אבל מכאן ועד למסקנות קיצוניות גורפות על הפונדקאות ככלל ומרחיקות לכת כאלה - רב המרחק, עם כל הכבוד.

Batchena

New member
חבל לעשות הכללות - תגובה

אוריתוש, בהחלט מסכימה איתך, נכתבו פה דברים קשים בהחלט , "רמיסת הקיים" זו ממש קיצוניות לדעתי , אולי לא היה לזוג הזה ממש מזל עם הפונדקאית שלהם אך לא כולם כאלה, כל אחת עוברת את התהליך בדרכה , אך מניסיוני, כל פונדקאית שנכנסת לתהליך נכנסת אליו מתוך מחשבה מעמיקה הכוללת את רוב ההשלכות ועם חוזק נפשי אדיר (שרק מתעצם בהמשך), המצליח להתגבר על מכשולים רבים ואם ספציפית הפונדקאית הזו עברה תהליך קשה מנשוא , זה באמת יוצא דופן ולעיתים צריך להבין שדברים קורים בדרך , לא מתוכננים ועם זאת צריך להתמודד, ואין שום קשר לכסף.....

סיכום -

היי
שוב פעם אני מציין את מסקנותיי האישיות בלבד מניסיוני
צר לי שאני מעביר תחושות קשות אך מה שנכתב מגובה בעובדות שקרו אצלנו בתהליך
מבחינתי האישית אני לקראת התוצאה שחיכינו לה שנים רבות ואין מאושר ממני אך עם זאת ...
צריך להודות כי כפי שנכתב פה צריך לבחור פונדקאית חזקה! יציבה! עם משפחה תומכת עד אין קץ
וגם עם זאת התהליך קשה מאד!
אני מניח מהיכרותי שחלק מה פונדקאיות אינן מקבלות תמיכה מספקת מהמשפחה או מהסביבה .. כמובן שההורים המיועדים והגבירות הנכבדות שהוזכרו פה כן תומכות וכן עוזרות בכל מה שאפשר-תקוות אור מכובדת תודה רבה לכן
מצד שני נתקלתי בהרבה קשיים וקראתי לא מעט בשנה האחרונה בפורום זה על בעיות רבות בתהליך
בסה״כ מעביר את המלצותי לעתידים לעבור תהליך זה:
לבחור פונדקאית במיקרוסקופ- הועדה מסננת אך לא מספיק
לדעת שחייה ישתנו לתקופה מוגבלת ולצפות מראש ולעדכן על הבעיות שצפויות להיווצר - אצלנו אף אחד לא דאג לעדכן על הקושי של הפונדקאית החייה האישים לפרטי פרטים..
ולדעת שהולד לשנה זה לא פשוט כפי שנכתב פה
מאחל לכולן הצלחה אושר בריאות חג שמח ויישר כח

כהורים מיועדים

מסכימים עם פותח השירשור הזה יש פה המון נפגעים וכולם מצידם של הפונדקאית.וכמיועדים אנו אומרים זאת .יצא לנו לדבר עם כמה פונדקאיות וכולן אמרו בחשש רב ובמבוכה שהן מרגישות סוג של ניצול והאמת ? גם אני כאם מיועדת רואה פה סוג של ניצול הרחם התקין וזמנה של הפונדקאית אבל אסור לומר זאת בקול רם . כי תמיד מראים רק את הצד היפה והרומנטי של הפונדקאות .זהו תהליך מורכב וקשה והפונדקאיות עושות דבר מדהים עבורינו .והוא אינו מכליל כלל רק סיפר את תחושותיו שאני בטוחה שהמון מיועדים מרגישים כך פשוט לא אומרים . חוץ מזה אי אפשר לדעת מה מתחולל בחייה של הפונדקאית והיא לא משתפת בכל דבר מן הסתם וגם אם קשה לא יאמרו לנו .כמובן שיש פונדקאיות שלא חוות שום קושי . בהצלחה לכולנו !

מצטערת בשבילך

זה מצער לקרוא את הדברים שכתבת...
אני מניחה שהדברים ניכתבו מהלב ומהחוויה הפרטית שלך.
אבל חשוב לציין ולומר שלשמחתי יש גם צדדים אחרים-ולנו באופן אישי
היתה חוויה נהדרת,לשימחתי נפלה בחלקנו הזכות לעבור תהליך מדהים עם אשה כל כך מיוחדת

חג-שמח

גשם 11

New member
צר לי עליכם

שעברתם תהליך כה טראומטי..
אני לא יודעת אם עשיתם לבד או עם מרכז, אבל עושה רושם שלבד.
ברוב מוחלט של המקרים, הפונדקאית יודעת היטב למה היא נכנסת, ומה ההשלכות.
אני חושבת שנפלתם על פונדקאית מאוד לא רגישה. (לפחות לפי התיאור).
גם אם קשה לי, כואב לי, נמאס לי- אין שום סיכוי שאני אתלונן בפני האם המיועדת !
הרי ברור לי ולכולם שהיא היתה מתחלפת איתי ברגע !
אני אתקשר למירב או אורית או לבעלי ואבכה.. בטח לא אתקשר לזוג ואבכה להם כמה השמנתי..
אני רואה את הדברים בראש ובראשונה כעסקה . לאו דווקא ניצול.
את המנקה אתה גם מנצל ? ואת המלצרית ? ואת המטפלת בגן ?
אתה נותן כסף ומקבל שירות.
כל השאר זה רק ערך מוסף ובונוס.
ולדעתי אם מסבירים לילדים כמו שצריך, בלי להתנצל ובלי לשדר היסוס- הילדים יעברו את זה בשלום.
וכשיגדלו, ידעו את ערך הנתינה, ומה אמא היתה מוכנה לעשות כדי לשפר את המצב הכלכלי. (באופן חוקי !!)
ואין סיכוי שפונדקאית יכולה להיות ללא ילדים. לא הגיוני בעליל.

אני מאחלת לכם לידה קלה ומוצלחת, שתדעו לשים את משקעי העבר מאחוריכם,
הרשה לי רק להסתייג מהתמונה השחורה משחור שאתה מצייר בפוסט הזה..

MAMALY

New member
לא יודעת מה עברתם

ולא ברור לי אם אתה מהצד הפונדקאי או הזוג

אני עברתי שני תהליכי פונדקאות כאמא מיועדת
שיש לה ילד שהיא ילדה ופונדקאיות שיש להם ילדים משלהן
אף ילד משום צד לא נפגע למעשה הפכנו למעין משפחה מורחבת עד עצם היום הזה חלא צמוהד מאוד אבל קשר חם יש ואני יודעת שיהיה כל חיי
שני ההריונות עברו ללא כל סיבוכים משום צורה וסוג שופ חיי שגרה לא נפגעו לא שלנו ולא של הפונדקאית נפגשנו אחת לשבוע שבועיים בממוצע כן לצורך בדיקות ותמיד שילבנו כייף שיהיה סבבה שני הצדדים הן אני והן הפונדקאיות חיכינו לפגישתינו המשותפת ולא רק בגללה תינוק שבבטן, עובדה שהקשר עם שתיהן ממשיך גם הרבה הרבה שנים לאחר הלידה הראשונה ושנה וחצי אחרי הלידה השניה לא חייבים רוצים!

אני חושבת שעברתם חוויה קשה מאוד , דבר שאינו רווח בתהליכי פונדקאות יש כמובן תהליכים קשים , בדרך כלל מנסיוני ואני מכירה לפחות כמה עשרות של תהליכי פונדקאות כי האמהות המיועדות נמצאות בקשר קרוב מאוד ויש מפגשים ואנחנו מדברות אחת עם השניה, לא נתקלתי בדבר כ"כ קשה.

אני חושבת שחווויה מתקנת דרושה אצלכם... לראות שלא תמיד כך הדבר.

מאוד עצוב לקרוא.

למעלה