פונג/ מעין

hagaram

New member
פונג/ מעין

אני מצרפת את קובץ מדידת שלי, אשמח לשמוע כל מה שיש לכם להגיד לגי מה זה בדיוק ואמר. בנוסף, אתמול הפנתי שאלה שמשום מה לא קיבלתי תשובה לגבי האם יש משמעות לשעת מדידת החום והאם היא צריכה להיות קבועה ברמה של שעה מדויקת שאלה נוספת, האם ישנם מחקרים המוכיחים כי עישון גראס משפיע על איכות הזרע? תודה

../images/Emo24.gifהיי הגר../images/Emo13.gif

אני גרועה בקריאת גרף חום השחר ובשביל זה יש את מעעין ופונג האלופות
לגבי השאלה הנוספת, חיפשתי ומצאתי משהו.... אני נותנת לך מספר פיסקות מהמאמר ומקווה שזה יעזור אי-פריון גברים: ב- 30% מהמקרים שבהם זוג איננו מצליח להביא ילד לעולם מדובר באי- פריון של הגבר, בעוד 30% קיימת בעיה בשני בני הזוג. כיום, כ- 6% מן הגברים בגיל הפריון אינם פוריים. חשוב לדעת שב-50 השנים האחרונות, כמות הזרע הממוצעת ירדה ב- 40% בנפח ובמספר גם יחד. למרות שכמות הזרע חשובה, הגורם המרכזי הוא איכות הזרע: תנועתיות, כלומר, אחוז תאי הזרע בעלי תנועתיות תקינה ואחוז תאי הזרע בעלי מבנה נורמלי. אצל גברים שמנים מאוד, נמצאו פעמים רבות בעיות זקפה ו/ או ספירת זרע נמוכה. סביר להניח שכפלי השומן באזור האשכים מעלה את חומם או השלכות רגשיות או חברתיות או מחלות נלוות או שיבוש הורמונלי. הסיבות לירידה בכמות/ספירת זרע: עליה בטמפרטורת האשכים, מחלה אקוטית, לחץ מוגבר, עייפות, תזונה לקויה, צריכת אלכוהול, סמים, עישון, תרופות וכדומה, חשיפה לקרינה רדיואקטיבית או לרעלים סיבות נוספות לחוסר פוריות: ייצור מופחת של זרע, חסימת צינורות, בעיות בשפיכה, בעיות של בלוטות נלוות, עודף או תת-משקל, מצבי אנורקסיה, מצב תזונתי ירוד מצב נפשי לא מאוזן. גם כאן עלולה להימצא פטריית הקנדידה מפוזרת במערכות הגוף השונות. פעמים רבות מגיעים לטיפול בבעיות פוריות, גברים שהרופא לא אבחן כל בעיה או לאחר טיפולי פוריות שלא הצליחו. ולאחר לא מעט בדיקות רפואיות אצל שני בני הזוג, לא נמצאת סיבה לכאורה לתופעה לילה טוב

ועוד משהו

ומכיוון שאני יודעת שבד"כ גראס מתערבב גם עם טבק הוספתי את זה ... מה הקשר לעישון ושתיית אלכוהול וקפאין? קיימות הוכחות המקשרות פגיעה ברבייה עם חשיפה לאלכוהול, טבק וקפאין. הוכח שאלכוהול וטבק משפיעים על יכולת הרבייה של גברים ושל נשים, וטבק הוא רעלן חזק במיוחד של הרבייה. רצוי להיות בכושר גופני הטוב ביותר שניתן להשיג כאשר אתם מנסים להרות, וכמובן כדי להבטיח הריון בריא ותינוק בריא.

היי הגר ! על פניו נראה לפי הגרף שלך

שאכן היייתה עלייה משמעותית בחום ביום ה-12 שהייתה גבוהה משששת הימים שקדמו לה בלפחות 0.02 .מצד שני מדדת עד היום ה-17 והחום מאז הספיק לרדת קצת כשלמעשה הוא אמור להשאר גבוה לפחות כמו חום הביוץ ואף יותר עד לזמן המחזור. אז כך שלי קשה לקבוע את מועד הביוץ באופן נחרץ בשלב זה.צריך להמשיך לעקוב אחר ההפרשות בכל יום כיוון שהן משלימות את תמונת הביוץ.(ההפרשה החלבונית השקופה היא ההפרשה הרצויה ביותר).אני מציעה להמשיך למדוד את החום ותפרסמי את הגרף שלך שוב בעוד מספר ימים ואז אולי יהיה קל יותר לפענח אותו.לגביי שאלתך על השעה-אז כן,על מנת לקבל מדידה כמה שיותר מדוייקת רצוי שהמדידה תתבצע בכל יום באותה השעה אחרי לפחות 3 שעות שינה שלא הופרעה.לגביי הגראס אין לי מושג.

hagaram

New member
שעועית,

אני חייבת לחדד, עליית החום מעידה על ביוץ? או לא? אני מבולבלת, את מכירה, אולי כאן באתר, איזה מאמר או משהו שמסביר את עניין חום השחר בפירוט יותר? דרך אגב, איך את מרגישה?

פּוֹנְג

New member
המאמר שמפרט את העניין באופן הכי טוב

זה המאמר שמעיו תרגמה והוא מופיע כאן במאמרים. אם את מעדיפה לקרוא את זה באנגלית - אז במאמר עצמו יש את הקישור למקום שממנו מעין תרגמה (ovusoft.com) לעניות דעתי הביוץ היה ביום 18/6 כי אחרי היום הזה יש שמירה על טמפ' שגבוהה יותר ב 1/2 מעלה מששת הטמפ' הקודמות. אני לא כל כך יודעת איך להתיחס לירידה , ארבעה ימים אחר כך, אבל מכיוון שאחרי זה יש שוב עלייה - אז אולי אפשר להתיחס לזה כמדידה חריגה. עכשיו נראה מה הבאמת מומחיות של הפורום יגידו על כך

היי הגר ! בסך הכל אני מרגישה טוב

אבל הבטן מציקה לי לפעמים,זה מעין משיכות כאלו,והבנות מהריון ולידה אמרו לי שזה בגלל שהרחם מתחילה להתרחב ובעצם הכל מתחיל לזוז שם.בקיצור זה לא להיט,בעיקר כשאני רוצה לישון.ראיתי באיזו שעה עניתי לך קודם ?!! ואני חרפנית ידועה...נראה לי שלא עוד !
כמעט שכחתי -עליית החום הברורה אכן מעידה על כך שהביוץ היה,לכן שיטת חום השחר בדרך כלל טובה לישום רק בחודש השני והלאה שבו משתמשים בה,כי לפי החודש הראשון למדידה אפשר לדעת מתי אמור היה להיות הביוץ.

יולי 154

New member
יש כאן מקום שבו אפשר להכין גרף

יש כאן אתר שבו את יכולה להכניס את הנתונים והוא יוצר לך גרף עם פירושים. לא ניסיתי את זה אישית, אבל זה נראה לי טוב. צריך קודם להרשם, זה עולה חינם. בהצלחה

הגר,

מה אורך המחזור שלך? (אורך ממוצע - אם הוא לא סדיר) אם יום הביוץ היה ביום ה-11, זה אומר שאורך המחזור שלך הוא 25 ימים (11+14). שזה מחזור די קצר. אם המחזור הוא ארוך יותר יתכן שיום הביוץ היה ביום ה-15 (מחזור בן 29 יום) שהוא 22/6 או שעדיין לא היה (מחזור מעל 29 יום). לאחר הביוץ יש מגמה של עלית חום. אם כי ישנה אפשרות שביום ה-2 לאחר הביוץ תהיה ירידה בחום. אבל זה לא אמור לקרות ביום ה-4 מהביוץ, ולכן קשה לי לחשוב שהיה ביוץ ביום ה-11 (18/6). שעת מדידת החום צריכה להיות ברמה מדוייקת כדי לתת תוצאות נכונות. אם בכל יום את מודדת לאחר אותה פעילות (שינה) ובאותה השעה הגרף יוכל לשקף נכון יותר את התנהגות הגוף. אם בכל יום תמדדי בשעה אחרת, את בעצם מכניסה "רעשים" למדידה של הגרף. כלומר, יתכן ותקבלי מדידת טמפרטורה שונה שתצביע על עלייה או ירידה בחום. ואז הגרף בעצם לא יראה מה שאנחנו מצפים לראות. עם זאת אני לא ממליצה להפוך את מדידת החום לאובססיה. כי זה מפריע באורח חיים תקין שחשוב מאוד כדי להשאיר אותנו רגועות - דבר שחשוב מאוד בהקשר של כניסה להריון. לגבי מאמר על התנהגות החום, המאמר שמעין תרגמה הוא מעולה. אם את לא מבינה אותו מספיק (בעיקר את החלק שקישרתי), אפשר לקחת גרף (למשל את הגרף של שעועית) ולהסביר אותו כדי שתביני איך צריכה להיות התנהגות של גרף מוצלח. אני מתנדבת להסביר במידה ויש מעוניינות

למעלה