פול פירס נאזק

Malcolm X

New member
ממש ידיעת כולבוטק, הא?

ג'וש הווארד נתפס בחשד למרוצי רחוב. בביקורת פתע על הג'יפ של שון וויליאמס מצאו את חברו עם סמים. אלן אייברסון נצפה ע"י חברי חונה בחניית נכים בקניון גדול בוושינגטון. חצי מהליגה מעשנת מריחואנה בחודשי הפגרה. . . . אם לא הבנת, זאת הנורמה אצל שחקנים השחורים בנבא והתרבות השחורה בכלל. זה לא מעניין אף אחד שם. רק אצלנו עושים מכל דבר אסון. יאאלה שחרר

זאת הנורמה?

כי יש 10 שחקנים שלא מקשיבים לחוק? אנא תן לי שמות של 50 שחקנים שחורים שאתה יודע בודאות שמעשנים מריחואנה (לא כולל ראשיד וג'וש הווארד). נורמה נקבעת על ידי הכלל. לא על ידי המיעוט. אני מבין שהנורמה בתרבות השחורה היא סמים, פשע, וכלא. לא גזעני בכלל... יש כמה טמבלים בליגה, (כרמלו, רון-רון, ג'קסון), זה לא מעיד על הכלל. קווין גארנט וטים דאנקן זכו בהמון פרסים על תרומה לקהילה. ויש עוד המון. אני חושב שזה לא חדשות, כי זו רכילות לא מעניינת. אבל להגיד שזה נורמה, ושזה חלק מהתרבות, זה ממש שטות.

בלי להכנס ליותר מדי הכלללות

הממשל האמריקני בעצמו דיווח ש-12% מבין השחורים בגילאים 20-30 ישבו במהלך השנה האחרונה בכלא. אז כן, סביר שבחברה השחורה בארה"ב נורמות שליליות כגון סמים, פשע וכלא הן קצת יותר נפוצות מבחברות אחרות. המצב הרבה יותר גרוע ממה שהיינו רוצים להאמין. אם זה נובע מאפליה היסטורית שנשמכת או בעיה מובנית בחברה השחורה - זה כבר דיון אחר ולא ממש קשור לפורום.

lirandr

New member
12% זה עדיין לא רוב.

ואשמח לראות קישור לאמיתות הסטטיסטיקה.

יופי, אז זה לא רוב

אז בעצם אין שום הבדל בין חברה בה 12% ישבו במהלך השנה בכלא, לבין חברה בה פחות מ-0.5%. נכון? לא אמרתי שכולם ולא אמרתי שהרוב, אבל זה כן נתון שמעיד על חברה שלמה והוא כן רומז לנו שהבעיה היא הרבה יותר גדולה ממה שאנחנו אוהבים להאמין. והבאתי קישור בתחתית ההודעה. הקישור מוביל לוואלה. עם זאת אני מכיר את הסטטיסטיקה הזו מהרבה מקורות שונים, וזו פשוט התוצאה הראשונה שעלתה בגוגל. נראה לי אמין מספיק.

מנחם לס

New member
הסיבה היא לא אפלייה

אותה אפלייה יש נגד הודים (אפילו קשה יותר), ויאטנמים, היספנים, ועוד, ובכל זאת כל העדות פורחות והשחורים ממשיכים בדרכם מטה (אבל קורה כאן משהו שלא היה קיצוני עד כדי כך בעבר: השחורים מהמעמד הבינוני ומעלה, מצליחים יותר ויותר בכל השטחים, אבל השחורים מהמעמד הנמוך עצלנים. טוענים שאין עבודה אבל אני מסתכל החוצה ובגינה שלנו עובדים איזה 12 מכסיקנים). מה הסיבה? אני לא יודע. עובדה ששחורים אפריקאים או מארצות אמריקה (האיטי וכו) כולם עובדים קשה ומסתדרים. יוצא לים (ארה"ב 44 אוסטרליה 29 בחצי. האמריקאים על הפנים בכל המובנים, מלבד גניבת כדורים שרק בגללן הם מובילים ב-15)

זה נכון,

ובאופן כללי שחורים שלא הגיעו לארה"ב בנסיבות של סחר בעבדים (כמו אובמה למשל) משתלבים הרבה יותר בחברה. זה לפחות מלמד אותנו שהבעיה לא גנטית, וזו בהחלט הקלה. אחת הסיבות העיקריות לדעתי היא תרבות הגטו בה כל דבר לבן נחשב לפסול, ואת הניסיונות להגיע להשכלה מחליפות שאיפות לככב ככדורסלנים וראפרים במקרה הטוב, וכשנכשלים (כי אין מה לעשות, הרוב נכשלים) אז סוחרי סמים. זה מתבטא בכל דבר, אפילו בשמות - מסתבר ששמות שנתפסים "שחורים" כמו שאקיל, דושאן או טיירון נעשים יותר ויותר נפוצים בעוד שמות שנחשבים ללבנים פחות ופחות. זה לא דבר פסול בפני עצמו אבל זה מעיד על חוסר הרצון והמוטיבציה להשתלב בחברה הלבנה. במקום זה נשארים עם תודעת קיפוח.

ikrmr

New member
לגבי "דושאן"

בס"ד אם אתה מתכוון ל-Tayshaun Prince, אז בסרטון של חסימות שלו, שמעתי בבירור פעם אחר פעם את השם טֶישׁוֹן.

ikrmr

New member
לכן כתבתי "אם". הבאתי בחשבון שהתכוונת לאחר

בס"ד הבאתי בחשבון שהתכוונת למישהו שאיני מכיר. לכן כתבתי אם. יכולת לכתוב "מה לעזאזל?" גם בלי סוגריים.

יש סיבה למה

האם אתה היית מוכן להתחלף עם כל אחד מ12 המכסיקנים בגינה שלכם? עבודה שחורה בשכר מינימום ואפילו פחות? לגור עם 12 אנשים בחדר קטן? לא סתם צריכים כל כך הרבה מהגרים לעשות עבודות שחורות. זה כי האמריקאים בכלל (שחורים, לבנים, צהובים ועוד) שגדלו באמריקה, לא מוכנים לעשות את העבודה הזו, בטח לא בשכר שמציעים להם. השחורים מהמעמד הנמוך עצלנים, המרוקאים משדרות עצלנים, כמה קל להגיד את זה כשאתה פרופסור במכללה יוקרתית. וכן, ברור לי לחלוטין שאתה עבדת קשה מאוד בשביל להגיע למעמד הזה, רק שלך היו הזדמנויות שלהם לא, וכדאי שתזכור גם את החלק הזה.

מנחם לס

New member
הגעתי לארה"ב עם 300 דולאר

לי לא היו כל הזדמנויות. אני יצרתי לעצמי את ההזדמנויות. אל תקשקש עם 12 מכסיקנים בחדר אחד. אני גר כאן. הם גרים בבתים קטנים באזורים פחות יקרתיים או בקרבאנים. אני רואה אותם בכל מקום: במול, בים, במסעדות (יותר זולות אמנם!). הם לבושים יפה, והם נראים בסדר גמור. מוכן להתחלף עם 12 המכסיקנים בגינה שלנו? הנה כמה מהעבודות שעשיתי (לפי הסדר) מאז שהגעתי לארה"ב ב-1961: 1. ניקוי כלים וצלחות במסעדות ישראליות 2.עובד בבית ייצור של מלפפונים חמוצים בברוקלין. הרחתי כמלפפון חמוץ ימים על ימים. 3. מנקה חלונות במנהטן, לפעמים בגבהים 4. עוזר אח בבית חולים יהודי בברוקלין 5. נהג מונית במנהטן 6. מורה חלקי לעברית אבל כל הזמן היתה לי מטרה, והשגתי אותה, למרות מחלה ממארת משך 3 שנים עד שניפטרה של אישה בת 30 עם שתי תינוקות. אז אנא, אל תדבר בשמי (אגב, בארץ הייתי גנן משך 4 שנים. עבדתי עבור יפתח זייד בזמן לימודי). עבוד, משום מה (אולי בגלל סגנון כתיבתך) אין לי הנאה להתכתבות אתך ואגיב לך בעתיד רק אם ארגיש ישנה חובה להגבה.,

ומגיע לך פירגון מכל הלב.

באמת ובתמים כל הכבוד. כתבתי שברור לי שעבדת קשה כדי להגיע לאן שהגעת, והתכוונתי לזה. מגיע לך כל הכבוד על מה שעשית, ואני יכול להגיד לך שחלק מהשאיפות שלי בחיים הם דברים שאתה כבר שכחת שעשית. אני בסך הכל אומר שקל לך להצהיר ששחורים מהמעמד הנמוך הם עצלנים. האם לכל ילד בגטו יש הזדמנות לקבל חינוך שיקנה לו כרטיס כניסה למעמד גבוה יותר? האם הוא חייב לקחת כל עבודה שמשלמת שכר זעום, כי זה מה יש? לא לכולנו יש הזדמנויות שוות. אני כל יום מודה לאלוהים ולהורי על החינוך שנתנו לי, ועל כך שזה הביא אותי לאן שזה הביא אותי. אין לי שום עניין לשפוט אף אדם אחר. אם תבחר להתכתב איתי או לא, זו בחירה שלך.

אז?

אז סביר שבחברה השחורה בארה"ב סמים, פשע וכלא יותר נפוצים. האם זו הנורמה? אני לא מתווכח על העובדות. הסטטיסטיקה לא מפתיעה אותי. הפרשנות שלה מעצבנת אותי. אם כך, צריך לתת לשחורים העשירים כרטיס יציאה מהכלא, כי הם גדלו בסביבה שחורה נורמלית? ויש לי בעיה עם הצהרות מפוצצות כמו "חצי מהליגה מעשנת מריחואנה בחודשי הפגרה." בחשבון פשוט, כל קבוצה מחזיקה 15 שחקנים ברוסטר, זה אומר שיש 225 שחקנים שמעשנים מריחואנה בקיץ. יש שמות? יש תמונות? אם לא זו הוצאת דיבה.

לא הבנתי

את עניין "כרטיס היציאה". גם אם זו נורמה, אגב, זה לא אומר שזה בסדר. אני דווקא איתך (נראה לי) בעניין הזה. אבל קצת נראה לי שאתה מציב כאן קריטריונים שספק אם אתה עומד בהם. האם אתה לעולם לא יוצא בהצהרות (כאן בפורום, אני לא מדבר על בית המשפט) שהן לא לחלוטין מכוסות? אולי אתה כן, ואז אתה אדם גדול ממני. אני אומר לך שאני הרבה פעמים אומר דברים גם מבלי לבצע מחקר וזה נראה לי הגיוני ונורמלי, עם מידת מה של הסתייגויות. אם הייתי מאמין ש-50% משחקני ה-NBA מעשנים מריחואנה, הייתי אומר את זה. והאמת, זה נשמע לי די סביר, במיוחד בהתחשב בעובדה שעישון מריחאונה אינה תופעה כ"כ נדירה... אגב אני חושב שצריכת מריחואנה על ידי אנשים שהם לא ספורטאים או נושאים בתפקידים שדורשים אחריות (או נוהגים, בקיצור, הבנת את הנקודה) היא לא מעשה נורא כ"כ.

אני בן אדם גדול יותר

מעצם העובדה שאני שוקל מעט יותר מ100 קילו. אני לא יכול להגיד שאני לעולם לא יוצא בהצהרות שהן לחלוטין לא מכוסות, בעיקר כי זו תהיה הצהרה שהיא לחלוטין לא מכוסה. בעיקרון אני מעדיף בחיי לעבוד עם ? ולא עם ! פשוט כי זו הדרך שלי ללמוד דברים חדשים, ולשמוע דעות חדשות. כבר קרה לי כמה פעמים שיצאתי בהצהרות לא מכוסות, ותיקנו אותי. אין לי בעיה עם זה, כי אין לי בעיה לטעות. טעויות זו עוד דרך ללמוד. זה קרה פה בפורום כשהיה דיון על קובי וג'ורדן, ותיקנו אותי לגבי חלק מהדברים שאמרתי. אין לי בעיה עם זה. וכחלק מזה שאני לא עובד עם ! אלא עם ?, אני גם לא מקבל תמיד את המדע כאמת מוחלטת. בודאי לא כשמדובר במדע הסטטיסטיקה, ובודאי לא כשמדובר בבני אדם. מבחינתי כל בן אדם הוא 100% סטטיסטיקה, ולהסיק עליו מסקנות מסטטיסטיקה שעשו על מישהו אחר, זו טעות לדעתי (ומכאן מקור הויכוחים בינינו). בסופו של דבר להגיד שמשהו הוא נורמה, הופך אותו לנורמלי, ומהר מאוד למקובל (תיאוריית המדרון החלקלק). זה לא צריך להיות ככה. להגיד שחצי מהשחקנים בליגה מעשנים מריחואנה על סמך הודעה של טמבלים כמו ג'וש וויליאמס, או העובדה שכמה נתפסו עם מריחואנה כמו שיד, או נואה, או סטודאמייר, זה הכללה פרועה. יש בערך 500 שחקנים שמסתובבים בליגה, אני לא זוכר 250 שנתפסו על מריחואנה. הכללה כזו מטילה שד על כולם, ולטעמי היה עדיף שינקטו בשמות, כדי שמי שלא, לא יוטל צל על שמו. ומה אנחנו אמורים להסיק לגבי בארון דייויס, או קווין גארנט, או קובי ברייאנט, או טים דאנקן? אם הסטטיסטיקה היא 50% אז 2 מה4 מעשנים לא? (בארון נראה כמו סאטלן, וטימי רגוע מדי
) בקיצור, בוא לא נשתין לבאר שממנה אנחנו שותים. אני מעדיף שימשיכו לדווח על היחידים שמעשנים, ולא נקבל בפשטות רבה כל כך את העובדה שזה נורמלי, ואין מה להתרגש מזה. ודעתי לגבי מריחואנה, SO 60'S, גראס הרבה יותר טוב.

לא מרשים אותי,

אני שוקל 125. סתם, תוריד מזה 50. אני מקבל מה שאמרת. מאוד מפריע לי שאתה לא תופס את הסטטיסטיקה כאמת מוחלטת כי זה מה שזה. אבל סטטיסטיקה לא מתיימרת לתת ניבויים מוחלטים וככזו צריך להתייחס אליה. אבל בגבולותיה - היא מדויקת וחבל שאנשים לא מבינים את זה (כי בסוף זה מגיע לאנשים שאומרים לי שהם מהמרים בלוטו כי הם לא מאמינים בהסתברות וממילא מישהו זוכה ואם כבר אז הסיכוי הוא 50% או שכן או שלא). אבל לא נכנס לזה כי זו חפירה.

למעלה