פול ירוק

shelycat

New member
פול ירוק

פעם ראשונה שלנו יחד אני והפול הירוק, ה הדרך הנכונה לטפל בו? יש המלצות איך לשלב אותו בארוחה או בסלט?

moshona

New member
פול ירוק

לפני הכול,בישול קצו וישר למי קרח.קילוף הקליפה כך שנשאר רק הפול עצמו. יש סלט של בצל סגול שמן זית פול טרי והרבה פלפל גרוס גס. סלט רצועות עוף,מעט מיונז ופול טרי מלח גס ופלפל גרוס גס. סלט גמבות קלויות חתוכות לרצועות עם שום כתוש פול טרי וחומץ בן יין. תבשיל פול וקורקבנים. קציצות פול טחון וריחן. ועוד ועוד. בתאבון וחג שמח.

shelycat

New member
אפשר בבקשה את המתכונים

לסלט עם הבצל הירוק ולסלט הגמבות?

mayav

New member
מהחיפוש כמה מתכונים...

סלט פול ודובדבנים - של הרברונן (תמיד הדברים שלו מצליחים מעולה): פול ירוק טרי, בערך שתי כוסות, חלוט במי מלח רותחים לעשר דקות מסננים מעל זה 2 כפות דובדבנים משומרים מצנצנת 3 כפות אגוזי מלך גרוסים קלות מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה ומעט שמן זית ולימון רצועות של כעשרים עלי נענע טריים מערבבים את הכל יחד, ממתינים כמה דקות ומגישים פול ירוק עם אורז,ביצה,בשר ולמתכוו pirge / מתכונים ו 06:52 | 30/04/04 מפארקה: מבשלים את הפול במים עד לריכוך מטגנים בצל מוסיפים פול ומטגנים להזהבה. מוסיפים כמה ביצים טרופות מלח פלפל אורגנו, פפריקה חריפה וגם מתוקה. מטגנים ביחד ומגישים. פול באורז: מבשלים את הפול בנפרד ומרככים אותו. מטגנים בצל להזהבה. מוסיפים פול ירוק ומטגנים ביחד. מוסיפים כוסברה וקינמון. מוסיפים כוס אורז ומלח וממשיכים לטגן ביחד, כ-5 דקות תוך בחישה. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים. כשרותח, מנמיכים להבה ומבשלים 20 ד'. פול עם קציצות בשר: מטגנים את הבצל עם הפול המרוכך...... מכינים קציצות בשר מטוגנות. מכניסים הכל לסיר עם מים ומרק עוף ותבלינים. מרתיחים, ומבשלים ביחד כחצי שעה. מגישים על אורז לבן.

moshona

New member
סלט פול ובצל

1 כוס פול ירוק קלוף ומוכן. 1 בצל סגול גדול. שמן זית. מלח גס. פלפל גרוס גס. פורסים את הבצל לפרוסות דקות ומפרקים לטבעות.מוסיפים את הפול משמנים בשמן זית ממליחים ומפלפלים ומניחים למנוחה למשך כשעה.לפני ההגשה סוחטים חצי לימון טרי ומגישים על מצע של עלי ארגולה טריה.

moshona

New member
פול וגמבות

קולים 3 גמבות גדולות ועסיסיות,קולפים ומשתדלים לא לשטוף בכדי לא להפחית מהטעם.פורסים לרצועות מוסיפים 1 כוס פול ירוק טרי וקלוף מתבלים במלח ופלפל מוסיפים 3 שיני שום פרוסים,מוסיפים 2 כפות חומץ בן יין משובח זליפה קטנה של שמן זית מערבבים ומגישים לצד חזה עוף שנעשה על מחבת כבדה ללא שמן.מזין ביותר וממש לא משמין.

wan

New member
פול ירוק

טרי..יש לקלף מהתרמיל. אפשר להקפיא כך. לבישול: נתן להוסיפו כמעט להכל.. מרק לבשל כמו אפונה ירוקה,אך אז אני מקלפת מהקליפה הנוספת. אפשר להכין מחית כמו פירה. דיפ- יש מתכון שלי בפורום לדיפ פול טרי. להוסיף לטאג'ין דגים. טאג'ין עוף. לשלוק-ולהגיש עם מלח ,כמון,לימון,שמן זית.פלפל שחור או לבן גרוס. אין ספור אפשרויות.. אני מכינה דג מרוקאי עם פול. כל השנה...

pirge

New member
פול ירוק באורז-אוכל פשוט וטעים

מטגנים 2 כוסות פול ירוק עם 2 בצלים חצויים ופרוסים דק לצבע חום. מוסיפים מלח ופלפל ועשבי תיבול. מערבבים.מוסיפים כוס אורז ומערבבים עוד דקה. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים. מנמיכים להבה ומבשלים בסיר מכוסה על להבה קטנה 20 דקות. מכבים להבה. משאירים את הסיר על הגז כ-10 דקות נוספות. אפשר לטגן עוד 2 בצלים פרוסות לצבע חום ולהגיש מעל. זה טעים מאד. ותמיד מצליח.

pirge

New member
שקשוקה מפול ירוק

לטגן 2 בצלים חצויים ופרוסים דק --- ולהזהיב. להוסיף כ-2 כוסות פול ולטגן תוך בחישה כמה דקות,ניתן להוסיף מעט מים עד לריכוך מלא של הפול. לטגן עד לספיגת הנוזלים. להוסיף 3-4 ביצים טרופות.ולערבב תוך בחישה. לתבל במלח פלפל , פפריקה, פלפל חריף ואפשר שום, וצ'ילי.

pirge

New member
מושט ברוטב אדום חריף עם פול ירוק

מושט מטוגן ברוטב עגבניות חריףו pirge / מתכונים ו 07:22 | 22/04/04 מטגנים את המושט כשהוא מצופה היטב בקמח- משני הצדדים. מכינים בסיר רחב: שמן ומטגנים כמה שיני שום. מוסיפים פיסות גדולות גמבה מתוקה+פטרוזיליה+כוסברה+פפריקה חריפה + פפריקה מתוקה+2 רסק עגבניות+מיץ לימון_כמון+מלח+פלפל+2 עגבניות מגוררות. מטגנים הכל כמה דקות בבחישה. להניח למעלה את הדגים המטוגנים. למלא מים עד גובה הדגים להוסיף כוס חומוס . לבשל כחצי שעה או עד שהדגים יתרככו. תכינו פול בנפרד , לא עם הדגים. הפול דומיננתי והדגים יקבלו את טעם הפול. אם אתם מכינים דג נסיכה. אז תכינו פרוסות יפות ותכניסו אותם (לא מטוגנות) לרוטב שהורתח ובושל כמה דקות. תבשלו עם הרוטב ביחד כ-20 דקות.

פל

New member
דג עם פול ירוק

אכן חמתי אמרה שנוהגים לבשל ביחד, אז פשוט מוסיפים את הפול לדגים? וכשאת אומרת דג מרוקאי הכוונה לא לחריימה אלא עם גמבה, שום, גזר וכוסברה, נכון? תודה נהנית מהמתכונים שלך גם באתר קוסקוס

wan

New member
דג מרוקאי בפול

כן מכינה דג כרגיל... ולמטה מפזרת פול,במקום החומוס.. אם נחה עלי השכינה ..אני גם מקלפת מהקליפה השניה.ואז זה ממש תאווה.. כמו שרואים בצילום כאן...הפול מקולף משתי קליפות.. הסיר בו אני מבשלת..הוא מן קלחת שירשתי מאמא שלי שתחיה. כבר מקומט..והמכסה לא איאי..אבל קלאסי לדג..רחב ולא גבוהה..כך מבשלים דג מרוקאי.. ירקות למטה..וקצת מעל.. יש מתכון מפורט שלי בפורום להכנת דג מרוקאי..הבסיס אותו בסיס..רק התוספות משתנות.. בפסח אני מכינה עם פול.או תפוחי אדמה..או לפת.. עם לקט ירקות יוצא נהדר גם..

wan

New member
דג מרוקאי בפול../images/Emo97.gif../images/Emo19.gif

הבסיס אותו בסיס..להחליף חומוס. בפול.אפשר חצי ק"ג פול מקולף טרי. חלק בתחתית. וחלק מעל ובין חתיכות הדג. |ד דג מרוקאי שלי מאת: wanו 23/06/04 | 11:58 דג מרוקאי מצרכים: 3 דגים –- בגודל של מושט או לפי מס סועדים. לחתוך לחתיכות רחבות. אפשר כמובן מקרפיון או מכל דג שאתם אוהבים ומיועד לבישול. לפזר מלח ולהחזיק במקרר ליום עם מלח.או לפחות לשעה עם המלח. לשטוף טוב. בסיר רחב ושטוח, אני אוהבת סיר אלומיניום. . להכין שכבה של- כ 3 תפו"א בינוניים קלופים ופרוסים לפרוסות של כ- 1 סמ" וחצי. פרוסות גזר, לימון כבוש אם יש לחתוך לחתיכות קטנות, כחופן או שניים , גרגרי חומוס שהושרו לילה קודם או מקופסא לעצלנים. פלפל אדום, כמו גמבה, לחתוך לחצי לאורכו, ושוב לחצי, כך יש כ 4 חלקים לשטח אותם . הרבה שום גם כתוש וגם סתם מקולף .מפוזר בתחתית ובין חתיכות הדג. הרבה פטרוזיליה וכוסברה קצוצה דק. לפזר מעט מעל הירקות לפני הנחת הדג. והשאר הרבה לפזר מעל הדג, אחרי שפזרנו קודם את התבלינים מעל שייצמדו לעורו של הדג. 1כף פפריקה מתוקה איכותית, 1 כפית פפריקה חריפה אם רוצים חריף, אפשר יותר. פלפלים חריפים יבשים או טריים אדומים. אם יבשים יש להשרותם קודם במים חמימים ללא העוקץ אם רוצים חריף מאד , או עם העוקץ . 1 כוס שמן רגיל.- שלתוכו נערבב את שני סוגי הפפריקה ליצירת שמן אדום. בינתיים, לפני הבישול יש להכין את השמן האדום שבלעדיו שום אוכל מרוקאי לא יקרא מרוקאי.. בכוס להכניס פפריקה למלא שמן לערבב היטב ולתת לנוח כדי שהצבע האדום יתחזק. אפשר להחזיק צנצנת שמן כזו באופן קבוע.מצויין להרבה דברים. את כל הירקות פורסים כמו כשטיח שעליו ינוח לו הדג, בקרקעית הסיר.. אני מניחה פרוסות תפוחי י אדמה, בין לבין גזר .מ על וביניהם שומים, אפשר גם על קליפתם שנותנים להם מכה בעלי של מכתש. פלפלים שניפרסו כדי שישכבו ללא בליטות, ביניהם לפזר את החומוס, הכל צריך להיות מתחת לדג. על זה לסדר את הדג יפה ועור יהיה בצד העליון. על הדג לפזר אבקת כורכום. ופפריקה מתוקה. מעט מלח. לקצוץ פטרוסיליה וכוזברה לפזר מעל בנדיבות למלא מים בזהירות מהצד כדי לא לשטוף את התיבול מעל הדג, למלא מים עד שכמעט מגיע לעור של הדג , צריך להיות פחות שלא יציף את התיבול. וכך מכוסה ועל להבה גבוהה לתת רתיחה טובה . כשרותח להחליש מעט לבשל מכוסה כ10 דקות ולהוריד מכסה. מכאן זה יתבשל לאורך כל הזמן ללא מכסה. וכך ממשכים את הבישול כשהדג על אש בינונית , לא רתיחה חזקה, אך יש ביעבוע כל הזמן. כרבע שעה אחרי תחילת הבישול, יש להוסיף מחצית מתערובת השמן. כשדואגים כל הזמן לערבב את הרוטב על ידי הרמת הסיר באויר וסיבובו מצד לצד. ומדי פעם להטות את הסיר הצידה לקחת מהרוטב בעזרת כף ולצקת מהרוטב על הדג מלמעלה לטעום כל הזמן ולתקן מליחות .אין לגעת בדג מלמעלה כדי שכל התיבול ישאר דבוק לבשר הדג. יותר ליופי. כי את הטעם הוא מקבל מהבישול הממושך ברוטב. וכך לבשל על אש בינונית עד שהמים מצטמצמים לשליש. מבשלים על אש נמוכה עם דיסק מבודד למטה . זה יוצר בישול אטי יותר וימנע חריכה, אך ייתן אפקט של צלייה. יש לקחת מדי פעם מהרוטב ולצקת מעל הדג. אם רוצים הרבה רוטב, אפשר לסיים את הבישול בשלב זה. ואם לא רוצים הרבה רוטב, יש להמשיך את הבישול האטי, עד להתאיידות הנוזלים ומה שנקבל בתחתית זה השמן. האפקט הוא של צלייה. עם טעם מדהים. ויש אפילו מונח לתאר את צורת הבישול הזו. במרוקאית.= תקילייא, כלאמר צלייה. ישנה חשיבות מרובה, ליציקת הרוטב מעל במשך הבישול. זה מאפשר לדג להמשיך לספוג רוטב למרות שכבר לא טובל בו. מקור המתכון: Wan

פל

New member
אני מכינה דג מרוקאי דומה אבל רק

עם גמבה גזר שום והרבה כוסברה, תבלינים וחריף כמובן. אף פעם לא הצלחתי להגיע לשלב הסופי של התקילייא כמו אצל אמא שלי.... המתכון נשמע נהדר. אנסה אותו תודה

חזה עוף, פטריות ופול ירוק

חזה עוף, פטריות ופול ירוק 1/4 קילוגרם כנפי עוף 1200 גרם חזה עוף, פרוס לרצועות 250 גרם פטריות יער, או פטריות שמפיניון לפי הטעם פול ירוק, מקולף וחלוט 1 גזר, מקולף וחתוך גס 100 גרם חזה אווז, מעושן 5 שיני שום, חצויות 1/2 כוס יין לבן 2 כוסות ציר עוף 5 בצלי שאלוט, פרוסים דק לפי הטעם שמן זית לפי הטעם חמאה, אפשר להמיר במרגרינה לפי הטעם מלח לפי הטעם פלפל שחור גרוס לרוטב: 1. שוברים בסכין עבה את כנפי העוף, ומטגנים במעט שמן זית עד להשחמה. מעבירים למסננת, ומנקים את המחבת מעודפי השמן. 2. באותה מחבת מטגנים את הגזר, האווז המעושן, בצלי השאלוט והשום עד השחמתם. 3. מוסיפים את היין הלבן ומבשלים עד אידוי מוחלט. 4. מוסיפים את ציר העוף למחבת, מרתיחים ומצמצמים עד לקבלת כוס של רוטב נקי. 5. מסננים דרך מסננת צפופה מאוד ואוטמים בכלי נקי עד להגשה. העוף: 6. מטגנים את רצועות חזה העוף במעט שמן זית. 7. מטגנים את הפטריות במעט חמאה ושמן זית, מלח ופלפל שחור גרוס. הצעת הגשה: ניתן להגיש בתוספת מחית תפוחי-אדמה, ואז יש להניח במרכז כל צלחת מעט מהמחית ועליה רצועות עוף. מסביב מפזרים פטריות, מוסיפים לרוטב החם את הפול החלוט, מוזגים את הרוטב סביב העוף ומגישים מייד.

למעלה