פול גוגן

danbros

New member
פול גוגן

אולי מישהו יכול לעזור לי להשלים מספר פרטים שחסרים לי בביוגרפיה של גוגן: 1. נסיון ההתאבדות שלו ב-1898. איך ניסה להתאבד? כיצד ניצל? 2. זמן קצר לפני מותו נגזר עליו לשבת 3 חדשים בכלא וגם לשלם קנס גדול. איזה פשע הוא ביצע? תודה רבה (זה חשוב)

danbros

New member
לא מצאתי אתר

בו התייחסו אל נסיון ההתאבדות מעבר ל"1898 attempts suicide and hospitalized", ואל גזר הדין (שאני מתחילה לפקפק בקיומו) אין תזכור כלל... אווווווף

כמו תמיד יש המון דעות סותרות

אבל מה שאני מצאתי זה טענה לדיכאון, שהתחיל עם עזיבתו את משפחותו והעקירה לאיים, מצב שהתגבר עם הזמן והגיע לפיסגה מסוימת כשהוא מצא עצמו חסר כל, מה שעזר לו להחזיק את עצמו אחר כך זו מילגה קטנה שניתנה לא מסוחר אמנות צרפתי שהחזיקה אותו כלכלית עד למותו. לגבי גזר הדין, אולי את יכולה להסביר לי יותר על מה מדובר? גם אני לא מצאתי אזכורים אפרת

danbros

New member
קראתי ספר המתרכז בעיקרביצירותיו

וניתוחן מבחינה אמנותית ולא בפרטי הביוגרפיה. אלא שבסוף הספר מציינים אירועים נבחרים מחייו, בקיצור נמרץ, עפ"י שנים. ובשנת 1903 כתוב: "the refractory Gauguin is sentenced to three months in prison and fined 1000 francs. he has neither the energy nor the money to defend himself. before he can begin his sentence he dies on 8 may, aged 54, at his home in Atuana." בשנים שקדמו לשנה זו אין שום אזכור הקשור בעניין. ובאף ספר אחר שמצאתי לא מוזכר אפילו משפט זה. מוזר. ובעניין ההתאבדות, אני יודעת שזה לא פרט בעל חשיבות מיוחדת, ובכל זאת מחר אני אמורה לענות גם על השאלה "איך הוא ניסה להתאבד?" יש לך איזשהוא מושג?

ננהננה

New member
חיפשתי ומצאתי את זה:

גוגן נקנס ונאסר משום שהוא היה אדם לבן ששהה בטהיטי והגן על המקומיים (שלא היו לבנים...). השלטונות הקולוניאליים (של איזו מרקיזה ?!?) לא ראו את זה בעין יפה ולכן החליטו להביא אותו למשפט. מצטערת על חוסר הבהירות זה דף שתורגם מצרפתית הנה הקישור וזה נמצא בפסקה שניה לפני הסוף. לגבי נסיון ההתאבדות זה מה שמצאתי: הוא ניסה להתאבד על ידי בליעה של ארסן (תרכובת רעילה להשמדת חרקים). או כמו שהיה כתוב: attempted to commit suicide by swallowing a dose of arsenic, but survived אז זה מה שמצאתי אני מקווה שזה לא מאוחר לך מדי למחר. ננה

ננהננה

New member
אגב מאסרים של אמנים...

הידעתם שהצייר האהוב עלי אגון שילה, נאסר משום שהואשם בהפצת "איורים בלתי מוסריים" וזה היה בתחילת המאה הזאת! כנראה שאסור היה לצייר נשים ערומות חוץ מבפוזה של מריה הקדושה והוא ישב על זה בכלא. אז הוא אמר איזה משפט (זה מה שמייחסים לו בכל אופן): "אסור לעולם לכלוא אמן בשל האמנות שלו" וגם מת כל כך צעיר לצערי, רק בן 28 (משפעת). איזה עולם הא? ננה

ננהננה

New member
לא בטהיטי, תיקון טעות

זה היה אחרי שהוא עזב את טהיטי (כנראה שנכפה עליו לעזוב) ועבר ל island of the Domenica (האיים הדומיניקניים?) לקבל מקלט בחסות המרקיזה (מי זאת המרקיזה הזאת?) וגם שם הוא הגן על המקומיים כהי העור. המנהל הקולוניאלי של המרקיזה ראה בזה סכנה ולכן העמידו למשפט. אם הבנתי נכון אז הוא היה ממש מסכן כי אפילו נותני החסות שלו נטשו אותו ובעצם בגדו בו בגלל שהוא העיז לראות באנשים עם עור כהה בני אדם שראויים ליחס שווה. כשהוא עשה את זה בטהיטי זה היה בסדר, אבל כשהוא עשה את זה בחצר שלהם זה כבר לא היה בסדר... אם הבנתי נכון כמובן.

למעלה