פולקלור על ענקים

perhay

New member
פולקלור על ענקים

בעקבות התכנית של אמש בערוץ ההסטוריה על מסורות - בעיקר אנגליות - בנושא ענקים (ראיתם? זה היה מאלף ומרתק!) חשבתי שאפשר לפתוח בשרשור בסיפורי ענקים מכל התרבויות. מקובל? לי אין כרגע סיפורים בהישג יד, אך מבטיחה להשלים בהמשך.

NAVVAN1

New member
ענקים? רק להרים את הראש

הענק וגנו, ספורי ענקים ג'ק ושעועית הפלא ואפילו יופי של אתר

NAVVAN1

New member
מהמיתולוגיה הסינית -איך נוצר העולם

פאן גו תיאור: מסופר שפאן גו היה ענק בעל גוף אדם סיפור: בראשית היה היקום מסה אחת של בלבול. אז הופיעה ביצה משום מקום אשר הכילה את פאן גו. פאן גו ישן בביצה במשך 18,000 אלף שנה, ובכל אותו זמן המשיך גופו לגדול. יום אחד פקח פאן-גו את עיניו וגילה כי הוא שרוי באפלה. מכעסו הרב נופף פאן גו בחוזקה גרזן שהיה בידו. פתאום נשמע קול נפץ, הביצה הגדולה התבקעה! לאט בא ועלה אור מן השמים. פאן גו חשב לעצמו: מה יקרה אם השמים והארץ שוב ינעלו את שעריהם? על-כן הוא החליט לתמוך בשמים בעזרת ראשו, ואת האץ בעזרת רגליו. ככל שגדל פאן גו, גדל גם המרחק בין השמים לארץ. כשמת פאן גו הפכה נשמתו לרוח ועננים, קולו הפך לקול הרעם, עינו השמאלית הפכה לשמש והעין הימנית לירח. זרועותיו רגליו וגופו גדלו להיות הרים. דמו נשפך אל הנהרות. העורקים והורידים שבגופו נמתחו והפכו לעמקים, שרירי גופו שקעו והפכו לקרקע. שערו הפך לפנינים ואבנים יקרות, שיניו ועצמותיו הפכו לאבני חן ומתכות. זיעת גופו ודמעותיו גרמו לגשמים וטל. כך גופו של פאן-גו הפך לעולם.

נון- ה סיפור הזה אני לא מכירה

מענין ונחמד. לא קקראתי ספרים מהמתולוגיה הסינית. מאיפוא לקחת אותן.

הפלחית

New member
חצי מלכות' לנוואן

נדמה לי שביאליק כתב. אני כותבת את רוח הדברים . כל האנשים חושבים שאחשוורוש אהב את אסתר מאוד מאוד, כי הוא היה מוכן לתת לה עד חצי המלכות. רק ילד קטן אחד שאל "אם המלך אהב אותה כל כך למה לא היה מוכן לתת לה את כל המלכות?" ל מ ה????

NAVVAN1

New member
פלחית למה??? רק חצי מלכות? כי

תצי כבר נתתי עבור סוס מי אני???

perhay

New member
יופי של סיפור, נאוואן!

הוא דו-שימושי.גם מתאים לנושא ירח.

NAVVAN1

New member
אז גם:

עוד מתוך האתר במיתולוגיה הסינית ישנם: ענקים על הרי הבוגו השוכנים בים המזרחי, מקום בו עולים השמש והירח, התגוררו ענקים. בראש הר הבוגו היה מקום טיהור בשם "המקום של עם הענקים". סירות המשוטים הקטנות ביותר של ענקים אלה היו גדולות מספינות מלחמה; זמן הריונן של הנשים נמשך שלושים ושש שנים, וכאשר הם הגיעו לעולם היה שיערם לבן. גמדים ואנשים קטנים האמונה הייתה שאנשים קטנים חיו אך ורק על פני הארץ. ליד הים הדרומי חיה קבוצה של גמדים מאוד אינטליגנטים. הם לבשו בגדים הדומים לבגדי בני-אדם רגילים, חיו במערות זעירות ויכלו להמציא המצאות.

הפלחית

New member
בקשה ותזכורת

הי פרלה! שכחתי את הדפים עם השיר ששלחת לי באוטובוס בדרך לת"א, אני בערך זוכרת אך לא ממש טוב, אם תוכלי להביא לי אותו אודה לך מאוד, כי אני לא זוכרת מאין אמרת לי לקחת. את זוכרת על בחורה בשדה התעופה שאכלה את העוגיות שהייתי צריכה ללמוד למחר. אני מקוה שאצליח עד השיעור של ראסלן לגמור ללמוד. מחר בבוקר ברגע שתגיעו לצומת המוביל תצלצלי אלי הביתה ואבוא לקחת אותכן. תודה פנינה.

perhay

New member
הענק והחייט

מתוך "מעשיות - האוסף המלא" של האחים גרים. תרגם מגרמנית - שמעון לוי. דבורה עומר תרגמה ועיבדה את הסיפור עבור הילדים ופרסמה אותו בקובץ שלה "אגדות היער המכושף". בגרסה שלה היא הוסיפה פרטים שאינם במקור. יצא לי לספר את הגרסה הזאת לילדים, ולדעתי זה עיבוד מוצלח.

perhay

New member
../images/Emo52.gif טעות במשפט הראשון בקובץ

כך מתחיל הסיפור: חייט, שהיה גדול בדיבורים אבל גרוע במעשים....

NAVVAN1

New member
עוד שאלה

השיר נדד לו בדרכים בנתיבות ובגשים- (מה כאן במקום בגשים?)

למעלה