פולסא דנורא

ofirgaon

New member
פולסא דנורא

מישהו יכול להגיד לי מה זה בדיוק? אני יודע שזה איזשהו סוג של קללה.. איפה זה נכתב בפעם הראשונה? מי הקללה הזו כוללת? מה בדיוק אומרים?

ציפי ג

New member
אני לא יודעת

מה הקללה כוללת. זהו טקס קבלי, עתיק יומין, שגובראין יהודאין נרתעים משימוש בו מזה דורות.

א77

New member
נשמע משאלתך שאתה מתעניין

הלכה למעשה, אז הסדר הולך פשוט. מה אומרים זה כבר לא חשוב. כשעשרה אנשים עושים זאת ביחד למישהו אחר, אזיי בתוך השנה יילכו לעולמם שתי אנשים, אחד מתוך העשרה וגם אותו אחד שעשו לו את זה. לכן זה נעשה רק בלית ברירה במצבים מחייבים ועם הכרעה קשה ביותר. והעשרה האנשים המה קשישים ישישים בני תורה ומצוות. אבל ככל הידוע לי לא השתמשו עם זה אוליי מעולם. ואם כן אז ממש במקרה נדיר ביותר. ולמה לא השתמשו בזה מעולם לענ"ד? כי אלו היודעים לעשות את זה אלו אנשים משכמם ומעלה. שעליהן אמרו הזהרו בגחלתן שנשיכתן נשיכת שועל ועקיצתן עקיצת עקרב. הם אינם זקוקים להגיע לפולסא ההוא כדי לסדר עניינים

ofirgaon

New member
עוד שאלה קטנה

קודם כל, כן זה מעניין אותי, שהרי שמעתי את זה בהקשר של רצח רבין (קללו אותו קללת פולסא דנורא) יודע מה, שתי שאלות אם תוכל: 1. מה פירוש המילים "פולסא דנורא"? האם זה כמו שאני חושב- פולסא-מכה (מהמילה הלועזית פולס); דנורא- אור. מכת אור? או שמה אני טועה לגמרי? =)ו2. האם אתה יכול לתאר לי בקצרה מה נאמר בקללה (האם מתואר כיצד ימות המקולל, כל מיני פרטים כאלה) והאם ישנם מקרים מסויימים בלבד שבהם מותר להגיד אותה או שכל מי שמעוניין ויודע אותה מוזמן להשתמש בה?

א77

New member
א וב

א נורא זה אש נור המייצרים את הגפרורים לקחו את שמם מהמקור הזה פולסא דנורא שני מילים בארמית יש דבר המוגדר כקללה ולהיפך ברכה. קללה זה שאדם בפיו מקלל ולהיפך בברכה. ולכן יש להזהר מלהוציא קללה ואדרבה בברכה כי במילתו של האדם הוא עושה ופועל רבות. ובזאת המדבר הוא מעל החי. בכח הדיבור בלבד. שהרי גם עופות וחיות משוחחות ביניהן ומעבירים מסרים בשפתם הם.ואם כך מה הבדל ועדיפות יש במדבר יותר מחי? [אני מתייחס לארבעה הישויות דומם צומח חי ומדבר, שכל אחד ברמה גבוהה מקודמו] אבל הדיבור הפועל הוא אותו דיבור של האדם שבכחו לקלל ולברך. ולמה אני מאריך בזאת? כדי לעדכנך שפולסא דנורא אינה קללה. היא עשיית מעשה. יש שם לא רק מילים אלא גם מעשים מסויימים עם שופר ונרות. בקשר לשאלתך האם כל מי שמעוניין ויודע אותה מוזמן להשתמש בה. אז ככה יש שמות קדושים ולהבדיל אלפי רבואות הבדלות שמות טמאים שבכוחם לפעול. וזה המעט מן המעט המוגדר כקבלה מעשית. חז"ל אמרו "ודאשתמש בתגא חלף" המשתמש בשמות חולף ובטל מן העולם. צדיקים קדושי עליון שבכל הדורות ידעו שמות קדושים וחלילה שישתמשו בהם. ברכתם מתקיימת מאד כי הם לא פגמו את כח הדיבור המקורי שניתן להם. והם אינן משתמשים בשמות אלו. כי אם בלית ברירה ובאופנים הדרושים והנראים להם, וממילא הם מקרים נדירים ביותר. הקשור לגדולים אלה יכול להוכיח ולהווכח בבירור בנכונות דבריי, ואף אני איני שולף מן המותן ואיני מוצץ זאת מן האצבע. וכשנגזר על אדם לדוגמא שיתפרנס 50 רובלים לחודש. ובברכת צדיק הוא מתפרנס 500. זה בבחינת צדיק גוזר והקב"ה מקיים. הברכה שיפרה מצבו. אבל כשהמצב משתנה בגלל השבעות שמות של מלאכים, הרי נשתנו סדרי וקביעות השמים בנוגע לאותו אדם. ולכן הדברים הללו מאד מסוכנים, כי אם האדם הרויח מכאן הרי שיפסיד מכיוון אחר, ולפעמים באים רח"ל צרות ולא יודעים למה. והכל מתקזז בסופו של דבר. ולכן יש להימנע מלפנות לכל מיני כאלו המשתמשים בקבלה מעשית לצורך זה. ולסיום נזכרתי בפסוק "ולבני הפילגשים אשר לאברהם נתן אברהם מתנות וישלחם מעל יצחק בנו בעודנו חי קדמה אל ארץ קדם" [בראשית כה ו]. פרשן המקרא רש"י הגדול מביא לנו מחז"ל ממסכת כתובות כא ואצטט לשונו "פירשו רבותינו, שם טומאה מסר להם" ועכשיו תבין מניין כל הכוחות שיש לעמים בארצות קדם. בכל אופן הם מכח הטומאה. ולסיום של הסיום פסוק מתורתינו הקדושה "תמים תהיה עם השם אלוקיך

א77

New member
תורא בורא פולסא נורא

שם באפגניסטן שמענו הרבה עליהם לאחרונה התורא בורא המערות שם אני יודע שבאיזורים ההם היתה מקובלת מאד השפה הארמית שפולסא דנורא היא גם בשפה זו. תורא בורא = השור והבור אוליי זה לא במקרה שם האיזור. ומהפולסא דנורא נזכרתי בזה ועוד נזכרתי: בשעתו לפני שנים.הרבה לפני שהלך לעולמן יצחק רבין שמעתי על מישהו שאכן עשו לו את זה. לשמועה היו מקורות יותר אמינות מכתבה בעיתון חילוני... בכל אופן גם שם לא לקחתי זאת ברצינות אפילו לא בספק של עשרה אחוזים אוליי זה נכון... בכל אופן זה לא נושא מדובר או נדוש ביני עמודי דבי מדרשא כלל. על הנושא מדברים ודשים הרבה יותר אצל אלה שאינם מתמצאים בזה כל כך.

למעלה