פולני או רומני

Freeing

New member
פולני או רומני

שלום, אני מעוניינת לדעת על ההבדלים בין דרכון פולני לרומני. סבא וסבתא שלי עלו משתי המדינות, שניהם נפטרו לפני שנים רבות ואני והמשפחה מתלבטים במה לבחור (אם בכלל יש לנו את האופציה). סבתא נולדה בפולין ב-1914 ועלתה לארץ ב- 1936. ב- 1943 התחתנה עם סבא שלי. סבא נולד ברומניה ב- 1909 ועלה לארץ ב- 1933. אנחנו לא יודעים אם מישהו מהם ויתר על האזרחות שלו בעבר או לא. איך ניתן לברר האם אנחנו זכאים לאזרחויות? איזה מבין שתיהן קלה יותר, מהירה יותר וזולה יותר להשגה עבורנו? אני מניחה שהאזרחות הפולנית מקנה זכויות רבות יותר כיום, האם עם אזרחות רומנית יש אפשרות לעבוד באירופה בצורה חוקית או שיש צורך להמתין לשנת 2014? בהנחה שהמעבר עבורי אפשרי בעוד כשנה מהיום מה מומלץ? האם דרכון פולני אפשר להוציא בפחות משנה? (אין לנו שום מסמך נכון להיום) האם יש צורך בעו"ד לצורך התהליכים (אנחנו לא דוברים את השפות) ואם כן היכן ניתן לקבל המלצות? תודה ושבוע טוב כמובן

Ich Tu Dir Weh

New member
פולני בהחלט עדיף אם את מעוניינת לעבור עוד שנה

אבל אני לא יודע איזה יותר קל או אם תוכלי לקבל דרכון תוך שנה.

כנסי

את כבר רואה את עצמך שיש לך כבר ביד את הדרכון אבל בעצם אין לך כלום!, בוא נתחיל עם זה שתתחילי לחפש מסמכים שמעידים על כך שסבתך וסבך הינם נולדו בפולין או רומניה. חפשי תעודות זהות או תעודות לידה, פספורטים וכו'. או כל מסמך שיש בו את השם המלא של סבך או סבתך עם חותמת של אחת מן המדינות שציינת!! ברגע שתמצאי ת. זהות או ת. לידה תוכלי אולי [אין לי כל כך מושג אם זה נותן לך את ה"כניסה" לאיחוד]. בכל אופן כל מסמך אחר שאינו תעודת זהות או תעודת לידה של סבך או סבתך, יש צורך בבירור מול השגרירות המתאימה! כנסי לפה: יש הרבה מידע: http://www.schneordesign.com/Avi/PolishPassport/polishpassport01.htm בהצלחה!

Freeing

New member
תודה על התגובות

אבדוק את הדברים ובמידת הצורך אחזור להתייעץ.
תודה

למעלה