פולנים---

וכבר נאמר, איש איש באמונתו יחייה ,

אז אם מדובר בשומר כשרות חרד, הרי שלא יאכל טחינה או חומוס וכו', ומי שלא מדקדק, או לא שומר כשרות במיוחד, אז אין בעייה

הלינקה

New member
אז אתה חי במדינה הלא נכונה../images/Emo31.gif

תחזית ל-2009: רבע מהתלמידים - בחינוך החרדי קישור

davidncsy

New member
אז את מציעה להשמיד אותם?

אני לא מבין מה את באה לומר. ומה עם המיעוט הערבי שעוד 30 שנה לא יהיה מיעוט, למה הוא לא מפחיד אותך?

הלינקה

New member
מיעוט ערבי ומיעוט חרדי

לשניהם המשותף שמתרבים ללא הכרה. שניהם מאימים על מדינה דמוקרטית חופשית.

תוספת קטנה להלינקה, סבי היה חרד

או דתי מאוד, כל חייו עבד. בגלות החרדים עבדו בכל עבודה ובזמנם הפנוי למדו, מדוע בארץ לא, ושאלה נוספת מדוע אני או אנחנו צריכים לממן את אותם "פראזיטים" שלא עובדים אלא לומדים ועושים ילדים (שאגב גם אותם ילדים גדלים ומחונכים להיות פראזיטים) אגב למי שאינו דובר שפה נוספת למעט עברית - "פראזיט" הוא צומח או חי הגדל על צומח או חי אחר (על חשבונו ולא תורם כלום למערכת החדשה שנוצרה)

davidncsy

New member
אני לא חרדי אבל התשובה המקובלת

היא שגם בעיירה של סבא שלך היה מיעוט קטן של בחורים כישרוניים שלמדו תורה והציבור פירנס אותם.
מאז ימיו של סבא שלך התרחשה כידוע לכולם השואה, שפגעה בצורה הכי קשה היכן שהיו כמעט כל הריכוזים של היהדות החרדית למעט הגרעינים הקטנים בארץ ישראל ובצפון אמריקה. מאז השואה היהדות החרדית חיתה ב"מצב חירום" שכל הכוחות של הדור הצעיר מופנים לעבר בית המדרש היהודי על מנת לשקם את עולם התורה שחרב. גם בן גוריון הכיר בצורך השעה ונתן פטור משירות צבאי לבני הקהילה החרדית שמנתה אחוזים בודדים בכל היישוב העברי (גם מתוך ראייה שהיתה די ריאלית לתקופתו שהעולם החרדי יעלם יום אחד בגלל תהליכי חילון שעברו על העם היהודי בתקופה זו). לגבי המצב היום שהוא די בעייתי אני יכול לנחם אותך שגם לציבור החרדי שגדל מאז ימי קום המדינה פי כמה וכמה, חודרת ההבנה שרובו אינו יכול להרשות לעצמו לחיות ב"מצב חירום" יותר ורבים הם הצעירים החרדים שהולכים להכשרות מקצועיות בתחומים שונים .
חוצמזה שמעתי על תחזיות שונות שבעוד כמה עשרות שנים הציבור החילוני יהפוך ללשון מאזניים בין הגוש החרדי והגוש הערבי שכל אחד מהם ימנה 40 אחוזים מהאוכלוסיה, אז לכן שעדיף שכולנו נחשוב על בנייה של עם מאוחד ולהביט קדימה ולא לאחור, כי גם בעתיד צפויה לנו מאבק על קיומנו בחלקת הארץ הקטנה הזאת שבגבולות הקו הירוק.

deebeebee

New member
סבי היה חסיד

שמצא זמן ללמוד תורה ובמקביל לא לחיות על חשבון "חלוקה" או אחרים

לא הי ולא נברא, לא היו אוכלי חינם,

היו כאלה שלא אכלו אך לא היו אוכלי חינם. בן גוריון עשה שטויות רבות, וממשיכיו היו גרועים יותר, הקציבו בזמנו את כמות המשתמתים מהצבא אך זה זלג עם השנים ופוליטיקאים בכדי לשמור על ישבנם התירו יותר ויותר. טעויות נוספות יש לרוב וסתם כדוגמא נוספת, כמעט הכל העולם ה"גת" (למי שלא מכיר זה צמח ממכר) אסור, רק בארץ הוא מותר כי לא רצו שהתימנים יגידו שפוגעים בהם. מפליא אבל מהמיעוט הערבי אני לא מפחד כי ברור לכולם מה רצונם והם לא מסתירים את זה, כנ"ל לגבי המיעוט החרדי גם הם אומרים את רצונם המדוייק, נכון כי צפוי "לנו" מאבק על קיומינו בחלקת הארץ הקטנה אך תן לי לנחש נראה לי כי לך ולי תהיה מלחמה שונה ו/או מניעים שונים ו/או כוונות שונות ו/או יעדים שונים

davidncsy

New member
ידידי,זה לא הוגן לומר שבן גוריון

עשה שטויות רבות מנקודת מבטנו כיום. הוא קיבל על עצמו החלטות קשות וגורליות ברגעים נורא קריטיים. חוצמזה אסור לך לשכוח שהיה די הגיוני לחשוב בתקופה זו שהיהדות החרדית תעבור מן העולם. תהליכי ההתחלנות של הדור הצעיר היו מסיביים ובן גוריון שאף ליצור איזון פוליטי בארץ ונענה לדרישת היהדות החרדית הקטנה שהיתה בארץ. לא היה ולא נברא? איך הגעת לכזאת מסקנה מרעישה? מיעוט קטן שלומד תורה כן היה בכל קהילה שיכלה להרשות זאת ואנשים אלו הופיעו בפנקסי הקהילות עם השם libber על מנת לשחררם ממס. הם הסתפקו במועט אבל הקהילה כן החזיקה אותם ונתנה להם כבוד רב כאליטה למדנית ולא ראתה בהם פרזיטים כמובן. לסיום, המלחמה שצפויה לנו כאן תהיה מלחמה קיומית, וכל ההבדלים שקיימים ביננו היום עלולים להיות לא רלוונטים. בדיוק כמו שבגטו ורשה לחמו אנשי תנועות הנוער השונות, דתיים וחילוניים, כתף אחת מול האויב הנאצי.

הלינקה

New member
החרדים לחצו על בן גוריון לתת להם

זכויות יתר, אחרת יפנו ל-UM ויבקשו לשלול הקמת המדינה. לבן גוריון לא הייתה ברירה, ואין צורך להאשים אותו על זה.

לדעתי, יש להתיחס לכל תלמיד באותה

מידה, תלמיד ישיבה כמו לתלמיד באוניברסיטה

הלינקה

New member
את מתכונת, שאלה שבישיבה ישלמו שכר

לימוד? חה חה חה
הצחקת אותי

משהו כזה, שכר לימוד, עתודה, וכו' מה

ההבדל בין לימוד תורה, לבין סטודנט באוניברסיטה? אולי במספר שעות הלימוד, אכן תלמיד ישיבה הרבה יותר שעות לימוד, אבל לא בהכרח, סטודנטים לומדים גם בלילות, יחד עם זה לימוד בישיבה יכול להשתרע גם על פני 10 שנים, אך ככה גם סטודנט הממשיך לתואר שני שלישי פוסט וכו'

deebeebee

New member
דוד- על איזה מלחמה קיומית אתה מדבר?

מה לדעתך מאיים על קיומנו?

davidncsy

New member
המיעוט הערבי שעוד מעט כבר לא יהיה

מיעוט. אני מאד חושש שכאשר המיעוט הזה יהיה 40 או 50 אחוזים מהאוכלוסיה הוא יתבע את הבעלות על הארץ הזאת ותהיה פה מלחמה. לפי קצב ההתרבות שלו זה עלול להיות עוד כמהעשורים בודדים.

deebeebee

New member
לא התאכזבתי

היתה לי הרגשה שתבחר בחיים קלים ותטיל את כל האשמה בסכנה לקיומנו בסיבה פשוטה ותתעלם מהסכנה הגדולה שיצאה מהארון ביום בו נרצח ראש ממשלה בישראל ושמאיימת על ראש הממשלה הנוכחי, מקיצונים שמקדשים אדמה על-פני חיים, מהסכנה הגדולה הטמונה בשחיתות שנוגסת בכל מוסד כאן, מהעובדה שחברי-כנסת, שרים ובעלי תפקידים בכירים אחרים נבחרים על ידי עבריינים ועל-ידי בעלי הממון, משר אוצר שהכריז מלחמה נגד העניים במקום נגד העוני, מהאלימות ומעוד תופעות שקוברות אותנו עמוק עמוק. לא, דוד, במקום לבחור בדרך הקלה פקח עיניך לסכנות האמיתיות לקיומה של מדינת ישראל.

למעלה