פוליק אסיד

מיאו12

New member
פוליק אסיד

ד"ר אלקיים שלום, בשבוע האחרון העליתי לפי הוראת הראומטולוגית שלי את מינון ה-MTX מ-8 כדורים ל-10, ואני מרגישה שתופעות הלוואי (יובש בפה, חולשה, כאבי ראש ובחילה קלה) חזקות יותר. עד כה לקחתי פוליק אסיד 5 מ"ג כל יום חוץ מיום לקיחת ה-MTX. שאלתי היא האם אני יכולה לקחת פוליק אסיד גם ביום לקיחת התרופה, כלומר 7 ימים בשבוע, והאם זה יעזור יותר לתופעות הלוואי. והאם יש משהו נוסף שיכול לעזור, כי החולשה בעיקר מקשה על התפקוד היומיומי. (מדובר בפסוריאטיק ארתריטיס שלאחר חצי שנה של 8 כדורים חלה הטבה מסויימת אבל המחלה עדיין פעילה וההתקפים ממושכים, אם כי בפחות עוצמה מאשר לפני ה-MTX.) ושאלה נוספת - האם עדיף להגדיל את מינון ה-MTX, או לעבור לרמיקייד או אנברל? ועוד שאלה - האם יש משמעות לכך שההתקפים אצלי ממושכים מאוד ומלווים בתשישות, אבל כמעט שלא נגרמים נזקים לפי צילומי הרנטגן?

מטוטרקסט וחומצה פולית

נטילת חומצה פולית מידי יום עלולה לנטרל את השפעת המטוטרקסט ולכן זה לא מומלץ- ההמלצה הנה ליטול 5 מג פעם בשבוע- במקרה של תופעות לוואי, מומלץ לנסות לאוקובואין ביום נטילת המטוטרקסט אך אז יש לבטל כליל את נטילת החומצה. לגבי העליה במינון- זה תלוי במשקלך -אם הוא סביב 60, אני לא היתי מעלה אך כן רצוי לשקול לעבור לזריקות מטוטרקסט אשר יותר מועילות העובדה שאין פגיעה בעצם בהחלט מעודדת מאד - לגבי החלטה על האנברל או רמיקייד, היתי שוקלת זאת אחרי נסיון טיפולי בזריקות ובהתאם למידת הסבל

מיאו12

New member
תודה

תודה על התשובה. בחומר שקראתי מדובר על חומצה פולית כל יום פרט ליום לקיחת המטוטרקסט - האם אין חשש שבלקיחה של פעם בשבוע בלבד לא תהיה השפעה על תופעות הלוואי?

אורזיגל

New member
בעלי לוקח לפי המלצת הרופא כל יום 5

מ"ג חומצה פולית, האם יתכן שבגלל זה עדיין אין הטבה במצבו? בגלל ההתנגשות בין המטוטרוקסאט לבין הח. הפולית?

אורזיגל

New member
תודה! אני אשוחח עם הרופא

בעלי מקבל זריקה שבועית של 15 מ"ג אביטרקסט. כמה פעמים בשבוע, לדעתך, הוא צריך ליטול חומצה פולית, ע"מ שלא תפגע בפעילות הזריקות?

למעלה