פוליפוניה

efi1965

New member
פוליפוניה

אפשר קצת הסברים ? עד כמה זה משמעותי והאם זה עקרוני בזמן הקניה ?

לפי השאלה אינך מודע למשמעות הפולי'

הרבה הסברים אין. כמות פולי' היא המאפשרת נגינה של מס' תווים בו זמנית. עם פולי' 1 תוכל לנגן תו 1. עם 128 תוכל 128 וכע"ז הדרך. עד כמה זה משמעותי? משמעותי מאוד.

efi1965

New member
דווקא אני מבין טוב מאוד

השאלה היא עד כמה זה משמעותי בבחירת האורגן ? במידה ואני לא נגן מקצועי. האם עדיף כמות פוליפוניה על איכות וכמות מקצבים ? זה פחות או יותר ההבדל בין PSR-S500 לרולנד EXR5 , E09

אם יש 64 זה מספיק.

אם אתה לא מנגן באקורדים ממש ממש מורחבים. קשה לי להאמין שיש מישהו שעובר את זה בלייב. המשמעות האמיתית היא במידי. שם אתה מפעיל את כל הערוצים. פלוס האפקטים. (באורגן האפקט דיליי זה פקודת מידי, כך שכל חזרה זה על חשבון הפולי!).

efi1965

New member
כלומר על 32 פולי אין על מה לדבר בכלל

ואני בניתי על ה PSR-S500 של ימהה, חבל נראה לי שבסוף אלך על ה EXR-5S של רולנד, יש לו 64 פוליפוניה ואפשרות להוספת מקצבים ועוד יש המלצות ?

אליסף12

New member
רגע רגערגע...הרולנד המדובר עם כונן דיסקטים

ישן,אפשר להכניס לזיכרון שלו מקצב אחד בלבד,או כמה בודדים,כאשר ב s500 יש חיבור usb .אתה מוריד אליו מאות מקצבים בקלות מקליט קבצי מידי וכו' ומעלה על האורגן במהירות הבזק. הממשק של הרולנד מאוד קשה לשימוש,כדי למצוא מקצב אתה מדפדף ע"י פלוס ומינוס. ב s500 כדי לברר עם זה יותר נוח. כמובן שהיאמהה יותר נוחים לשימוש,ואם זה לשימוש ביתי,ה32 פוליפוניה יספיק בהחלט. יש לו מקצבים עשירים ויפים וסאונדים נחמדים ביותר. ביאמהה יש 4 מעברים ו ווריציות 3 פתיחות ו3 סיומות, ואילו ברולנד יש אחד מכל דבר ו2 ווריציות. בקיצור השקפתי ברורה. בהצלחה

efi1965

New member
הרולנד הזה חדש

יש גם usb וגם כונן דיסקטים, לפי מה שכתוב יש 4 מ"ב פנויים להוספה. נושא הפוליפוניה מטריד אותי הכי הרבה האמת. מה תוכל להוסיף לשיקול דעת בנושא ? עד כמה מקצועי צריך להיות כדי להשתמש ביותר מ32 פולי' ?

אליסף12

New member
הבנתי,ה usb נועד רק לתקשורת עם המחשב

והורדת מקצבים מהמחשב לאורגן כאשר הם מחוברים . ביאממה אני מדבר על הכנסת דיסק און קי לאורגן שלך,שזה הרבה יותר נוח. אל תשכח את ענין הווריציות. אותי לא מטריד ענין הפוליפוניה.למשתמש הביתי זה לא משנה. השאר זה ענין של טעם.

אני הייתי הולך עדיין על הימהה.

היישומים של הusb בימהה הרבה יותר מתקדמים מחיבור מידי שזה שימושו ברולנד. האורגן חדש בשנה וחצי מהרולנד. יותר נוח ויותר מזמין.

efi1965

New member
עכשיו כבר לא חשוב - ה S500 יושב כבר בחדר

יש לך ד"ש חם מרבי משה מכלי זמר אני חייב לציין שהאורגן נשמע בבית הרבה יותר טוב מאשר בחנות. בסוף השתכנעתי לקנות אותו בגלל נוחות ההפעלה ואפשרות השימוש ב USB

efi1965

New member
מתקדמים יותר באפשרות חיבור התקן USB

יש חיבור מיוחד להתקני usb. פשוט הכונן דיסקטים עבר זמנו. ניתן לשמור על התקן usb כמות גדולה של קבצים וגם להעביר לאורגן.

למעלה