פוליס ההלניסטית

gilad44

New member
פוליס ההלניסטית

מישהו מוכן להגדיר לי את הפוליס ההלניסטית כמושג ומה פרוש המילה הלניזם(לא המושג אלה הפירוש בתרגום חופשי)

Asya

New member
אבל...

לא נראה לי שצריך ללמוד את הפוליס בתור מושג בכלל...

ויקי16

New member
מתוך האתר של אורי צמח:

פוליס הלניסטית התקופה- תחילת הקמתה של הפוליס ההלניסטית בימי כיבושיו של אלכסנדר מוקדון ב- 334 לפנה"ס את שטחי האימפריה הפרסית, והמשך בנייתן בימי קיומן של הממלכות ההלניסטיות באזור, ממלכת בית תלמי וממלכת בית סלבקוס עד 63 לפנה"ס. שני מאפיינים של הפוליס ההלניסטית- א. הפוליס ההלניסטית קמה במתכונת של ערי הפוליס שביוון, הפוליס ההלניסטית קמה על פי רוב לאורך חופי הים או נהרות, או לאורך דרכי מסחר, במטרה למשוך מתיישבים ולחזק את קשרי המסחר בין הערים השונות. ערים אלו נבנו לעתים כמושבות של חיילים יווניים משוחררים. ב. הפוליס ההלניסטית לא הייתה מצומצמת בשטחה וגם לא הייתה אוטונומית, נשללה ממנה הזכות לנהל מדיניות חוץ עצמאית. הותר לה רק לנהל את ענייניה הפנימיים כמו, חקיקה, מנהל, כספים, חינוך, דת ותרבות. את העיר ניהלו מועצה (גירוסיה), אספת עם וחבר אזרחים. ג. בפוליס ההלניסטית הושם דגש על תרבות הגוף והספורט – כל מי שרצה להיות אזרח הפוליס חייב היה להכיר בחשיבות הספורט ולהתחנך במוסדות הגימנסיון-מוסד ספורטיבי ומוסיקלי והאפביון-מוסד ספוטיבי צבאי, כדי להפוך לבן התרבות היוונית. והלניזם אין לי מושג מה זה...למה אתה צריך את זה? הלני, זה נראה לי יווני... שמישהו שיודע יענה באמת...זה שאלה מעניינת..

הלניזם

שילוב בין התרבות המזרחית והיוונית שהחל בימי אלכסנדר מוקדון והעמיק בתקופת יורשיו בית תלמא ובית סלאווקוס. המיזוג היה ביולוגי,צבאי,תרבותי,גזעי וכו.... ביטוי פוליס הלניסטית מלך המושפע מהמזרח+מוסדות חינוך ותרבות יוונים

למעלה