פולין

go golan go

New member
פולין

קודם כל, סליחה שאני פותחת הודעה חדשה, אבל אני באמת צריכה עזרה. בלילה שבין 6-7/10, אני טסה לפולין. (מוצאי יום כיפור). קראתי את המאמר שיש בנושא, וזה מאוד עזר לי, אבל יש עוד כמה דברים שאני צריכה בהם את עזרתכם. באמת יותר טוב לקחת מזוודה?- כי נראה לי שזה סיפור להשיג (אין לי בבית- רק תיקים גדולים רגילים...) יש לי תיק קטן שהוא יחסית גדול (משהו בסדר גודל של התיק של הגרעינרים)- כדאי לי לקחת אותו? מה עם כסף???? כמה לקחת? להחליף בארץ לדולרים? ליורו? לכסף פולני (אם אפשר בכלל)??? טוב, אם למישהו יש הצעות אני אשמח לקבל. תודה!

Princess 1

New member
רגע, את לא טסת בכלל עם זורקה וקשת

וכל אלה? בלבלת אותי עכשיו לגמרי. וקלטתי ממש בהצתה שניראה לי שאני מכירה אותך :) קיצר אני לקחתי מזוודה והיה לי ממש נוח, אם תצליחי להשיג מזוודה זה מומלץ בחום. קחי את התיק הקטן שהוא בעצם דיי גדול למטוס. אל תשכחי: דיסקמן + בטריות משהו לכתוב איתו + משהו לכתוב בו משו לקרוא אם זה בראש שלך מברשת שיער דאורדורנט מסטיקים (והמון) ואוכל (איזה סנוויץ' לא יותר) וסווטשירט. קיצר דחפי כל מה שהיית לוקחת לנסיעה ליום לתל אביב או משהו כזה וחוצמה התיק הגדול תקחי פאוץ'!!! מבלים באוטובוס הרבה שעות ככה שתמיד התיק הקטן-גדול צריך להיות בו איתך אבל לפעמים יורדים לאיזה חצי שעה-שעה מהאוטובוס להסבר קצר, ובגלל שהם לא מרשים להשאיר דברים יקרים וחשובים באוטובוס אז צריך לקחת את הדרכונים+כרטיסים+כסף. זה היה מ-מ-ש מעצבן כי החלק מהמקרים פשוט הייתי צריכה להיסחב עם כל התיק וזה היה ממש מסורבל ולא כיפי.

תשובות

מזוודה זה עדיף. אומנם לא ניסיתי תיק גדול, אבל נראה לי שעדיף מזודה למרות שפחות קל לדחוס בה דברים כשלא מצליחים לסדר כמו שצריך, ולתיק יש אפשרות להתרחב, למרות שזה עלול להוביל שתקחי יותר מידי דברים מיותרים "כי זה נדחף בתיק", והמזוודה לא תאפשר לך את המצב הזה. אבל אם כבר מזוודה אז אחת טובה שלא תישבר ולא תקרע באמצע. תיק קטן - אין לי מושג מה זה אומר תיק גרעינרים. מעבר לזה, תסתכלי על כל מה שאת צריכה לקחת איתך בתיק הקטן גם מבחינת דברים שאת רוצה לאוטובוס (שמיכה, כרית, דיסקמן, ספר, מחברת) וגם דברים שאת צריכה בכלל (כובע, כפפות, תרמוס, מים, מצלמה, וכו'), ותנסי לדחוף את זה לתיק אחד. תבדקי שנשאר מקום לשים חולצה או שתיים, ואם הכל בסדר זה התיק שאת צריכה. זה כמעט כמו תיק קטן בטיול שנתי או בטיול של התנועה. כסף - אני לקחתי סכום בסביבות 100$ (השנים השכיחו ממני את הסכום המדוייק). נראה לי שזה עדיין מספיק, וכנראה שעדיף לקחת יורו ולא דולרים, אבל אולי כדאי לקחת גם וגם (הכי טוב זה לשאול בחברה שמארגנת את המסע). לא נראה לי שאפשר להשיג כסף פולני בארץ (אין כמו זלוטי). בכל מקרה כמו שנאמר במאמר, קחי את הכסף בשטרות קטנים, כדי שתוכלי לפרוט כל פעם כמה שתצטרכי, וכמובן שאת רוב הכסף (+דרכון+כרטיס טיסה) שימי בחגורה הזאת שלובשים מתחת למכנסיים, ולא בתיק ולא בארנק. תשאירי סכום סביר בארנק - סכום שאת חושבת שתצטרכי. וסלעית אני נאלץ לחלוק עלייך. הפאוץ' נועד בשביל מצלמה, פילים, ארנק כשלא רוצים לקחת את כל התיק איתך. את רוב הכסף והדרכון כמו שאמרתי שמים בחגורה "הנסתרת" ובשום אופן לא בפאוץ' (אני מכיר אנשים שישנו עם החגורה הזו עליהם. אין לי מושג מה הם עשו במקלחת).

go golan go

New member
אוקיי... תודה לשניכם!

סלעית, אני הייתי במש"צים וראית אותצי איזה פעם-פעמים... ולא, לא טסתי עם קשת וזוהר כי אני לא לומדת איתן בבצפר

THE sky angel

New member
אני גם נוסעת בערך מתי שאת נוסעת!!

רק שאני נוסעת בין ה7 ל8... :) בטוח אני אראה אותך איפשהו.... :)) יהיה טוב!! ד"א רשמתי משו על פולין (עושים לנו ספר של המשלחת של כל מה שאנחנו רושמים..) רוצים שאני אשתף אתכם?? :)

fresh mishmesh

New member
הבית ספר היחיד בבאר טוביה

ששמו (כמה מפתיע) הוא תיכון באר טוביה. אבל אני לא נוסעת, מצטערת לאכזב

קשתונה

New member
אלה...

אני לקחתי מן תיק מזוודה כזה וזהר לקחה תרמיל גדול...(גב כמובן אחרת זה לא שווה כלום...הקטע שאפשר לקחת אותו על הגב) ונראה לי שעדיף תרמיל גב גדול... בקשר לתיק גב... יש לך תיק ג'אנספורט כזה אם אני לא טועה נכון? (צהוב אם אני זוכרת ממש טוב) בקיצור קחי כזה... אני לקחתי את התיק בי"ס שלי. תחליפי בארץ את הכסף לדולרים ולכסף פולני את מחליפה שם. לקחתי נראה לי איזה 150-200 דולר... הרבה החזרתי אבל את יודעת ליתר בטחון. כשאת מחליפה שם לכסף פולני (לפני כל מקום שיהיה לך מה לקנות בו יראו לך איפה אפשר להחליף כסף..וגם תמיד נשאר כסף מהאוכל...) אז תחליפי קצת..מקסימום נגמר מחליפים עוד..בעיקר לקראת סוף המסע.. אל תחליפי יותר מדי...כי אז את עומדת בדיוטי פרי קונה שוקולדים עד הזלוטי האחרון.... חצי שכבה ניסתה להיפטר מהזלוטים שלה גם אחרי שהם קנו שוקולד ובסוף כולם נתנו לשחק ליד הקופה את כל הזלוטים הקטנים. בקיצור אם את צריכה עזרה...תתקשרי וזהו:)

taltoolit

New member
נראה לי

זאת רק אני או שהיא מזכירה את ג'ואי פוטר מדוסון קריק בטירוף?

זה לא רק את.....

שאני חושב על זה היא באמת מזכירה אותה..... אני מכיר אותה ממש במקרה.. אח שלי הגדול ואח שלה ביחד בצבא........ חחחחח עולם קטן....

taltoolit

New member
אתה אח של ניר הגרעינר לשעבר נכון?

אז נראה לי שאת גם מכיר חברה שלי מתל יוסף, בר נכון?

go golan go

New member
תודה../images/Emo13.gif

מאיפה הבאת את הרעיות של התיק הצהוב??? התיק שלי שחור עם קצת סגול מאוד כהה... (כמו התיק של גיל, רק שבשלו יש ירוק במקום סגול) לא משנה- זה לא עקרוני ותזהרי- אני עלולה להתקשר...

למעלה