תמיד ביום השואה יוצאת משלחת של מד"א למספר ימים, בד"כ 1-2 מכל איזור ומלווה. 600 דולר בלבד, יש המון סיבסוד מגרמים כמו משרד החוץ, מד"א עצמו, הסוכנות היהודית וכו'. אולי יוני יעלה על הפורום ויספר קצת?
שלום קוראים לי יוני אני מתנדב בתחנת מד"א ראשל"צ ואני הייתי השנה במשלחת לפולין. המשלחת לפולין מתחילה עוד בתחנה מגיע טופב לאחראי הנוער בתחנה שהוא צריך להעביר אותו לאותם מתנדבים שרוצים לצאת למשלחת כולכם מוזמנים ליום ראיונות ופגישה עם מוטי נווה במרכז מד"א לשם שיחה אישית אתם נותנים פרטים וצריכים להביא איתכם דרכון וצילום של הדרכון!!! לאחר השיחה אחרי בערך שבוע אתם מקבלים תשובה במידה ועברתם תקבלו מייל ובו טופס על המשלחת וכמו כן תקבלו נושא מסויים שעליו תצטרכו לעשות עבודה בהקשר לפולין. לפני המשלחת יש 4 ימי הכנה יום אחד כנס מטוס כנס שבו מקבלים הסברים על מבנה האוטובסים עם איזה משלחות אתם באוטובוס מהמ המספר משלחת שלכם הוראות ביטחון מידי איש שב"כ לאחר מכן יש עוד יום שבו נוסעים ליד ושם מבקרים שם ולומדים לאחר מכן בדר"כ בחופשת הפסח יש יומיים שבהם עושים סדנא לקראת פולין לומדים בהם על יהדות פולין והושאה שלנו היה בסמינר שיין בפ"ת. יש לציי כי למגש הזה נצטרך להביא את הדרכון והוא יישאר אצל מלווה הטיול... טוב המשלחת מורכבת מ15 בני נוער מצטיינים מרחבי הארץ שנבחרו למשלחת ואליהם מצטרף מלווה בוגר. הגיע הרגע הגדול נפגשים בשדה תעופה מוטי נווה בא נותן כרטיסים ועולים למטוס כמובן אחרי הדיוטי פרי אחרי הכל.. המסע הוא בן 8-9 ימים ובמהלכו תשתפו בטקס יום השואה תשתפו במצעד החיים... המסע הוא מסע מאוד מאוד חשוב לדעתי הרבה יותר טוב לצאת עם מד"א האומנם לא תכירי אף אחד בהתחלה אבל אני מבטיח לך שלאחר שתפגשו ביומיים האלו ואז שתגיעו לשדה תעופה אתם תראו את מידת הגעגעוים המשלחת הזו זה הדבר הכי טוב שעשיתי במד"א אפילו לפני הקורס מדריכים שעברתי השנה אני יצרף לפה בקובץ את מכתב הסיכום שלי למשלחת וגם תמונה מהמשלחת... אני מבטיח לכם כי אם תיסעו עם מד"א אתם תהנו הרבה יותר מבית ספר ותרגישו הרבה יותר טוב כמעט כל השמלחת אתם תיהיו עם מדי מד"א שתקבלו מכנסיים חגורה וחלוק נוער! בקיצור אם יש כם את האפשרות תיסעו כמו שאמרו לפני מחיר המשלחת הוא 600 דולר במידה ויש בעיות כספיות בבית אז אפשר להגיש בקשה למלגה ממשרד החינוך... בקיצור אם תצאו למשלחת אני מאחל לכם שתיישמו ובגדול את ביקורכם שם תדעו לייצג אותנו בכבוד תדעו שהמס לפולין הוא מסע מאוד מאוד קשה אני אישית נישברתי במיידאנק אבל זה סיפור כבר ליום אחד...