פולין ומחוזותיה

nina18

New member
פולין ומחוזותיה

אני עובדת על איתור תאריכי לידה וכו' של משפחת גולדשטיין משידלץ בפולין, ואני איני מבינה את הילוקה שלהם למחוזות יש לי כך: שכונה כנראה כמו:Mody , אח"כ Siedlce Gubernia / Warszawa Province ובמקומות אחרים אני פוגשת את Siedlce Gubernia , במחוז לובלין, ואני מבינה, איך Siedlce יכולה להיות תחת שני מחוזות. מאחר ורק התחלתי את החקירות, יש לי שאלות של מתחילים. אודה לכם על התיחסותכם. אגב איתרתי באזור הנ"ל 3 אנשים ממשפחתי, עפ"י הרישומים...

talia olav

New member
ה"בלגן" נובע מסיבות הסטוריות -

חלו שינויים בחלוקת פולין לאזורים, כמפורט למשל כאן. כתוצאה, המצאי של שידליץ נמצא בחלקו בארכיון לובלין, וחלקו בארכיון שידליץ שהיה כפוף לוורשה. מבחינה מעשית צריך אמנם לחפש בשני המחוזות, ובמקרים רבים רצוי להרחיב את החיפוש גם למחוז לומזה הסמוך.

nina18

New member
חיינו עם הפולנים

אינם קלים ופשוטים משום כיוון וזוית מסתבר..... תודה

Goldszteyn

סבתא רבא שלי Golda Miedzyrzecki - בתם של יוסל שמואל ו-מאשה לבית גולדשטיין - שהתחתנו ב-1827. מאשה היא בתם של אברהם וחיה. המשפחות הן מ-Miedzyrzeck Podlaski וכנראה גם מ- Mordy. פנה אלי גם ג'ררד גולדשטיין (צרפת) אשר אביו אברהם נולד במורדי ב-1897 והוא בנם של סטרול חי ואסתר ניזק. האם יש קשר ?

nina18

New member
ללאה

קראתי את הודעתך, אני אפרט לך יותר טוב את הקשרים האפשריים, בכל מקרה השם חיה קיים במשפחתנו, וסבא רבא שלנו, אביגדור גולדשטיין נולד ב Mordy., שידלץ, בשנת 1857,ואחיו יצחק משה נולד ב 1863, נולדו להם עו שלוש אחיות: לאה שרה וגולדה,לאביגדור היתה בת בשם חיה מנישואיו השניים שנספתה בשואה עם שני ילדיה ובעלה , כך שהשם חיה הסתובב במשפחה קצת, אבל על משפחותיהן של שלוש האחיות איני יודעת דבר ומשפחתו של יצחק משה הגיעה להונגריה ויגוסלביה וחלק גדול ניספה בשואה. מה דעתך ?

nina18

New member
המשך תולדות משפ. גולדשטיין

בהמשך לפירוט תולדות המשפחה שלנו, רציתי להדגיש שגם יצחק משה וגם אביגדור היו נישואים פעמיים,אני עדין מנסה לסגור את החורים שיש לי בתולדות הגולדשטינים, ומעבר לזה יש לי גם סיפור נחמד,והוא: לאח של אמי קראו שלמה הירש גולדשטיין ז"ל, והוא נפטר בישראל סבתא של כלתי באה ממשפחת גולדשטיין מצד האם, ושם האב : שלמה הירש גולדשטיין, מיאסי, רומניה.... לא עולם קטן ?, גם אותם שמות, וגם התחתנו שוב עם הגולדשטינים.... עכשיו אני מנסה לראות אם יש קשר מהעבר בין שתי המשפחות. בבדיקותי אני אחפש את הקשר אם קיים ביחש למשפחתך.

רקלרקל

New member
גולדשטיין קופל

שהיה נשוי לרחל-רוחל לבית לפידות ? שייך אולי לענף שלך ?

nina18

New member
בנוגע לרחל - רוחל

אביגדור גולדשטיין בנישואעו השניים היה נשוי לפי דפי העד לרחל לאה. בנישאיו הראשונים היה נשוי לאחותה - חנה מלכה וכשנפטרה , נשא לאישה את אחותה רחל לאה , שגם היא היתה אלמנה ושמה מנישואיה הקדמים היה לייבמן, את שם נעוריה איני יודעת, ואני מחפשת. ואם הכוונה לשלמה הירש גולדשטיין הוא אכן היה נשוי לרחל, אך גם פה אין לי פרטים על שם נעוריה, ואולי אכן יש קשר. לאיזו ואיזה מהם את מכוונת את שאלתך?

ofel3

New member
מדובר בחלוקה עוד מימי אימפריה רוסית

גם במהלך השנים גבולות של מחוזות השתנו, אבל בימינו מדובר במשהו אחר- בפולין של היום אין גוברניות יש województwo ואזור יותר קטן powiat.

למעלה