פוליטקלי קורקט

TV Eye

New member
פוליטקלי קורקט

אני מבקש בכל לשון של בקשה לא לפגוע ברגשות המשתמשים אנחנו קהילה קטנה אפילו קטנה מאוד ואני רואה בעין בלתי אוהדת בעליל את העובדה שעדיין בימנו במאה ה21 עדיין אנשים עדיין משתמשים בטרמנולגיה הפסולה הזו. זה גזענות וזה פוגע!!! בבקשה ממכן ובמיוחד ממך מרגרט (כן, כן, את אל תנפנפי עם העניים היפות שלך זה לא יעזור) בוא נפסיק להשתמש במילים גזעניות כמו "הרעים". זה שאנחנו עשינו בחירה בוגרת ואחראית להיות אקטיבים לכח ולא לתת לו לשלוט בנו לא הופך אותנו לרעים. אז די לגזענות של "טובים" מול "רעים" יש ג'דאי ויש סית' אנא חברי למען הסדר הטוב ורגישות חברתית השתמשו במונחים האלו. :) צחוק צחוק אבל באמת אין טובים ורעים יש 2 צדדים לכל מטבע :)

DDN

New member
../images/Emo2.gif

אני מנסה להבין אם ההודעה הזו רצינית. . . . בכל מקרה, אני גזעני, ואני מודה שאני גזעני. זה תמיד "טובים" מול "רעים", "בני אור" מול "בני חושך", "לבן" מול "שחור" (חוץ מבמקרה של הכושים, שהם לא רעים, הם פשוט מגניבים יותר) וכאן, אין 2 צדדים למטבע. הסית' עצמם מודעים לזה שהם רעים, שהעולם קיים כדי שהם ינצלו אותו.

zigmond 69

New member
מסכים...

גם כשאנקין הופך להיות "רע",הוא מודע היטב לעובדה שהוא יהיה צריך לעשות מעשים שנחשבים בתרבות האנושית "רעים", לטבוח ילדים קטנים,זה לא הדבר הכי הומני לעשות,ובלי ספק זה מוגדר כרע,בלי צד שני למטבע. וכן,לדעתי הסית' בהחלט מודעים לכך.

TV Eye

New member
סליחה?

זה לא היו ילדים קטנים אלו היו ג'דאי מתלמדים. ג'דאי הם האויב הטבעי של הסית' הוא ניכנס לגן ילדים סתם וטבח בהם. זה אותם האשמות שמאשימים את ישראל שהיא הורגת ילדים. שהילדים האלה אוחזים אוחזים בחגורת נפץ ומתכונים לפוצץ את עצמם אז כן אין לך ברירה ואתה צריך להרוג אותם. הג'דאי מנסים לגרום לזה להראות כטבח זה היה אקט מלחמתי גרידא. שאתה מלמד ילד להיות לוחם אתה צריך לקחת בחשבון שהוא ילחם ובמלחמה הוא עלול להפסיד.

נו בחייך

הג'די לא מאמינים ברצח חסרי-ישע. וזה לא היה שום אקט מלחמתי. אנאקין פעל רק לטובת עצמו ולא אף אחד אחר.

TV Eye

New member
אתה רואה את זה מנוקדת מבט צרה

לרגע לא היה שם ילד חסר ישע. הילדים האלה זה לא ילדים שמשחקים בארגז חול. כולם יודעים מה אנקין כבר עשה בגיל שלהם ואפילו בגיל צעיר יותר. שאתה מאמן ילדים להיות לוחמים אתה שם אותם בקו האש. ואנקין לא עשה רק לטובת עצמו. לו עצמו לא היה רווח ישיר מלהרוג ילדים. אלה הרווח היה רווח מלחמתי הריגת חיילי האיוב. בזה שהוא השמיד את הג'דאי הוא איפשר את עליית הסית'. ברור שהיה זה רווח בשבילו כי הוא היה בצד המנצח. והוא דאג להיות בצד הזה. אי אפשר להגיד כאן שיש טוב ויש רע. יש עובדות ולנסות לצקת אליהם מוסר כפוי ניראה לי בעיתי. יש לזכור אנקין לא הרג אזרחים אלה חיילי אויב.

DDN

New member
בהחלט כן

לילדים לא היה נשק. הם לא ידעו שהוא האוייב שלהם, והוא תקף אותם בהסתר. לא הייתה הכרזת מלחמה. מה שהפך אותם לילדים חסרי ישע.

TV Eye

New member
לא יודע איזה סרט אתה ראיתה

אבל בסרט שאני ראיתי שניקרא "ניקמת הסית" שזה פרק III בסידרה (מומלץ בחום שתראה). רואים בהולגרמות שם שהוא נילחמו איתו ועוד איך. מציעה שתרענן את זכורנך שוב.

מ א ג ר ט

New member
לא ממש

בקטע שרואים שהוא מגיע למקדש והילדים מתחבאים מאחורי הכיסאות ובוכים שמשהו רע קורה, הם לךא נלחמו בו. הם חשבו שהוא בא להציל אותם! נכון, יש ילד אחד שהצליח להלחם ורואים בהולוגרמה איך שאנאקין נלחם בקומץ ילדים, אבל עדין לא כולם היו חמושים, רק אחדים מהם.

../images/Emo45.gif

ובקשר לילד שהצליח להילחם (דרך אגב, ידעתם שהבן של ג'ורג' לוקאס משחק אותו?) זאת הייתה הגנה עצמית. אם הוא לא היה נלחם הם היו הורגים אותו.

Seter

New member
עוד בנושא...

כל משפחתו של לוקאס שיחקה בסרט הזה כולל לוקאס בעצמו לוקאס עצמו שיחק Chiss לפי מה שזכור לי ואשתו של לוקאס שיחקה את אחת הסנאטוריות שהיו במעגל התומכים של פלפאטין. בנוסף הפדאוון ששיחק בנו של לוקאס לא מת לפני שהוא הרג את הקומנדר של הלגיון ה-501... ככה שזה עדיין מרשיםץ

אם אני זוכר נכון...

כשאנאקין נכנס לבניין האופרה בסרט השלישי, הוא עובר ליד שני סנטורים מדברים. נדמה לי שזה לוקאס והבת שלו. לגבי אשתו של לוקאס אני לא יודע, אבל אם אתה אומר...

Jedi Force

New member
ועוד הערה אחת קטנה...

כמו שאמרו פה, בגלל שזה הבן של לוקאס, אני מניח שלוקאס רצה להוסיף את בנו לסרט והוא פשוט נתן לו תפקיד קטן - להיות הג'דיי היחיד שבאמת נלחם וכו' (גם אמרו שהשם של השחקן דיי דומה לשם של הדמות שהוא משחק ב"מלחמת הכוכבים).

Jedi Force

New member
אני לא ממש זוכר אותו...

אבל היה פה פעם דיון באותו חודש מאי שיצא הסרט, ומישהו אמר את זה.

advanced soul

New member
כל הכבוד

אין רעים וטובים, העולם הוא לא שחור לבן אלא מלא מלא גוונים של אפור.... וודאי במלחמת הכוכבים עם אנאקין ואחרים.

Jedi Force

New member
חחח... אהבתי את הבדיחה...אבל!

יש לי משהו חשוב להגיד לגבי טובים ורעים. טוב ורע זה דבר שהאדם יצר, לא הטבע, בגלל זה צריך להסתכל על "רשע" בצורה שונה - הכוונה שלי היא שכמו שאין בטבע דבר טוב (למשל שפרח פורח) או דבר רע (נמר אוכל פגרה של אייל) אז גם אצלנו בני האדם אין דבר כזה טוב או רע, אנחנו פשוט מלידה נוטים למה שאנחנו קוראים "צד טוב" בגלל שרוב הציבור כזה וגם בגלל שחונכו ככה. אבל אם מסתכלים על מישהו שכביכול עושה משהו רע, בעיניו זה דבר טוב, בזמן שבעינינו זה דבר רע. קאפיש? (זה מאוד קשור גם לתקופה שבה אתה נולד. נראה לך שאם הייתה נולד בתקופת הביניים, הריגת אדם הייתה נראית לך רע או טוב? הרבה חומר למחשבה...)

מ א ג ר ט

New member
למה אתה חושב ככה?

דבר ראשון רק שתדע שאני ממש הזדהתי עם אנאקין כשהוא עבר לצד האפל, ואני מאמינה שאם הייתי במצבו אז אולי היה קורה לי אותו הדבר. א ב ל - אל תשכח שגם הסית' עצמם מגדים את מה שהם עושים כרוע- כל הקטע של לנתב את הזעם והכעס ולהשתמש בו כדי להרוג זה "הקטע" שלהם. הם יודעים שהם רעים, וזאת בניגוד לג'די אותם הם מגדירים כיפי נפש שמנסים להאמין שהם עוזרים לכל העולם. ולכן, לפי דעתי, להגיד שיש "רעים" ו"טובים", במיוחד בסרט הזה, נהפך לדבר ברור מאוד (בניגוד לסרטים כמו "הג'וב האיטלקי" או "אושן 11" שבו הדמויות שאיתם אנחנו מזדהים הן הצד האפל של החוק).

למעלה