פוליטיקה קנדית

alon114

New member
פוליטיקה קנדית

בתור עם מכור לפוליטיקה, רציתי לשאול: מה דעתכם על הפוליטיקה הקנדית?

sweet pita

New member
האמת? אני מתביישת קצת להגיד

אבל אני לא ממש מבינה מי נגד מי. די עצוב אחרי 7 חודשים , לא? (להתחשב בעובדה שאני יודעת מי זאת ענבל גבריאלי...) אבל אני אשמח ללמוד אם יש לך סקירה בשבילי...

alon114

New member
אני יודע מעט

בעיקרון שיטת המפלגות פה דומה לארץ, רק פחות מפלגות. לא מבין בדיוק את העניין עם מלכת בריטניה - קנדה נחשבת מונרכיה ולא רפובליקה (?!?). הסקנדלים פה לא חסרים. למשל, אצלנו בבריטיש קולומביה עצרו את ראש ממשלת המחוז על נהיגה בשכרות, וזה נושא השיחה (היחיד) בוונקובר בימים אלו.

drz400e

New member
גם פה זה תופס מקום לא קטן בחדשות

מה אתה חושב,הוא צריך להתפטר? איך הרוחות בנושא בBC?

לועסים מכל הכיוונים

בתחנת רדיו מקומית שאני מאזינה לה: rok101 נושא השתיה לא יורד מסדר היום. ואת ראש הממשלה לועסים מכל הזויות האפשרויות, אבל לא יכולה לומר שהתרשמתי שישנה דיעה אחת שלטת. כבכל מקום בעולם הדיעות חצויות. ישנם המחמירים יותר וגם הסלחניים משמיעים את קולם. אך שנוי במחלוקת או לא בטוח שצוחקים ומתבדרים גם כן: בדיחות על שתיה, וכו´.

blondini

New member
טוב, אז ממה שהספקתי לקרוא ../images/Emo63.gif

כמו כל דבר בחיים, זה מתחלק לשלוש מפלגות עיקריות: 1. ליברלים - המפלגה הגדולה בקנדה וזו שאוחזת בשלטון באוטווה, כלומר ראש ממשלה (קרטיין) והשרים שלו. נחשבת למפלגת שמאל קלאסית. המעוזים הגדולים שלה נמצאים בקוויבק ובבריטיש קולומביה. 2. שמרנים (tories) - מפלגת אופוזיציה. נחשבת למפלגה ימנית, קצת מקביל לרפובליקנים בארה"ב, אבל הכח שלהם כאן קטן בהרבה. המעוזים שלהם זה אונטריו (במיוחד טורונטו) ואלברטה. 3. דמוקרטים חדשים (NDP) - עוד מפלגת אופוזיציה. נדמה לי שהם משהו כמו מפלגת מרכז, ושהם בערך בגודל של השמרנים. שיטת הבחירות היא מפלגתית-אזורית: אתה בוחר את נציג האיזור המקומי שלך לפרלמנט, וכמעט תמיד המתמודדים יהיו מאחת משלוש המפלגות שהוזכרו.

sweet pita

New member
תודה ../images/Emo45.gif אגב PR יכולים להצביע כאן

או שרק שמתאזרחים?

blondini

New member
ואיכשהו אלכוהול ופוליטיקה מחוברים

ראש ממשלת BC (גורדון קמבל)- נתפס השבוע נוהג שיכור בהוואי, נעצר, ויועמד למשפט. ראש ממשלת אלברטה (רלף קליין) - היה מכור לטיפה המרה במשך שנים. שר ההגנה הקנדי (ג´ון מקאלום) - נתפס שיכור בעלייה למטוס של אייר קנדה בשדה התעופה פירסון בטורונטו לפני חודשיים. אנשי הביטחון של השדה לא איפשרו לו לעלות לטיסה וגירשו אותו בבושת פנים. חוץ מזה קרטיין לא נתפס עדיין - אבל הפנים שלו בדרך כלל אדומות והוא ושר החוץ שלו (גרהאם) פולטים שטויות בקצב מסחרר....

alon114

New member
פופוליטיקה

אני מנסה לתאר לעצמי תכנית בסגנון פופוליטיקה בקנדה. על מה הם ידברו שם?

ועל HARDBALLS שמעת??

למשל hardball שהיתה במשך כל הקיץ והיתה תוכנית מרתקת. כל ערב, באינטנסיביות ובאופן הכי בוטה שניתן, מראיין קרע לגזרים כל מרואיין שהעיז להגיע ולהתיימר לדעת משהו בתחום אקטואלי. הוא אמנם היה ברוטלי, אבל גם אינטילגנטי מאד - שילוב מהמם אין מה לדבר. זה היה גם אתגר מבחינת האנגלית... וואוו. חבל שירד מהמסך.

WanderGirl

New member
The person who rule on a province

called governor right? the prime minister is that stupid french guy - Jean Chretien ("A proof is a proof")

alon114

New member
גורדון קמפבל

מהיום הראשון שעברתי לוונקובר למדתי משהו אחד - ראש ממשלת בריטיש קולומביה הוא הדמות המאוסה ביותר פה. אנשים פה ממש חיכו להזדמנות שהוא יעוף. לי עוד אין דעה, אני לא גר פה מספיק זמן. אני עדיין מוטרד יותר מהבחירות בארץ.

sivani

New member
גם אני מקווה שהוא יעוף,באמת.

הוא עשה כל כך הרבה טעויות... אתמול הוא נאם ו...הוא רוצה להפריט את BC hydro וגם להפוך את הרפואה לרפואה פרטית במקום ממשלתית ליברל טיפש.

Torontonian

New member
The system is more complicated

simply because it is multi-leveled... there is the local municipality (Iriya), then the provincial one , parliament & government, and then the federal one, another lecvel, with both a lower & upper houses, like the US & British systems. Given the Canadian mentality, everything is more "civilised". I know few politicians personally, two which where government ministers, and one primier. I sometime joke with them on the fact Israelis do not hohner politicians too much... and they find it funny (MUZAR)the fact I simply do not give a g hoot for their political stand. One time my wife was very angry with a lady who behaved rudely. I told my wife "you know, she is a provincial minister", and my wife said "and who cares?" this is the Israeli way, I guess

למעלה