פוליו עליך ישראל

פוליו עליך ישראל

מכיון שכולנו מחוסנים עוד בטיפת חלב, והחיסון החדש אמור לעשות משהו מעבר.
מה זה המעבר הזה?
למה מה שהילדים קבלו בטיפת חלב לא מספיק?

מחפש מקור מידע רציני (לא קבוצות פייסבוק ו/או כתבות מטעם )

לצורך הדוגמה

אתר משרד הבריאות טוען שממש חשוב להתחסן מפני הוירוס הפראי
אבל במקביל מסביר לי שכל המשפחה שלי מחוסנת ולא יקרה לה כלום,
ואני מתחסן כדי שמי שלא מחוסן לא יפגע |ימינה| לא מבין את ההגיון.
אחרי החיסון אני נשא/מדבק לחודש וחצי|ימינה| לא מבין את ההגיון.

אני מחפש משהו שמסביר מה תהליך החיסון הרגיל במדינה, מה הסכנה הקיימת כרגע, ומה החיסון הזה פותר (ואיך)

הסבר

החיסון הישן (נגיף מת בזריקה) מונע הידבקות הגוף במחלה. אך לא מונע התרבות הנגיף (החי או המוחלש) במעיים והפרשתו לסביבה (נשאות)
החיסון החדש (נגיף מוחלש) מונע התרבות הנגיף (החי או המוחלש) במעיים והפרשתו לסביבה (נשאות). התהליך לוקח עד שישה שבועות בהם מקבל החיסון הוא נשא של הנגיף המוחלש (לא של הזן האלים) ויש סיכוי קטן שבמהלך ששת השבועות האלו הזן המוחלש יתקוף אנשים עם מערכת חיסונית ירודה.
התחסנות בחיסון החדש מונעת אפשרות להתרבות הנגיף האלים במעי של המתחסן והדבקת אנשים בסביבתו אשר הם או לא מחוסנים או סובלים מכשל במערכת החיסון.

תיקון

בכתבה כתוב שקיימת אפשרות תאורטית שיקרה המצב שתארת. הנשאים עם מערכת החיסון המוחלשת, קיימים אבל לא נצפתה (ולא מסופר בכתבה שנצפתה ) הפיכה של הווירוס מווירוס מוחלש לווירוס אלים. בינתיים למרות שישנם נשאים כמו שמתואר בכתבה (לפי מה ששמעתי ידוע שיש שניים כאלה בתל אביב) לא היתה התפרצות אלימה במערב כלל ובטח לא כזאת של ווירוס שהפך ממוחלש לאלים. דבר נוסף, גם אם הווירוס יהפוך ממוחלש לאלים אפשר יהיה לדעת ע"פ המבנה הגנטי שלו שכך קרה. בינתיים מ 3 זנים אלימים עיקריים בעולם בשנות ה 80 ירדנו ל 2 בלבד.

trilliane

Well-known member
מנהל
מדוכאי חיסון אכן לא מחסנים בחיסון המוחלש

כי עלולים להפריש אותו לזמן רב, גם אני קראתי על כך; אבל לא זו הסיבה שהמחלה חוזרת במערב שוב ושוב, אלא שיש עדיין מדינות בעולם שבהן יש פוליו (בר) ואנחנו כפר גלובלי... הפוליו שיש כרגע בישראל הגיע מאפגניסטן.

herouth

New member
אוקי. אבל לא תמיד אפשר לדעת מי מדוכא חיסון.

לדעתי מבצע החיסון הנוכחי רק יגרום לכך שמספר המפרישים הכרוניים יזנק, והסיכוי למוטאציה יגדל, בפרט אם יש זני בר שמסתובבים בשטח.

trilliane

Well-known member
מנהל
מדוכא חיסון אינו מי שלא הצליח לפתח נוגדנים

לחיסון או קשישים שהמערכת החיסונית שלהם כבר לא טובה בייצור נוגדנים חדשים (אבל יש להם זיכרון חיסוני תקין בדרך כלל) אלא מי שסובל מדיכוי של מערכת החיסון, כמו למשל חולי איידס, לוקמיה, מטופלי כימותרפיה ועוד כמה. ראי מידע באתר משרד הבריאות:
http://www.health.gov.il/Subjects/vaccines/two_drops/Immunocompromised/Pages/default.aspx

בכל מקרה מדובר בסיכון תאורטי. במבצע החיסונים שהיה ב-1988 (אני הייתי אז בבית ספר יסודי
) חיסנו את כולם (בגרסתו הישנה של החיסון שכללה שלושה זנים) ולא היו בעיות; למרות זאת מעדיפים הפעם להיזהר אף יותר ליתר ביטחון.

קחי בחשבון שהמחקרים הישנים מתייחסים לחיסון בגרסתו המשולשת שכללה את זן מספר 2 שהיה הבעייתי והמועד לפורענות, והוא כבר הוסר מהחיסון.

דעתי היא שאני לא מחווה דעה בעצמי על מה עלול לקרות לנגיף כי איני מדענית ולא רופאה. לפי מה שקראתי נערכו התייעצויות עם מומחים מהארץ ומהעולם לפני שהתקבלה ההחלטה במשרד הבריאות והם מודעים למכלול השיקולים (ואני משוכנעת שגם הם לא רוצים סיכוי למוטציה).

herouth

New member
אגב, שמעתי תיאוריה על כך שממשלת ארה"ב

...היא זו שאשמה בכך (או לפחות בעלת אשמה תורמת) שבאפגניסטן המחלה לא חוסלה.

הטיעון הוא שהם השתמשו ב"כיסוי" של קבוצה שמחסנת ילדים לצורך איתורו של בן-לאדן בפקיסטן, וכך ניסו להשיג גישה לכמה שיותר בתים. בסופו של דבר שיטת האיתור הזו נכשלה, אבל פגעה קשות באמונם של תושבי פקיסטן ואפגניסטן שאינם אוהדי ארה"ב, ומאז חלק גדול מהם נמנעים מלקבל חיסונים.

trilliane

Well-known member
מנהל
גם אני שמעתי על כך... אבל לא בדקתי את הנושא

בעצמי. האם מוצדק להשתמש בשיטות כאלה לחיסול טרוריסט בין-לאומי ברמתו? לא יודעת, זו סוגיה מורכבת...

trilliane

Well-known member
מנהל
ממליצה על הבלוג של ד"ר קרן לנדסמן:

http://realitybugs.me/2013/08/05/polio2
ואם הוא לא יעלה בגלל עומס על השרת, אפשר לקרוא את הרשומה גם באתר "הידען":
http://www.hayadan.org.il/polio-0608138/
(אני ממליצה בכל זאת לא להתייאש ולנסות את הבלוג מאוחר יותר, כי היא עונה שם לשאלות רבות בתגובות וזה מעניין לקרוא).

למעלה