פוליאנה

• פותח הנושא calya
  • פורסם בתאריך

calya

New member
פוליאנה

בחיי, שאני מרגישה כמו פוליאנה. מתאמצת בכוח לשחק את "משחק השמחה" ולהיות מרוצה מכל שינוי שמכריחים אותי לעשות בתוכנית. אבל היום הגדישו את השאה... אחרי שבפעם הקודמת אמרו לי שאת הסלון אני חייבת *או* להצמיד *או* להרחיק 3 מטרים מהשכן (כי הבית הוא דו משפחתי) וכך עשיתי, היום אחרי שהגשנו סוף סוף את התכנון החדש ש"עלה לי" בחודש וחצי של עבודה מחדש - לא טוב להם. למה ? כי בעצם אסור להצמיד, רק להתרחק 3 מטר. וזה ש-4 אוזניים שמודות בזה (שלי ושל האדירכלית) ועוד 6 שלא מודות בזה (זו שאמרה את זה ועוד שני חברי מועצה שישבו איתנו) שמעו את המעלים שעליהם היא חזרה יותר מפעם אחת, כולל בליווי מדידות בסרגל וציור על ההגשה - זה לא שווה כלום. ומי זה מתכנן תב"ע של דו שאסור לו להיות דו ? ואיפה זה כתוב ? (אני אחסוך לכם, זה לא כתוב...). אוף, אוף. יש את הימים שבא לי להתכדרר לכדור, להעיף את החיוך המטופש מהפרצוף ופשוט לבכות. אין לי כוח להאמין יותר שיצא לי עוד יותר יפה אם אני צריכה עכשיו לתכנן מחדש את החלק של הסלון-מטבח-פינת אוכל. (ועוד יותר מפחיד אותי שעל זה אני נשברת ?? הדרך עוד כל כך ארוכה ומלאת מכשולים ואני צריכה ללכת בה לבד. אז זה מה ששובר אותי ?).

calya

New member
שאה = סאה. כשאני מתעצבנת אני עושה שגיעות ../images/Emo3.gif

אטיוד5

Active member
לא מבין

מה "דו" בדו שלך אם צריך להתרחק ממנו? זה לא עושה שום שכל. בטח כתוב בתב"ע בדיוק מה מותר שם ומה אסור שם. הבעיה, כמובן, שאם צריך להתלחם איתם ולעלות לאינסטנציה יותר גבוהה, את מפסידה זמן. מצד שני, אולי אפשר לעשות בירור מקדים עם כותבי התב"ע. ומה עם כל הדו-אים האחרים בשכונה הזאת? מספיק שאת מדגימה שבמקרה אחד הם אישרו אחרת - הם לא יכולים לנהוג איפה ואיפה. אולי צריך לאיים עליהם במשפט והם יתרככו. אם את מכירה עו"ד שמתמצא בענייני נדל"ן בסביבה שלכם זה יכול להועיל. בינתיים לא יודע מה להגיד לך מה לעשות עם החיוך שלך. אז קבלי
.

צימעס

New member
חברה עו"ד מוסיפה (עוד ../images/Emo8.gif)

שכדאי שהעו"ד נדל"ן מהסביבה גם י/תכיר היטב את הנפשות הפועלות.

אוף, כל כך מרגיז../images/Emo24.gif

מאמינה שהאדריכלית שלך תתגבר יפה גם על זה. מקווה מאד שהם לא מטפסים עליכן בגלל איזו דעה קדומה מגדרית או משהו כזה
אם כי הכי סביר שזה לא ממש אישי, כבר שמעתי עשרות סיפרים בסגנון, כנראה שזה פשוט "ככה זה"

חלק מהמשחק זו כנראה רשעות ../images/Emo46.gif

אנשים קטנים ורשעים שמקבלים כח לידיים. מהסיבה הזו בחרתי ארכיטקט שמומחה לועדות של העיר שלנו. אין לי זמן (כי יש לי חוזה מאוד מוגבל) לשחק במשחקי הוועדות... לאורך כל התכנון הוא הנחה אותי במה שיעבור ובמה שלא ולכן הכל עבר חלק מאוד. אבל בסוף, פוליאנה, יהיה בסדר... את תכנסי לבית החלומות ותשכחי את הכאבים... כמו בלידה...

זהבה נ

New member
לקבוע פגישה עם מהנדס הוועדה שיודע את הנהלים

שהפגישה תתקיים ביוזמת האדריכלית עם התוכניות ואיתך וכמובן עם מהנדס הוועדה מאחר והוא יודע את כל הנהלים, לנסות ולנסות והלגיע עימו להבנות על כיצד להעמיד את הבתים שיהיה צמוד לנהלים כך שלא יקרה לך עוד מקרה כזה, הסבירו לו מה קורה לתוכניות ואני בטווןחה שהוא יודע את הנהלים של מה מותר ומה אסור ולהעתים ניתן לךהבהיר ולהסביר לו כמה שהתוכניות חשובות לאדריכלית ושיש]יע על התכנון לשנות אותם ואז להכין הגשה חדשה. קליה, רק שלא תתיאשי!!! זו לא סיבה להתייאש, כנראה בוועדה אצלכם אין נוהל ברור כל כך ובמידה ומהנדס הוועדה יהיה שותף לתוכניות אני מאמינה שכאשר הוא יודע על מה מדובר הוא ינסה להבהיר לחברי הוועדה שהתכנון על פי ההנחיות שהוא נותן. זה לא הגיוני שכל כך הרבה חברי וועדה ייתנו עיצות לאדריכלית, זה מבלבל ולא מקצועי כלל. את חייבת לנסות את האסטרטיגה הזו מאחר והיא הוכחה בוועדה שלכם כעובדת לפי מקרה אחד לפחות של משפחה שלנו שבנו דרך הוועדה הזו ולבסוף הגיעו עם המהנדס לפשרה מוסכמת על הוועדה והבעלים של הבית בהקשר לתכנון ולמה מותר או אסור. לא ניתן לטרטר אתכם ולעבוד ללא נהלים ברורים מקשה מאוד על האדריכלית. זה בלתי אפשרי כי הזמן םפועל לרעתך בנושא והאדריכלית מותשת מהעבודה הנוספת שנופלת עליה כל פעם מחדש. עוד פעם כזו וזה יתחיל גם לעלות לך כסף כל שינוי מהסוג הזה שצריך להכין גרמושקה חדשה ואת כל החישובים, זו חתיחת עבודה השינויים הללו. אם זה לא מסייע אז תמיד יש את יו"ר הוועדה שאיתו ניתן להיפגש גם ולשלוח לו פקס זה הדבר הכי קל , אבל ניסו קודם עם המהנדס. מחזיקה לך אצבעות ובטוחה שתצליי.

calya

New member
אז זהו זה בדיוק מה שהיה היום.

היום זו היתה הישיבה הזו וזה *היה* יו"ר הועדה.

yrnkrn

New member
לא עובדים על פי סיכומים בעל פה...

קודם כל לבקש הוראות כאלה בכתב, תמיד. אם לא מוכנים אז - אפשרות אחת תרשמי סיכום פגישה בכתב בסיומה, צלמי להם עותק מהסיכום ותשאירי אצלם. זאת אפשרות מקובלת מאוד. אפשרות שניה פחות נעימה אבל פחות עבודה להקליט את הפגישות האלו בגלוי, מכשיר MP3 מקליט\טייפ מנהלים על השולחן לאורך כל הפגישה. בשני המקרים הם ירתעו מאוד מלשנות את דעתם לאחר שהסיכום תועד בכתב או בהקלטה.

efratcn

New member
יואו מעצבן...../images/Emo4.gif

חוסר האונים מול הבירוקרטיה הזו יכול באמת לשבור לפעמים. ינחם אותך המשפט "כשאנשים קטנים עושים צל גדול סימן שהשמש שוקעת..."? מאד מסתדר לי ההתנהלות הזו עם ארגון כזה עקום ומלא טופסולוגיה ובירוקרטיה. אני בטוחה בטוחה בטוחה שהאדריכלית שלך תמצא דרך מצויינת להתגבר על הבעיה הזו ויצא עוד יותר יפה ומוצלח מהתוכנית הנוכחית. בהצלחה מותק

פיטנגו4

New member
../images/Emo24.gif

לא יודעת אם זה יעזור, אבל קחי
גדול אפילו שניים
יופי שיש לך פורום להוציא קיטוׁר וקיטוּרים

avi5199

New member
אם זה מנחם אותך גם אנחנו עברנו את זה

את ההגשה הראשונה שלנו דחו עם כל מיני שטויות מעצבנות. אחרי כן היו דיונים אין סופיים של הארכיטקט ע הוועדה וכל פעם בשיטת הסלמי הם הוסיפו עוד גחמות. וגם את ההגשה הסופית קיבלנו עם רשימה של הערות ודרישות שעלו הרבה כסף. לקבל אישור בניה לקח לי שנתיים, בנינו תוך שמונה חודשים, ועכשיו שלושה חודשים אחרי הסיום של הבניה עדיין אין לי טופס 4 , כי כל פעם בא תכשיט אחר מהועדה\מועצה עם דרישות חדשות. למשל בסוף השבוע התקנתי מסתור לפח אשפה ברוחב שני מטר על מטר עם דפנות בצבע ירוק בקבוק, לפי הנחיות הוד מעלתו אחראי התברואה של המועצה. שבוע הבא צריך לקבל את אישורו למתקן ואז הם ישלחו מפקח מהוועדה... בנתיים אני עושה הכנות נפשיות לדרישות הבאות ...

ransnow

New member
מה שלא כ-ת-ו-ב לא קיים!

סליחה אבל אילו החיים בארץ. מה שלא כתוב לא קיים. את המושג "דבר אל הלמפה" הכרת מקרוב לצערינו. זה קורה בכל מקום, במיוחד במקומות שבהם מאויישים פונקציונרים, שיודעים שאף אחד לא רוצה להרגיז אותם. בוועדה למשל. אני לצערי, רושם, מחתים, שולח פקס עם אישור שליחה ו/או מייל - בדיוק כדי למנוע מקרים כאלו. והם קורים תמיד. את אמורה לקבל בתשלום קובץ הנחיות כתוב ומפורש לגבי מהם חוקי התכנון והבנייה באזור מגוריך. שם מצויינים כל ההנחיות וההגבלות. מעבר לכך חלים עליך כל החוקים והתקנות שמתקיימים במדינה (למשל מרחק מקו מתח גבוה). מה שלא כתוב פה לא קיים. ז"א יש לעיין גם בתב"ע ולראות עם יש הגבלות שונות או נוספות, לראות אם יש תוכניות אחרות בהפקדה (ז"א שאולי בעתיד הקרוב או הרחוק יכול שינוי בהגבלות או בדרישות). דוגמאות קלות להמחשה: 1. במועצה מקומית חוף כרמל נית ןלרכוש קובץ הנחיות ב 120 ש"ח (כמדומני). 2. ישנה תוכנית עתידית להחלת הגבלות על בניה באזורי (למשל מספר חניות, מיקום פחים, מסתורים) ששונה מהמקובל כיום. בהחתלה חוייבתי על פיהם. אח"כ גילית שמדובר על תוכנית מוצעת בלבד, ואמרתי להם שאין לה כל תוקף חוקי או מחייב, ולכן איני חייב להענות להם, אלא לתקנות הקודמות שחלות עד היום בעצם. 3. בתב"ע גיליתי שעבור שטח מגרש X, עם יעוד Y, יש אי אילו הקלות. לעומת זאת בקובץ ההנחיות שקיבלתי זה לא הופיע... התב"ע ניצחה לטובתי. 4. במהלך קבלת האישורים, אישור בוועדה, עוד 60 מ"ר בנייה לחניות מקורות, חללים טכניים ומחסן.

avi5199

New member
גם אני חויבתי על תוכנית תב"ע שהיתה לפני הפקדה

כשאמרנו להם את זה, אמרו לנו: " אין בעיה, אתם צודקים, אבל, אנחנו נחכה שהתוכנית מתאר החדשה תאושר, ועד אז לא נותנים אישורי בניה לאף אחד." ולכן חיכיתי שנתיים. ובסוף עשיתי בדיוק מה שהם רצו.

למעלה