פולארד...

FuxPavel

New member
פולארד...

פולארד הוא אזרח ארצות הברית שבגד בארצו למען מדינה אשר מזוהה עם הדת שלו וישראל כבר הרבה זמן אומרת שצריך לשחרר אותו. אם ערבי מוסלמי אזרח מדינת ישראל היה בוגד במדינת ישראל והפלסטינים היו דורשים לשחרר אותו איך הייתם מגיבים ?

tapr

New member
על בגידה בארץ יש עונש מוות

אם אני לא טועה
בכל מקרה - זאת לא הנקודה. פולארד לא בגד בארה"ב. הוא ביצע עברה ביטחונית שתקופת המאסר המקסימלית עליה הינה 5 שנים. בגלל שעשה עסקת טיעון, כדי שלא יוכפש שם ישראל, קיבל מאסר עולם. הוא זקן, חולה ועבר עינויים בכלא. הוא כלוא מזה 21 שנה. בנוסף, לאומו יהודי, ולא רק דתו.

FuxPavel

New member
מי שדתו יהודית גם לאומו כך, לא?

הוא ריגל למען ישראל, לא משנה מה הפרשנות הספציפית. לדעתי אם אתה מצפה לעונש מוות על בגידה בישראל ואתה מצפה שישתמשו בו אז אתה מצפה לאותו עונש גם לגבי אדם שבגד עבורך במדינה אחרת.

tapr

New member
זה לא שחור ולבן

בגידה היא עברה יותר ספציפית. גם בישראל יש מגוון של עבירות ביטחוניות, חלקן קלות וחלקן קשות. מה שפולארד עשה, זה מסירת מידע רגיש למדינה ידידה, ללא סיכון לסוכנים אמריקאים. הוא מסר מידע מודיעיני על תוכנית הגרעין האיראנית. האם לשיטתך גורלו צריך להיות כזה של אלי כהן?

FuxPavel

New member
תשובה

אלי כהן לא בגד במדינה שלו נתחיל מזה...הוא היה מרגל, והעונש שאתה נותן למרגלים שאתה תפוס אתה צריך להבין ולקבל שאותו עונש יקבלו המרגלים שאתה שולח...אותו הדבר גם לגבי פולארד, אני לא חושב שמדינת ישראל צריכה לדרוש הקלות בעונש לפולארד אלא אם כן היא מוכנה לקבל את אותן ההקלות לגבי מרגלים שיבגדו בישראל וירגלו עבור מדינה אחרת... ואני מדבר מבחינה משפטית. אתה בעצם רוצה להגיד שלבגוד במדינה שלך ולרגל עבור מדינה אחרת זה בסדר אם אתה בעד המדינה האחרת. האם זה משהו שאתה רוצה שאנשים יחשבו ?

tapr

New member
בהחלט לא

אבל יש מידה של עונש לכל עברה, ופולארד קיבל כבר הרבה יותר ממה שהגיע לו. בנוסף, כן. הייתי רוצה שסוכנים ישראלים ידעו שממשלת ישראל לא תפקיר אותם. הייתי רוצה שממשלת ישראל תגלה אחריות ולא תפקיר סוכנים שנתנו מידע עם פוטנציאל להצלת חיי אדם. וכן, אני גם לא האו"ם, ולא מנסה לתת מדד אובייקטיבי לאזרחיי העולם על ריגול. אני דואג לאינטרס הישראלי בלבד. בנוסף, האמריקאים מציבים דרישות לישראל פעמים רבות, ותמיד מתקיים מו"מ על משהו. אפשר תמיד לדרוש במו"מ את פולארד. בצורה ציבורית. זה המינימום שבמינימום.

FuxPavel

New member
נכון אתה לא האו"ם

אבל חוק ומשפט אינו עושה הנחות לאיש ולכן אם ישראל תדרוש משהו וארצות הברית תסכים, מקרים שהאינטרס שלך הפוך לגביהם ישתמשו בעובדות הללו לרעתך...

skywalker 8

New member
תגובה.

לרגל ולבגוד במדינה שלך כל עוד היא מעלימה עובדות בעלי חשיבות מאוד גבוהה מבת הברית שלה שבמקרה היא גם המדינה שלך- זה בסדר גמור.

skywalker 8

New member
כן.

יהודי- זה גם לאום וגם דת. ישראל היא גם מדינתו של פולארד(בהגדרתה הכללית), ולכן אפשר להבין מדוע עזר לה. קצת קשה לקרוא לזה בגידה. ארה"ב העלימה מידע חשוב שמדינת ישראל צריכה לדעת. ישראל היא מדינה ידידותית לארה"ב וגם מדינתו של פולארד. העזרה שלו לגיטימית זה לא כמו שערבי ישראלי ימסור מידע על ישראל למדינה ערבית.

למעלה