פוטו ארית תל-אביב

פוטו ארית תל-אביב

אני מחפש אחר שמות של חיילים שהיו אתי בטירונות בגדוד 13 בגולני במחזור 1967 (לפני שנתיים שלוש...)
ונתקלתי בתצלום שלי שבגבו מופיעה חותמת "פוטו אריה". ואחר כך בתצלום של סיום קורס מכים. ובעוד אחד...
האיש צילם את כולם בצבא של אז
חיפשתי אותו בגוגל ומה שמצאתי היה שיר יפה עליו
פוטו אריה כבר לא שם http://www.galiwords.com/Show_Chosen.asp?DynamicContentID=68735

מישהו יודע אם הצילומים שלו נמצאים באיזה מקום מרוכז?תן לראות אותם. יש שם כבר היסטוריה של ממש.

deebeebee

New member
בצבא "שלי"

בשנות השבעים (גם זה היה לפני זמן קצר) זכור לי פוטו אורית ואם זכרוני לא מתעתע בי, החנות היתה ברחוב דיזנגוף.

שרי סילבר

Active member
פוטו "אורית" אכן, צילם גם צילם את הבנות בצבא. היה ממוקם בפרישמן פינת מצפה בתל-אביב (כמדומני שזה פרישמן 69). ממש בפינת-הרחוב בו התגוררתי, והייתי מצטלמת אצלו כשנזקקתי לתמונת-פספורט. בשלב מוקדם יותר היה ממוקם בפרישמן ממול למיקום הנ"ל. האיש החביב הזה כבר נפטר, אך אימי מאד מיודדת עם אלמנתו.

deebeebee

New member
האם נשמרו אוספי התמונות שצילם?

ברוב חטאי, לא שמרתי תמונות שלי מהטירונות בבה"ד 12 והייתי רוצה לשחזר כמה. פוטו אורית היה הצלם שלנו יחד עם עוד אחד שאם זכרוני לא בוגד בי- אהרונסון מרמת גן.

שרי סילבר

Active member
אין לי מושג מה עשו עם התמונות/התשלילים אני יכולה לבקש מאמא שלי, שאם תראה את האלמנה (היא מתגוררת באיזור), תשאל אותה.

אכן, אהרונסון הרמת-גני צילם אף הוא. כשפיקדתי על קורס-קצינות הוא היה מצלם את הבנות, כולל את מסדר-הסיום. שנים אח"כ הייתי מאד מופתעת, כשיום אחד האיש זיהה אותי באיזור-הטיילת, וניגש להגיד לי שלום. אגב, למיטב זכרוני, אצל אהרונסון היה דור המשך בנושא-הצילום, כך שאם הוא צילם אותך, יתכן שניתן לאתר מי מבני-המשפחה ולנסות לבדוק אם אצלם נותרו תמונות/תשלילים.

deebeebee

New member
תודה שרי

אשמח למידע, אנסה לאתר גם את דור ההמשך של אהרונסון.

Ilanguy

New member
אני ילד של פוטו ארדה...

אלנבי פינת ברנר (על יד ויטמן המקורי)

Melitz

New member
פוטו אריה ופוטו אורית בת"א פוטו אריה
בשנות ה-60 היו שניים בשם זה בת"א
1. ברחוב שלמה המלך 101, שם הבעלים: פישר הרי
2. ברחוב המלך ג'ורג' 20, שם הבעלים: רוסמן א. (אין לי שם מלא)

פוטו אורית ברחוב פרישמן 73, שם הבעלים: בייר משה

אפשר לנסות לאתר את צאצאי הבעלים, בעבר יצרתי קשר עם צאצאי 2 בעלי צלמניות שנסגרו לפני כ-40 שנה ויותר ולהפתעתי החומרים נשמרו.

זה רעיון טוב

אבל כשחיפשתי ב- 144 קיבלתי כ-20 רוסמנים (ואין ביניהם, כמו שציפיתי, רוסמן אריה)
אולי אנסה להתקשר לכולם

שרשור מעשיר ומעורר תקווה

deebeebee

New member
/בוחן פתע

בעניין צלמניות- מישהי/ו יודע/ת/מכיר/ה צלמניות ותיקות (שנות החמישים) בעפולה?

Melitz

New member
צלמניה בעפולה פוטו אורבי של אברהם ויסטרייך בתחנת אגד המרכזית של עפולה, שנות ה-50-60

deebeebee

New member
האם תחנת אגד

של אז נמצאת באותו מקום או קרוב לתחנה של היום?

לגולני, מוסיאון מאוד מסודר הממוקם סמוך

לצומת גולני.
האם ניסית להעזר בהם?

למעלה