פוחדת לשלב את הילד

bajura

New member
פוחדת לשלב את הילד

שלום:
לא חושבת שתוכלו לעזור לי בעיניין זה. אבל אוזן קשבת תמיד מצאתי כאן.

הבן שלי בן 5 בידיוק. אני כבר לא יודעת אם הוא באמת בספקטרום. נשבע לכן, המומחים הצליחו לבסוף לבלבל גם אותי. יש כאלה שאומרים כן ויש כאלה שאומרים לא.
הוא נמצא שנתים בגם למעוכבי התפתחות. לפני כשבועיים התחיל לקבל ריטלין ואנחנו רואים שיפור גדול ביכולות שלו לנהל שיחה, להיות עצמאי בשעת יצירה בגן, 0 התפרצויות זהם, שיפור ענת בדחחית סיפוקים ו הקלה בולטת בנוקשות המחשבתית ועקב זה שיפור גדולך ביכולת שלו להשתלב בקבוצת ילדים מבלי לריב כול 5 דקות עם כול העולם. לעומת זאות יש כתופעה לבי דיכדוך מסויים, לפעמים מזכיר דיכאון, מקווים לאיזון. לא שזה משנה אבל היה חשוב לי שתדעו מה ה רקע.

שנה הבאה הוא עולה לגן חובה. ויש לי אין סוף המלצות מהמאבחנים ומהצוות שמטפל בפרטי להוציא אותו לחינוך רגיל עם סייעת. לעומת זאות צוות הגן, כולל פסיכולוגית הגן טוענות שעדיף להשיאר אותו בחינוך המיוחד שנה נוספת ולהוציא אותו לשילוב חלקי אך ללא סייעת. הם טעניות שלתת סעיית לילד כמו שלי זה לתת קבעיים למישהוא שיכול ללכת. ושה זה רק יקלקל אותו מכיוון שהוא ילד שמפתח תלות מאוד בקלות ומסוגל לא לתפקד מה טענה ש"אני לא יכול, אני לא יודע, אני לא מצליח" ואז הסייעת תמצא את עצמה עושה במקומו גם במקומות שהוא יכול להסתדר לבד.

בשבוע הבאה יש לנו וועדה השמה שאמורים להחליט בה אם יותצאים לשילוב מלא או שנשארים בחינוך המיוחד. ולמרות שאני זאות שיזמתי ודרשתי את הוועדה, אני מתחילה לפחד ולחזור בהחלטה שלי להוציא אותו לשילוב. כי מה אם זה יזיק לו ? מה אם הוא באמת יחזור להיות תלותי ולא מסוגל ? מה אם הילדים יזהו את הקושי ולא ירצו לשחק איתו ? מה אם הגננת תוותר עליו מרוב שלפעמים קשה להבין את סיבותיו ? מה אם לא יהו לו בכלל חברים כמו שיש לו עכשיו בגן המיוחד ?......

אני מתה מפחד.

הוא ילד מקסים. מדבר ומתקשר אם משפטים ארוכים, אבל יש בעיה בתחביר ללפעמים קשה להבין למה הוא התכוון. למרות שלפעמים כן צריך את הלבד ולא מוכן להתחלק, הוא גם מאוד אוהב ילדים ו רוצה להרגיש מקובל ואהוב. נפגע קשות כאשר לא רוצים לשתף אותו. מצד שני לא ממ מבין סיטואציות חברתיות. מבין אותן בצורה קוגנטיבית אבל חסרת אינטליגנציה ריגשית. לא יודע לראות את הצרכים של האחר ויש צורך לשקף לו את זה כול הזמן.

גם בעיניין הלימודי אני דואגת. בגן של מעוכבי התפתחות הרגשתי שמעקבים אותו בגלל שלילדים אחרים ליקוי למידה. בגן הרגיל אני פוחדת שפשוט יוותרו עליו כי לא יאמינו שהוא מסוגל

אז אני בדילמה. מה עושים ?הלוואי שהחלטה לא היתה בידיים שלי. דרך הגב כאשר הכנסתי לחינוך המיוחד זה היה נגד הרצון של האבא ועכשיו הוא נורא שמח שיוצאים משמה. אבל הוא לא מדד בישבילי כי מבחינתו לילד אין כלום.

schlomitsmile

Member
מנהל
מאותן צמתים שאנחנו חייבים לעבור
יותר קל לעבור את הצומת, ככל שיש יותר נתונים.
האם את מכירה את הגננת בגן הרגיל?
את הגננת בגן החנ"מ?
לדעתי, הדרך היחידה לדעת איזה מהחששות שלך מבוססים יותר- אלה מגן החנ"מ או אלה מהגן הרגיל- היא לפגוש את הגננות, לשוחח איתן שיחה מעמיקה, להעלות בפניהן את החששות שלך, להתרשם מהן,
אם ירשו- גם לצפות קצת במתרחש בגן.

bajura

New member
אקח את העצה שלך

את הגננת של החינוך המיוחד אני מכירה כי אנחנו שם שנתיים. היא מקסימה, נעימה מאוד והבן שלי מאוד אוהב אותה. אבל מה שמפריע לי זה שהיא פשוט מוקסמת מיכולות הלמידה של הבן שלי לעומת הילדים אחרים שיש לה בגן ולכן היא נופלת כול הזמן בפח של "איך ילד כזה חכם לא יכול או לא מבין......" אין בגן בכלל תיווך חברתי או עבודה רצינית ושיטתית על ההבנה סיטואציות חברתיות ולי זה מאוד חסר מאוד. ובנוסף יש גם את העיניין החשיפה לסיטואציות מגוונות שמאוד חסרה בגן כי מדובר רק על 9 ילדים עם קשיים משלהם.

לגבי הגן החדש. אוף...אפילו אין לנו גן חדש כי בעיריה לא הסכימו לרשום אותנו עד אחרי וועדה השמה. מה שיש זה המלצות שקיבלתי מהורים אבל לא ממש העזתי לפגוש ללכת לדבר עם הגננות כי לא יודעת איך להציג את הקושי מבלי להפחיד אותם שהולכים לקבל ילד קשה .

אבל מה שכןת אנסה השבוע או שבוע הבאה לפגוש את את הגננות מהגנים שהמליצו עליהם. נירא לאן זה לוקח אותי.

תודה רבה.

dina199

New member
את הגן הנוכחי הוא עוזב בכל מקרה ?

אם כך , אין טעם לדאוג מגננת שאומרת מ'איך ילד כזה חכם לא יכול...' . ואת המשפט אני רגילה לשמוע מסתם אנשים ,לא ציפיתי שמישהו מחינוך מיוחד יגיד אותו.

schlomitsmile

Member
מנהל
כתבת "עולה לגן חובה" אז הנחתי שגם אם ממשיכים בחנ"מ,
זה לא אותו גן ואותה גננת.
אם הגן נוכחי ממשיך גם כגן חוובה, האם שוחחת עם הגננת
על הנקודות שמטרידות אותך?

יופי שיש לך יותר מאפשרות אחת לגן רגיל- אם תבחרו בשילוב יחידני, תוכלו לבחור בגננת שמתאימה לכם

אני לא הייתי חוששת מלהפחיד את הגננת-
את ודאי תציגי את הילד על כל המכלול שלו, האתגרים והמקסימוּת שלו.
ואם זה יפחיד את הגננת, סימן שהיא לא מתאימה להיות הגננת של בנך (ולעניות דעתי- אשת חינוך בכלל).
עדיף לדעת את זה מראש.

dina199

New member
מנסה לענות בכל מקרה, ואלה רק כיווני חשיב

ולא עצות.
נראה לי שהצוות מכיר אותו מצויין , הרבה יותר טוב מהמאבחנים . אז אם אתם מרוצים מחינוך מיוחד , למה להחליף?
לגבי סייעת : לפי מה שאני מבינה זה בדיוק התפקיד שלה לעזור להתמודד עם 'אני לא יכול, אני לא יודע, אני לא מצליח' ולדעת מתי הוא כן יכול, ולא לעשות אוטומטית דברים במקומו.ושילוב (אפילו חלקי) בלי סיוע בכלל, נראה מפחיד.
כתבת שהוא מבלבל ולפי מה כתבת בהתחלה שבעזרת ריטלין המצב השתפר , נראה שיש סיכוי שהוא לא בספקטרום.
אבל הדברים שכתבת בסוף (אחרי ה'מתה מפחד'
) הם מאוד מתאימים לספקטרום. לכו יש לי שאלה : איך המומחים שאומרים שהילד מבלבל (או ששוללים בצורה מוחלטת את היותו בספקטרום) מסבירים את התכונות האלה ?

EMAEMA

New member
אני מאוד מרוצה מהשילוב

אבל זה תלוי בהמון גורמים ובהן רמת התיפקוד של הילד וגם השקעה הורית לא קטנה מבחינה חברתית למשל ועוד הרבה
זו החלטה לפי דעתי שקשה להתייעץ איתה בפורום כי תמיד יהיו לכאן או לכאן
אם אתם מוכנים להשקיע להיות מעורבים מאוד ויודעים שהילד שלכם מסוגל - לכו על זה - השמיים הם הגבול לפעמים צריך טיפה אומץ לצאת מההרגל ומהשבלונות הקיימות . אני באופן אישי מאוד מרוצה אבל לא שאין לזה חסרונות בכל אופן לא הייתי בוחרת אחרת

ההשקעה החברתית מאד קשה, והבן שלי כבר בן 13

תפקוד גבוה, אהוב, מקובל. אבל אני כל הזמן צריכה לדחוף, להתערב, להיות עם יד על הדופק. גם איתו וגם עם בית הספר. כל שבוע משהו אחר (ראו מה שכתבתי בקומונה). זה מטיש מאד, אבל אני עושה את זה עבורו. כמובן שאני לא מכריחה כלום, אבל אני בהחלט מאד מעורבת.

SMADAR55

New member
האם בגן הנוכחי מוציאים אותו לשילוב חלקי בגן

רגיל? אם כן, איך הולך השילוב?

שילוב, כן או לא

אמא יקרה,
יש לי מספר דברים לומר לך לגבי שילוב, אולי זה יעזור לך לקבל החלטה. למען הגילוי הנאות אקדים ואומר כי אני חסידה גדולה של שילוב.
ראשית, בכל שנות עבודתי מעולם לא פגשתי צוות של חינוך מיוחד שהמליץ להוציא ילד לשילוב מלא. ב - 100% מהמקרים עמם עבדתי, והיו לא מעט כאלו, אני הייתי היחידה מול כל צוות הגן שהתעקשה על שילוב. ישנן סיבות רבות להתנגדות צוותי החינוך המיוחד למעבר לחינוך הרגיל ואני לא אכנס אליהן בכתיבה בפורום.
שנית, כאשר שילוב נעשה בצורה נכונה ומקצועית כל החששות שאת העלית מטופלים. כאשר הסייעת מקצועית ויודעת את עבודתה ומקבלת הדרכה נכונה היא לא תאפשר פיתוח תלות שיזיק לילד. היא תדע היכן ואיך לסייע לו והיכן להתעקש איתו על יכולתו. היא תדע היכן להכנס והיכן לתפוס מרחק על מנת להדהות את נוכחותה.
דבר שלישי, כאשר מחליטים על שילוב הולכים ובוחרים את הגן והגננת המתאימים ביותר. עושים סקר שוק, נפגשים עם גננות פוטנציאליות ואם משהי מהן נבהלת מהסיפור של הילד אז יודעים שהיא לא האדם המתאים לחנך ולקבל אותו לגן שלה. לאחר שמחליטים ומקבלים תשובה מוועדת ההשמה (דרך אגב, מבחינת החוק מי שקובע לבסוף זה ההורים. אז אם אתם מחליטים שאתם רוצים שילוב אתם דורשים את זה בוועדה), עושים הכל על מנת לקבל את הגן שמצאתם כמתאים ביותר.
ודבר אחרון וחשוב מאוד, כדי שהשילוב יצליח נדרשת השקעה לא קטנה של ההורים, כולל השקעה כלכלית. יש לקחת בחשבון את האנרגיות והמעורבות הנדרשים והן את הפן הכלכלי.
זה תהליך לא קל, בייחוד מול העירייה (תלוי היכן אתם גרים, ישנן ערים שמאוד קל לקבל שיתוף פעולה וכל מה שרוצים להצלחת השילוב וישנן ערים בהן צריך ממש "להלחם") וכדאי שתעשו חשיבה מעמיקה ותקבלו בינכם החלטה לפני ועדת השילוב. עדיף מאשר להשאיר זאת בידיים שלהם.
המון בהצלחה,
עו"ס ד"ר רקפת לוין גונן, מנתחת התנהגותית.

למעלה