פה זה ככה

עיגולים

New member
פה זה ככה

גם אני, אובחנתי כ- ADD. לפני חודש בערך. אולי יותר. מי זוכר? אני חושבת שאני עוברת תהליך. הרבה הקלה יש בו הרבה עצב גם. אז יש לי. יופי. כמה אכזבות כישלונות כאבים ההכרה הזו תנחם? כנראה שלא יותר מדי. אני קוראת אתכם קצת ונעים לי. נעים לי לראות שאתם מנסים לראות טוב. אני בת 27 עוד רגע. חייתי את חיי כמו עיוור בסבך של מראות תעתוע. אהבתי מוסיקה כמו שאפאחד לא יכול, ידעתי לקרוא אנשים גם כשהם אטמו כל חלקיק בנשמתם, הייתי מעל ומעבר. תמיד. קראתי לעצמי, "טיפוס מתבונן", אפילו קניתי מצלמת וידאו כדי להדגיש. בכל שיחה, מרוב תשומת לב ליחסי כוחות שכחתי איך מדברים. מרוב תשומת לב שמעתי איך לחיות, שכחתי איך. כל ציפור, כל אוטובוס, כל שקשוק כלים במטבח. מרוב כל אין לי אחד. כל הרגשות בעולם, שלי. כל מבט, אלי. הכל. תמיד. אני רוצה שקט.

zivadina

New member
ל"מתבוננת"

מתוך נסיון אישי, ורק מתוכו, אני מרשה לעצמי להגיד שההתבוננות היא לשבת בצד מול החיים האמיתיים. להסתכל בהם ולא להתערב בהם. כמו שנאמר על משה: מנגד תראה את הארץ ואליה לא תגיע. הגיע הזמן להגיע!!! בהצלחה

freearth10

New member
שמרי על היחודיות שבך

לא חיית את חייך כמו עיוור, את ראית גם בלי לראות. זה שאחרים לא יודעים להעריך את מה שיש בך, זה לא אומר שאין לך.
מאיה

עיגולים

New member
אולי עשיתי רושם מלנכולי מדי../images/Emo9.gif

זו הייתה השעה והמצב רוח. אבל בסופו של עניין יש לי יותר להודות (באמת) ל- ADD ולא ההיפך. רק חבל שהאבחון נעשה כ"כ מאוחר. כולם מדברים על כמה שאנחנו יותר יצירתיים ומעניין אותי לדעת הכצעקתה. אני מצלמת מציירת או כותבת כמעט כל רגע פנוי ביממה. מה איתכם? ותודה לשתיכן על התגובות

28איילת

New member
שנה שעברה

עשיתי סמינריון על ADHD ויצירתיות. בגלל שיש בעיה עם ההגדרה של יצירתיות, וכיום מקובלת ההגדרה של "להגיע לחידושים ותוצרים שמשנים משהו בתחום מסוים", או "להסתכל על משהו בדרך שונה", אז אני מאמינה שיש קשר הדוק ביותר בינינו ליצירתיות. כי אנחנו באמת רואים את העולם אחרת, ויש לנו פרצי מקוריות יותר מלאנשים רגילים. אבל זו דעתי....

עיגולים

New member
פרצי מקוריות זה ביטוי מפתח

לפחות אצלי. המחשבה תמיד יצירתית והביצוע או הביצוע... בגלל זה קניתי את המצלמה, בגלל זה היא איתי 7\24 כי אין לדעת מתי ועדיף תמיד מלעולם לא. ככה אני משתדלת לשמור על יכולת ביצוע תמידית (עד כמה שניתן כי קרה ולא פעם שרציתי והיא המשיכה לדגדג לי את האגן ולאו דווקא את העין) וסחתיין ענק על הסימנריון. רק מלחשוב על היום שבו אני אצטרך להגיש את שלי עולה בי צמרמורת.

r66

New member
היצירתיות השתלטה על משפחתנו

הילדים יצירתיים אחד-אחד. אומנותיים מאוד, גם אני נחשבת יצירתית, אין גבול למוח הקודח שלי. הילד הגדול שלי, לקוי למידה ללא איבחון, צייר מחונן, הוא לא מוכן שנטפל בקשייו באמצעות ריפוי בציור, לא מוכן להראות כמה הוא מצייר יפה. הקטנצ'יק, ADHD, צייר מיוחד במינו גם כן והקטנה מדהימה ביצירותיה, צביעה פיסול כתיבה וציור. הגדולה היא המקשטת של הכתה בעלת כושר ארגון ותכנון-במבחני הדסה הומלץ לה להתקדם לבגרות מורחבת באמנות, אדריכלות.. בקיצור - הבית מלא ניירות, מכחולים, לורדים, חרוזים, נצנצים, חוטים ועוד..... אבא, הוא שונה - מתימטיקאי (לא מתאים לנו, נכון?!)

עיגולים

New member
מתימטיקה היא יצירתיות צרופה

לטעמי. רק מסוג שונה. יש בה חוקיות ומבניות שלי, כ- ADD קשה איתה. איזה כיף משפחה שכזו. עם כל הקושי שאני מניחה שיש. מחכה לתערוכה

r66

New member
../images/Emo51.gif גמאני מחכה לתערוכה../images/Emo62.gif

zspirit

New member
מזדהה עם ההתבוננות

יש לי את היכולת ל"הפשיט" אנשים מהמסכות שלהם. אבל יצירתיות.. לא יודע.. למצוא את מי שנעלם בציור השבועי לילד נקרא יצירתיות?

עיגולים

New member
בטח שנחשב

זה לברור עיקר מתפל. אני חושבת שאנחנו מתמחים בזה. בגלל שאנחנו מוצפים גירויים אנחנו חייבים, בשביל להשיג איזשהוא היגיון, להצליח לאתר בדיוק את מה שחשוב אחרת נלך לאיבוד. זה יותר מיצירתיות זה מנגנון הישרדות.

ל11

New member
גם אצלי יש קשר

בחטיבה ובתיכון הייתי בבית ספר לאומנות ואבא שלי (לא מאובחן אבל ללא ספק מלך בעיות הקשב...) צלם. למה את לא לומדת צילום -
זה אחד המקצועות שהכי תפורים עלינו...

עיגולים

New member
מצחיק, כי דווקא אחרי שכתבתי פה

החלטתי לאפסן את המצלמה אצל ההורים ובסופו של עניין למכור אותה כנראה כי היא קצת השתלטה לי על החיים. האמת שחשבתי על קולנוע, זמן יגיד.

ל11

New member
לנצל התמכרויות לטובתך

אני בעד. תגידי אם את צריכה עזרה/עצה בעניין - מכירה הרבה מאוד שלומדים צילום בירושלים והם יודעים לענות על שאלות (ניסיתי אותם כבר)
.

28איילת

New member
למדתי קולנוע באוניברסיטת תלאביב

באוניברסיטת תלאביב, אם את צריכה עצות, רק תגידי!

ל11

New member
תודה

אני רק מנסה להתרחק אחרי שאבא שלי, חברה הכי טובה שלי וחבר שלי (עד לפני יומיים) עושים את זה.

ל11

New member
סליחה

רק עכשיו בכלל נזכרתי מה השרשור ושלא את כתבת על זה שאת אוהבת צילום ורק הצעת את עצמך. סוג הפדיחות הרגילות שלי. אני פשוט ביגון מהפרידה ודי לא מפוקסת.

עיגולים

New member
תודה לשתיכן ../images/Emo20.gif

אני בהחלט אזכור, או אשתדל
ל11 - אני ממש מנסה את שיטת הניצול התמכרויות לטובה אבל לפעמים זה ממש ממש לא קל, לא? היי ושיהיה בקלות עם הפרידה שולחת

למעלה