פה גדול אוכל הכל.....

מורו1

New member
פה גדול אוכל הכל.....

שלום בני בן 7 חודשים שיהי' בריא וכל דבר שבא איתו במגע ביד הוא מכניס לפה, תופעה מוכרת אצל כל אחת מן הסתם, רציתי לדעת הרי בני מכניס לפה חפצים כגון: צעצועים, אצבעות, מפתחות, את הריפוד, את דופן העגלה, מגבונים וכו', האם צריך למנוע ממנו את הטעימות האלו מחשש של חידקים או רעלים, אני פשוט לא מצליחה להשתלט עליו, זה בסדר להכניס מפתחות לפה וכו'? אשמח אם תענו לי, אני קצת לחוצה. תודה תודה, נשמות.

SheeraGSilver

New member
תופעה מוכרת

בני בן 10 ו - 9 ימים מכניס הכל לפה, הוא אכל אפילו קצת מאחד העציצים הוא זחל מהשטיח לעציץ...
והכל בגלל השיניים...

לא מקצועית, אבל מכירה

את התופעה טוב טוב. תשאלי כל רופא/אחות1גננת ויגידו לך שאיבר החישה המפותח ביותר אצל תינוקות הוא הפה, לכן הם חשים דרכו הכל, בלי קשר לאוכל - אל כדי להרגיש, במקום למשש ביד הם ממששים בפה. זה בסדר גמור כל עוד לא בולעים דברים קטנים, וכל עוד הדבר לא ממש מזוהם.

ponchi

New member
וגם אם תנסי למנוע ממנו,

כנראה שלא תצליחי, כי ככה הוא חוקר את העולם. דרך הפה. אז שיהנה, וכמובן לשמור מדברים קטנים שעלול לבלוע.

sagitlaleche

New member
פה גדול אוכל הכל ../images/Emo20.gif

השנה הראשונה של התינוק, וגם לאחר מכן, התינוק מגלה את העולם דרך פיו. הרגישות בפה גבוהה ואפשר לחוש בטעמים, מרקמים, חום, קור. זה מכוון כך כדי שהתינוק יהיה מעוניין לינוק מאמא שלו... בחודשים הראשונים, התינוק מכניס את ידיו לפה, אחר כך את רגליו וכל מה שבסביבה וכן הלאה. כך הוא מכיר את הסביבה. לגבי חיידקים, אני חושבת שהעולם שלנו מלא בחיידקים וגם אם תמנעי ממנו להכניס דברים לפה, הוא ייחשף אליהם. אין צורך לדחוף לו לפה ברזל חלוד, אבל אפשר לתת לו דברים שנחשבים בעינייך בסדר. יש אמהות שמרשות אדמה, חול, חצץ ומאמינות שככל שהילד נחשף לדברים מסביב כך הוא מתחסן טוב יותר. יש אמהות שמעדיפות להסתפק בצעצועים המיועדים לתינוקות בלבד. חשוב לשים לב גם אם את מרשה חצץ שהתינוק לא יהיה בסכנת בליעה/חנק, אבל בסך הכל זו החלטה שלך. קשה להשתלט עליהם בדיוק כמו שקשה למנוע מהם לזחול או להתפתח מוטורית. זה חלק מההתפתחות התקינה של התינוק. מה שתציעי לו ותרשי לו להכניס לפה תלוי יותר בך.

למעלה