פה בארץ חמדת אבות

• פותח הנושא anet
  • פורסם בתאריך

anet

New member
פה בארץ חמדת אבות

פה בארץ חמדת אבות

חשבתי לעצמי אולי.... פה בארץ חמדת אבות תתגשמנה כל התקוות אולי ישנן עוד אהבות כמו אז כמו זו שסבי סיפר לי עליה בסיום יום עבדתו בחציבת הכביש הלכו הוא וחבריו לחוף הכנרת שאז עוד היו בה מים עשו מדורה שרו שירים והביטו בכוכבים חיבק את זוגתו שאת שמה לא זכר בערוב ימיו ואולי.... הביטו בירח ספרו כוכבים ואהבו. אבל פה בארץ חמדת אבות פגשתי רק אכזבות הייתי גם בפריז וגם ברומא שמעתי בכל השפות עד כמה אני יפה עד שנפשי כבר עיפה ובארץ חמדת אבות במקום על חוף הכנרת מוצאת עצמי בפאב עפוף עשן סביבי רבים כמוני המטבעים יגונם באלכוהול כאילו הוא-הוא יענה על הכל ולצידי גבר מטופח שמספר איך אישתו בו בוגדת את מי זה מענין בכלל ואיפה הכוכבים? ואיפה הירח? והיכן מי הכנרת? ובבוקר מוצאת עצמי במיטתו ושואלת לשמו. תתגשמנה כל התקוות.

תום .

New member
אז ככה...

בזה שהכתיבה שלך היא יפה ומיוחדת אין כל ספק (למרות שאהבתי את ``עונג שבת`` הרבה יותר,אבל זו באמת היתה הברקה יוצאת דופן...) מעניין שאני בחרתי לצטט כאן את ``פה בארץ חמדת אבות`` האורגינלי מוקדם יותר השבוע ,כתגובה למישהו,ועכשיו את מפרסמת כאן שיר שנושא את אותו השם אבל עם מסר ממש הפוך...לדעתי האישית ערבבת פה שני נושאים-את הזמנים שהשתנו וחלפו להם לבלי שוב ואת השינוי שעברה המדינה,שמה לעשות,לא חיה במימד משל עצמה והקידמה לא פסחה גם עליה. ואגב,אני מבטיחה לך שאם ממש תרצי ותתאמצי מספיק ,עוד תוכלי למצא אנשים מסביב למדורות,ובשביל לראות כוכבים רק צריך להביט למעלה...ומי יודע,אולי אפילו תמצאי את עצמך על חוף הכנרת,במקום בפאב אפוף עשן.סה``כ שעתיים וחצי מת``א,את יודעת :) ובגלל שאת הזכרת את פאריז ורומא אז אני גם אזכיר,ברשותך,אבל בורסיה קצת אחרת: ``הייתי בפריז וגם ברומא ראיתי את שבעת פלאי תבל בקוטב הצפוני וגם דרומה אך אין מקום כמו ארץ ישראל...`` (א.גולדהירש)

Hell is beige

New member
אני חייב לומר לך שגם לי זה הזכיר את השיר הזה

וכמו דמויות של נוף יפות תמונות בזכרוני עפות כמו בעדשה של מצלמה בזכרוני אותן אשא בכל מכום בכל מסע קטעי פסיפס מתוך תמונה שלמה :)

למעלה