פדלים.

יותםפ

New member
פדלים.

שלום, אני בונה אופניים על מנוע ולכן אני צריך לפרק את הפדלים, ולהוציא את כל הגלגלי שיניים, אלה שעל השילדה(הקידמיים) ואלה שעל הגלגל האחורי( האחוריים). פירקתי את הברגים של הפדלים והם עדיין לא יוצים, ניסתי עם פטיש והפדלים עדיין לא יוצאים! זה משגע אותי! קיצר יש מצב אתם עוזרים לי? תודה מראש.

יותםפ

New member
קראנק, אני לי מושג..זה משנה בכלל?? אני רק

רוצה לדעת איך מפרקים את הפאקינג פדלים..

yuvalbike

New member
צריך...

אתה צריך לפתוח את הברגים שמחברים את הקראנק לציר המרכזי (בד"כ עם בוקסה 14) אחרי זה יש כלי קטן ויעודי לחלוץ עת הקראנק מציר... הכי טוב שתלך לחנות אופנים ותפרק עם הכלי היעודי ענין של 2 דקות.. אם אתה עצלן וקמצן פשוט תדפוק את הקראנק החוצה בראבק (אני לא יודע אם אתה צריך את הקראנק או לא אבל אם תדפוק עליו הרבה רוב הסיכויים שתהרוס אותו) מקווה שעזרתי יובל

ishaitaif

New member
פשוט

בד"כ מפתח פתוח 14 כוון פתיחה מנוגד לסיבוב הפדל.. אם האופניים הפוכות.תחשוב הפוך בניגוד לשיר...........לא בכח.. בהצלחה

manor adi

New member
נכון - צריך מפתח 15 מ"מ צר.

בפדלים רשום R ימין ו- L שמאל הימני הברגה רגילה פתיחה נגד כיוון השעון והשמאלי בדיוק הפוך - פתיחה עם כיוון השעון. אפשר גם עם מפתח אלן מהצד הפנימי של הפדלים (לא מהצד החיצוני של הפדל אלה היכן קרוב להיכן שהפדל מחובר). מומלץ לשים קצת גריז (גריז סיליקוני אני אוהב אישית) לפני שמבריגים את הפדלים החדשים/אחרים.

למעלה