פדלים

dod_basim

New member
פדלים

אהלן לפני כמה זמן התחברתי לאופניים עם פדלים שימאנו M505. כמו כל מתחבר צעיר אני לא מבין איך לא עשיתי את זה קודם. יש בעיה, צד אחד של הפדל משתחרר כל הזמן בצד ימין. כל ניסיון למשוך את האופניים עם הרגליים (מעבר מדרגה וכדומה) נגמר בהתנתקות רגל ימין. רק אם אני מתחבר בצד השני של הפדל לא מתנתק לי מהנעל. נסיתי לחזק את הבורג אבל זה רק הקשה על הניתוק (הרצוני) ולא שיפר את "התנהגות הפדל". משהו מכיר את הבעיה?

oferbic

New member
נשמע מוזר

מתוך הנחה שאתה יודע שיש לכל פדל שני ברגי חיזוק שכל אחד מהם אחראי לצד אחד של פדל. אם באמת חיזקת את שני הברגים ולא רק אחד, תבדוק שלא נתפסה שם איזושהי אבן קטנה, או שמשהו עקום שם- למרות שקשה להאמין.

dod_basim

New member
תודה על התגובה

באמת מוזר. הנחת נכון, אני מכיר את שני הברגים של שני הצדדים בכל פדל. שניהם סגורים באותה מידה אך מגיבים אחרת. בדקתי שוב ולא נתפסה אבן ולא עקום שם משהו. חשבתי אולי הבעיה בקליטים (יש לי מולטי רליז ואולי כשאני "מושך" את רגל ימין היא פשוט משתחררת לה), מה אתה אומר?

oferbic

New member
גם אני חשבתי שאולי יש בעיה בקליטים

אבל הבנתי שבאותו קליט יש לפעמים בעיה ולפעמים לא, תלוי בצד של הפדל. תנסה להחליף בין הקליט הימני והשמאלי, זה יעזור לבודד את הבעיה ואולי היא תיפתר אגב כך.

dod_basim

New member
אני אחליף באמת

מבטיח למסור דיווחים לבסיס האם תודה!

dod_basim

New member
עדכונים מהשטח

אז ככה החלפתי את הקליטים ימין בשמאל והופה: הבעיה זזה מימין לשמאל. עכשיו זה נראה כמו שהקליט אחד דפוק, הם נראים בול אותו דבר, אין חלק משופשף ואין שום דבר עקום בזה התקול. מה עושים?

dod_basim

New member
הפתרון:

למרות שאני כבר מרגיש כאילו רק אני מנהל את השחרור הזה.
בכל אופן החלפתי קליטים (שדרגתי מה sh56 ל sh51 ) ועכשיו הרגליים נשארות דבוקות לפדל. הישג מרשים. כנראה שאחד הקליטים היה עקום. והחלטתי שאין טעם להשאר במולטי רליז גם ככה.

למעלה