פדלים ונעליים

• פותח הנושא elmo
  • פורסם בתאריך

elmo

New member
פדלים ונעליים

אני מתחיל לבדוק מעבר ל SPD. כרגיל - המון דגמים וחברות. כנ"ל לכבי נעלי רכיבת שטח. מקווה שתוכלו להמליץ גם על נעליים וגם על פדלים. מה ההבדלים המשמעותיים? מה לבדוק? חברות מומלצות? מישהו פירסם מדריך למתחבר למתחיל? תודה

P a p i r

New member
שלום

בפדלים די מומלץ על ידי רוב הרוכבים המחוברים להתחיל עם שימאנו M-520. אלו פדלים לא יקרים במיוחד ובסיס טוב להתחלה. בעניין הנעליים, יש הרבה נעליים בשוק, הייתי ממליץ לבדוק ביקורות לפני הקניה כי לא חסר נעליים (גם של חברות יקרות וגדולות מאד) שפשוט לא מחזיקות בלחץ שמפעילים במשיכה של הרגל. תבדוק מה נוח לך ותחליט. אני אישית רוכב על הנעליים Taho של ספשלייזד (מן הסתם) ומאד מרוצה מהתכונות שלהם. אז אני יכול להמליץ על אלו כאחלה נעליים להתחיל איתם, וגם על פי דעת לקוחות שלי. בהצלחה.

elmo

New member
ומה לגבי Eggbeater

אני רואה גם לא מעט ממליצי eggbeater. במיוחד מכיוון שיש להם 4 כיוונים ואולי יקלו על המתחבר המתחיל. מה דעתך? לגבי נעליים, יש קשיחות (אי אפשר ללכת איתן כמעט- הסוליה קשה לגמרי) והסוג שנראה יותר כמו נעל ספורט רגילה עם קליפים - מה כדאי? איפה יש ביקורות נעליים? תודה

P a p i r

New member
ה-Eggbeater נחשב למתקדמים יותר

יש ל crank brothers דגמים בסיסיים יותר עם כלוב קטן כדי לאפשר יציבות גדולה יותר והרגשה בטוחה יותר. אבל החיסרון של ה-crank brothers זה שאין לו כיוונון של העומס קפיץ. לעומת שימאנו שיש לו אפשרות כיוונון אם תהיה יציאה וכניסה קלה יותר או קשה יותר. בקשר לנעליים זה מאד תלוי בסגנון רכיבה שלך. אם אתה עושה קרוס קאנטרי טהור ולא יורד מהאופניים חוץ מלשבת בצד לנוח דקה אז לך על קשיחה. אם אתה מאתגר את עצמך בסינגלים/אלמנטים טכניים אז זה נחמד שיהיה אפשר לרדת מהאופניים וללכת נורמלי (יחסית). הנעל שאני רוכב איתה היא פחות קשיחה כי אני לא אוהב את ההרגשה של הנעל הקשיחה לגמרי שמקובעת בצורה אחת. ביקורות יש ב-mtbr ואתה יכול לעשות חיפושים בפורומים על תלונות/שיבוחים על נעל מסויימת.

ido mazor

New member
שימאנו/אגביטר

אני כרגע משתמש בשניהם (שני זוגות נעליים, שני סוגי פדלים לשימושים אחרים). למתחילים ממליץ על שימאנו 520 - כניסה ויציאה נוחים, אפשרות לכוון את התנגדות השחרור, זולים. יתרונות אגביטר: יותר קלים, יותר טובים בבוץ, יותר סטייל. כנראה פחות אמינים (אם כי לי לא היתה בעייה).

elmo

New member
סגרנו על 520. נעבור לנעליים...

OK 520 - אני סגור נעליים - לא מוצא הבדלים עדיין. גם MTBR לא עוזר במיוחד. האם מדובר רק על סטייל? (כמו בבגדים - מותגים יקרים יותר ולא בהכרח טובים יותר?) או שבאמת יש הבדלים? אני מדבר על רמה דיי בסיסית לרכיבות XC סופ"ש + אחת באמצע השבוע - לא תחרויות או מקצוע לחיים... 5 מומלצים...?

ido mazor

New member
נעליים

כמו ש-PAPIR כבר כתב למעלה, נעלי אופני שטח מתחלקות לשני סוגים עיקריים: 1. נעליים ל-XC, דומות לנעלי אופני כביש, דגש על קשיחות והעברת כוח יעילה. סוליה קשיחה ומתחת גומי קשיח. בד"כ הסגירה ע"י סקוצ'ים ו/או ראצ'טים. בד"כ לא נוחות להליכה בשטח קשה, ובשמוש כזה (הליכה) גם יתבלו מהר. 2. נעליים לטיולים ורכיבה בשטח משובש יותר. בד"כ הסוליה התחתונה גמישה יותר ונותנת אחיזה יותר טובה בשטח בהליכה. הרבה פעמים נסגרות ע"י שרוכים או שילוב של שרוכים וסקוץ'. מומלץ: למדוד ולוודא שהנעליים נוחות - בכל חברה מידות קצת אחרות ומבנה נעל קצת אחר. חברות מומלצות מניסיוני: שימאנו, 661, נורת' וויב, סידי, ספשלייזד. יש עוד הרבה חברות טובות מן הסתם...

למעלה