פדלים דו"ש

uvF700

New member
פדלים דו"ש../images/Emo91.gif

לצערי אין לי מספיק ביטחון לרכב במקומות טכניים נעול. הבנתי שקיימים פדלים דו שימושיים שאמורים לענות בדיוק על בעיה זו. למישהו יש נסיון עם פדאל כזה? האם זה אכן דומה לרכיבה עם פלטים כאשר לא נעולים? המלצות לדגם ספציפי?

ido mazor

New member
פדלים דו"ש?

פדלים עם קליפלס מיועדים לרכיבה "מחוברת", נקודה. שני סוגי פדלים יכולים לעזור לך: א. פדלים חד-צדדיים, כמו שימאנו 324, בהם יש מנגנון התחברות רק בצד אחד והצד השני "רגיל" (כמו פלאט). ב. פדל דו-צדדי עם "כלוב" רחב סביבו כמו שימאנו 646/647/545/424. הכלוב מיועד במקור ליצור שטח מגע גדול יותר לנעל עם הפדל (ברכיבה מחוברת), להורדת העומס מהרגל (חשוב במיוחד בנחיתה מקפיצות לרוכבי אקסטרים כגון דאוןהיל ופורקרוס). אני רוכב הרבה עם שימאנו 646, אחלה פדל אבל לדעתי לא ממש נוח לרכב איתו עם נעלי רכיבה במצב "לא מחובר". הנעל נוטה להתחבר מעצמה. כדי לרכב "לא מחובר" תצטרך להשקיע מעט מאמץ ולשים את הנעל לא בתנוחה הרגילה (בעצם לשים את מרכז כף הרגל על הפדל ולא את כרית כף הרגל). אפשרי אבל לא ממש נוח. פדל דו-צדדי יהיה יותר נוח לרכיבה "לא מחוברת" אבל לדעתי יעצבן מאד רוב הזמן (לחפש כל פעם את הצד "המתחבר"). אני בכל מקרה הייתי הולך על פדל דו-צדדי, עם הזמן והניסיון הביטחון גדל ונוטים לרכב מחובר בכל מצב.

ynal

New member
פדלים

גם אני היתי באותה בעייה לפני כמה חודשים בסוף רכשתי את m324 ולא מצטער לרגע. לדעתי לרכיבה עם קליפסים לוקח זמן להיתרגל וm324 נותן לי את השתי האפשרויות. בוקר טוב נ.ב. 290 ש"ח לm324

chooky

New member
../images/Emo66.gifאני משתמש ב-647

פדל רחב עם קליט במקומות טכניים שאני לא בטוח שאצליח להשתחרר בזמן אני משחרר את רגל שמאל (הרגל שאתה יורד איתה קודם)

BikingViking

New member
מצטרף להמלצה על ה 324

כתבתי עליו סקירה ב"הרים", תוכל להציץ מאוחר יותר ולהתרשם. לא יכול לצרף לך את הקישור כי כנראה יש אצלם בעיה באתר כרגע והוא לא עולה.

uvF700

New member
אבל...

דווקא זכורה לי הודעה שלך מאתמול לגבי פלטים שבה טענת שאתה לא מרגיש שלהיות נעול משפר את היכולת הטכנית. האמת היא שאצלי רק מהפחד שלא אצליח להשתחרר בזמן אני נופל... בקיצור לפי מה שאני מבין הפדלים האלה, עם כלוב או בלי, לא נותנים פיתרון ממש טוב.

uvF700

New member
אז נראה לי שפלטים...

זה הכיוון. מישהו יכול להמליץ על פלטים טובים עד 300-350 ש"ח?

l o n e r

New member
פדלים דו"ש

הבעייה שלי לפחות היא שקשה לי לדעת על איזה צד הפדל מסובב. כך קורה לי שברגע שאני הכי פחות רוצה, אני ננעל עם הקליטים והתוצאות לא מאחרות לבוא. מצד שני כשני רוצה להנעל... אני צריך לחפש את הצד עם הקליט. זה בהחלט לא פתרון מושלם.

למעלה