פדיחות של הלייף

פדיחות של הלייף

אלוהים אמא שלי התקשרה אליי עכשיו בקשר לחג והשותף שלי ענה לי היא לא יודעת שאני גרה עם שותף ועוד היא אומרת לי שאם אני באה לחג לא להביא סגריות כי הרב אליאשיב פסק שאסור ולבוא צנועה היא הזכירה לי אלוהים איזה סרט איתם

שיש תורה שונה לרעבנים.

לפני כשנה עבר כבוד השרברב בדרכי. ע``כ הפנתי עבורו שאלת רב ע``י חתנו, האם לדעת הראב``ד אותו שמוק מתורה ויראה לא עבר על איסור ``לא תגנובו ואפילו למיקט`` בגניבתו את מנורתו? שהלא פסק שאם אינו זקוק לחפץ וגנב ע``מ להכעיס לא עבר על איסור. [הובא בקצות סימן שמח]

uri80

New member
תגיד לי בחורצ'יק, אתה בטוח שבעצם

יצאת בשאלה? כי לי נראה שאתה עוד כל כך עמוק שם. אם אין לך משהו נורמלי לתרום לדיון, אתה לא באמת חייב לטרוח.

ע``פ התלמוד

למרות שליבי מודע שבעבר למדתי תורה לשמה ללא דופי, עכ``ז אם הם החליטו עבורי שמעולם לא הייתי בפנים, באומרם ``כל עמר דנקי אגב אימיה-סליק`` ואם לדעתם טינה הייתה בליבי, או כי ספרי מינים נשרו משרוולי, או הייתי משורר שירי עגבים, בהכרח שלדעתם מעולם לא הייתי בפנים

מתלבט13

New member
הכעס שלך מובן

אני מניח שיש ל ךהמון כעס ותרעומת על הציבור החרדי ועל חז"ל וממשיכיהם. א' אני חושש שאולי כדאי למצוא דרך להקל מעצמך את משא הכעס הנוראי הזה. אני לא יודע איך עושים זאת (למרות שיכולים לעלות לי בראש כמה רעיונות), אבל כדאי לעשות מאמץ ב' זה שאתה כל כך כועס על זה ואתה תלמיד חכם חבל"ז, זה נכון. אבל לעתים הקשר בין המ"מ לדיונים כאן לא תמיד מובן לעניי הדעת דכאן. אני לא יודע איך מתווכים בין הדברים, אבל תחשוב על זה.

לא כעס ולא בטיח`

מלבד הכעס על הוט=גאט[אלהים ?בעגה רוסית] ששרפו לי את המכשף, ומאז אני גולש דרך המלפפון, וע``כ יצאו דברי בלתי מובנים ובלתי מהוקצעים למעט אותם המכירים את הדברים במקורם. עכ``פ אותו להג לא עזבני בימי חרפי. בעבר למדוני להתלוצץ ע``ח חילונים, וכיום על החרדלים

וואלה אחי אתה כבד

אם לא הייה מעל כל הודעה תאריך ההיתי חושב שאתה שייך לזמן התנאים והאמוראים. בחיי שאתה מדבר ארמית כמו שפת אם (שימושי למודיעין?) אבל רחמנות על בחורי הישיבה החפש``ים כמוני שלא שולטים (או הדחיקו) את ידיעת השפה על בוריה. והכי חשוב. וסליחה שאני מטיף לך. אבל בחייאת אחי צא מהרובוטיקה. זה שדת זה חרתא ברתא כולנו יודעים. זה שהיא רצופה שגיאות ופרדוקסים כאורך הגלות. אם כבר לדבר על המציאות כהוויתה זה מדע. אבל בחייך ישך גם חיים תצחק. תבכה. תיתרגש. תזיין (ואל תשכח לשתף).

Moon rise girl

New member
זה לא השותף,

זה הרב אלישיב שבא לתת לך שיעור בית פרטי בהלכות חמץ וסיגריות, או סתם חברה עם קול גברי במיוחד.

hemi32

New member
ויש לעיין ..

א' . אם רק המעשן עובר בבל ייראה ובל ימצא או דגם המריח ריח עשן הרי הוא עובר, דהא ההוא ריחא ריח שיש בו ממש הוא ב' . היאך דינו של המריח, אם חייב על הנאתו או על שאיפתו, ואת"ל חייב על הנאתו שפיר , דמצוות לאו ליהנות נתנו .. אך אי תיתי מצד שאיפתו הרי הוא כשוגג וחייב כפרה, ג' . לאחר שיש להחמיר בשאיפה גרידא יש לדון היאך ימנע יר"ש מכל זה , דהא לא שבקת חיי לכל בריה, ותורה לא ניתנה למלאכי השרת ? והנראה לענ"ד דבכל מקום של חשש ריחא יש ליטול מטפחת בד ולהצמידה רטובה לפיו ויסתום אפו וכד חזי דיצא מכלל סכנת ריחא יסירנו , עד כאן הורוני מן השמים ואכמ"ל והמשכיל יידום בעת ההיא . נאום שומע אמרי אל אשר מחזה שדי יחזה נופל וגלוי עיניים , הקטן באלפי ישראל בדור עני , חמי

ידוע ומפורסם הדבר

שהדבק שמדבקין בו הפילטהע"רין יש המערבין בו שפירטו"ס וקמח שעורין. ומפי מורי שמעתי דחשיב ממש כחמץ בעין. (מישהו זוכר את השפירטו"ס מקיצור ש"ע?)

לפחות היא התקשרה.

יש כאן בנות או בנים שלא מקבלים טלפון כבר שנים. וספק אם אי פעם זה ישתנה...

אני גרה עם 2 שותפים

וגם ההורים שלי לא יודעים, כך שאני במצב גרוע משלך פי שתיים, חליק- מתישהו ייפול להם האסימון תראי את זה כעוד צעד אחד שהם מככירים אותך זה מקל איפה שהוא.

למעלה