פדיון עסקה

Quanta

New member
פדיון עסקה

שלום לחברי הפורום קניתי בכרטיס אשראי ב12 תשלומים שווים של כ 460 ש"ח לשנה הקרובה. סה"כ שווי העסקה 5780 ש"ח. היום הזדמן לידי סכום כסף והחלטתי לפרוע את כל העסקה מיידית. אציין כי ההיגיון שלי אומר שאם אפרע כעת את כל הסכום מגיעה לי הנחה על סה"כ סכום התשלומים. התקשרתי לבית העסק ושם אמרו לי כי הם כבר קיבלו את כל הכסף מהחברת אשראי ושעלי לדבר איתם. התקשרתי לויזה ושם אמרו לי כי לא רק שלא אקבל הנחה - אליי עוד לשלם עמלה של 22 ש"ח על הפעולה הזאת. חוץ מזה הם אמרו לי שהם צריכים אישור מהבנק כדי לפדות סכום כזה! משהו נראה לי מסריח בסיפור הזה וגם צמוהה לא העסק ולא החברת אשראי רוצים את כל הסכום עכשיו! הלא כך? QUANTA

נפתלי ג

New member
לקואנטה

צודק בית העסק. עסקת האשראי היא מול חברת האשראי. חברת האשראי עשתה איתך עיסקה שהיא מרויחה ממנה ריבית. והם לא מעונינים להפסיד עיסקה שנעשתה (כמו כל אחד מאיתנו). ועל זה אתה משלם עמלה . נראה לי שכדאי לך לרדת מזה . קשה מאד להתוכח עם חברות האשראי.

Quanta

New member
גם אני חושב שצודק בית העסק

אבל נכון לעכשיו המצב הוא כזה: אני חייב לחברת האשראי 444.62 כפול 13 תשלומים ל 13 חודשי הקרובים. סה"כ 444.62*13 = 5780 ש"ח אני אומר להם ככה: אני מוכן לשלם את כל הסכום עכשיו בתנאי שאקבל 3% הנחה על ה 5780 ש"ח. אני אתן לך את המקבילה שממנה קיבלתי את הרעיון: אני סטודנט כעת וישנן 2 אפשרויות לשלם שכר לימוד לאוניברסיטה: 1. אני יכול לפרוס אותו ב 5 תשלומים במשך השנה. 2. לשלם הכל לפני תחילת הלימודים ולקבל 2.5 אחוז הנחה... למה ההיגון הזה לא עובד מול חברת האשראי?

נפתלי ג

New member
לקואנטה

האוניברסיטה מוכרת שרות ואין להם עניין להתעסק עם תשלומים. חברת האשראי מרויחה בדיוק מהעיסקה שביצעת. הסברתי לך בקודם. תאר לך שכולם ירצו לבטל את העיסקאות ממה הם יתפרנסו?

liors25

New member
חברת האשראי היא לא אדם פרטי!

לחברת השראיא עדיף שתשלם להם בתשלומים כי אתה משלם להם יותר (יחד עם הריבית) , מה הם ירויחו אם תשלם להם את כל הסכום עכשיו? כלום - הם יפסידו את הריבית או את ה- 3% לכן יש לחברות האשראי ולבנקים חוקים לגבי תשלום (פרעון) מוקדם של החוב שבו הלקוח משלם קנסות. היית צודק בחשיבתך אם זה היה גוף פרטי.

למעלה