פדאל לופר לבית

doc monti

New member
פדאל לופר לבית

לאחרונה התעורר הצורך לפדאל לופר, בעיקר כדי לנגן בבית עם ליווי כלשהו.
חשוב לי שהפדאל יהיה פשוט ונוח לתפעול, רצוי עם מקצבי תופים נחמדים להוסיף ברקע.

כרגע המתמודדים העיקריים הם:

1. DIGITECH JAMMAN SOLO/STEREO- נשמע חביב אבל מקצבי התופים מאוד מוגבלים. ניתן לחבר דרך USB ו/או להכניס כרטיס זיכרון. פדאל הסטריאו מציע אפשרות שליטה נוספת בלייב עם הפדאלים (שלא ממש נחוצה לדעתי), יציאה נפרדת לרית'ם וללופים וכמובן סטריאו. הסוויצ'ים מרעישים בלחיצה בפדאל הסטריאו

2. LINE6 JM4- פדאל ענק עם הרבה נובים וכפתורים. מסך LCD עם מספר שורות שמאפשר ניווט קל בין טראקים שונים וכו'. יש מדמי מגברים ואפקטים מובנים (נראה שהם דוחפים את הפוד שלהם לכל מכשיר שהם בונים...) ויש גם הרבה טראקים מוכנים אבל לא ניתן לשנות להם את הקצב. גם כאן ניתן להוסיף כרטיס SD. גם כאן הסוויצ'ים מרעישים בלחיצה.

3. BOSS RC3/RC30- דומה ל JAMMAN מבחינת פונקציות, יש יותר זיכרון על הפדאל עצמו, יש כניסת USB בשביל להטעין טראקים מהמחשב (או להיפך). ב RC30 יש גם כמה אפקטים מובנים שאפשר להפעיל על החזרות, עוד פדאל לשליטה. שניהם סטריאו (שלא חשוב לי בכלל)- את הפדאלים של בוס טרם יצא לי לנסות. הבנתי שיש סוגיה של LATENCY בחזרה הראשונה כאשר מקליטים.

אשמח לשמוע חוות דעת ממי שניסה את הפדאלים ויכול לתת שיקולים נוספים.
אציין שוב שעיקר השימוש הוא לאימון בבית.

arch23

New member
לא ברור מה השיקולים הנוספים שאתה צריך?

מקצבי התופים הטובים ביותר הם בבוס. אם אין לך בעיה עם רעשי רקע שהוא מכניס לשרשרת (בלתי נסבל לדעתי) אז הוא מתאים לך.
הדיג'יטק פשוט יותר וקל יותר לתפעול לטעמי, אבל מקצבי התופים נשמעים רע. אולי בגירסה הקרובה שעומדת לצאת (XT) זה ישתפר או שתעלה לופים משלך למכשיר (התוכנה והניהול בכמה רמות יותר נוח).

גם ב BOSS RC-3 מקצבי התופים הם לא בשמיים

ואי אפשר להשוות אותם למקצבי התופים שיש לדוגמא בסינטסייזרים של KORG,יש רק 9 מקצבים וזה עלוב למדי(כתבתי על כך רק אתמול),חובה לנסות להרחיב המאגר הזה.
מעבר לכך יש להתחשב במחיר של המכשיר,ה BOSS עולה כמעט 1100 ש"ח,אינני מכיר אנשים שרכשו 2 מכשירים של 2
חברות שונות והשוו ביניהם,את המכשיר שלי קיבלתי במתנה אז לא יכולתי לבחור.

למעלה