פדאל ווליום.

Kane8

New member
פדאל ווליום.

שלום שוב, נוכחתי לדעת שישנם טווחי מחירים די גדולים בנוגע לפדאלי ווליום, אך המטרה של הפדאל היא בסך הכל להגביר את הווליום של הגיטרה, אני צודק? מדוע פדאל ווליום אחד עולה 400 ש''ח ואחר עולה 900?

אני אנסח לך את התשובה בעזרת דימוי..

אתה הרי בסופו של דבר צריך להגיע מתל אביב לירושליים, אז למה מכונית אחת עולה 100,000 ואחת עולה 400,000 ?

Kane8

New member
לא דימוי טוב.

מילא אם הייתי שואל "למה גיטרה X עולה 10,000 וגיטרה Y עולה 5000, הרי שתיהן מוציאות צליל". שאלתי, מדוע פדאל ווליום אחד עולה יותר מהשני אם התפקיד של הפדאל הוא רק להגביר את הצליל, מבלי להוסיף עוד פונקציות.

קלפטון1

New member
דווקא חשבתי שזה די קולע

אם לוקחים מנוע של חברה X הוא יכול להיות טוב יותר או פחות טוב משל חברה Y,נכון?נכון עכשיו עם לוקחים שלדה של חברה X הוא יכול להיות יותר טוב או פחות טוב משל חברה Y נכון?נכון בקיצור רציתי להגיד שלמרות ששניהם עושים את אותה עבודה,יש להם חלקים שונים ברובם,חלקם טובים יותר חלקם פחות טובים,בנוסף מי שמרכיב את המכשיר,וגם הבקרת איכות גבוהה יותר וגם שם נחשב יותר, מעלה את המחיר. למרות שאפקט לגיטרה נראה מגוחך לעומת אוטו עדין יש לו את החלקים שלו, וגם את העובדים שהרכיבו אותו,ומי שעשה אותו יותר טוב יבקש יותר כסף

Kane8

New member
אני מבין את כוונתך.

אך אני תוהה מדוע ישנו טווח מחירים כה גדול לפדאל שפועל רק למטרה אחת פשוטה. אני אנסח את השאלה אחרת, איזה הבדל יהיה בין פדאל ווליום של של 900 ש''ח לפדאל ווליום של 400 ש''ח?

קלפטון1

New member
קודם כל מאיכות הבנייה

אחר כך,יש רמת רכיבים,נגדים,קבלים וכדומה,מארז,גודל והכל כולל הכל. מה יהיה ההבדל בינהם,שהפדאל ב400 שקל יצטרך תיקון מהר יותר מאשר הפדאל ב900, בנוסף נראה לי אבל אני לא בטוח שהפדאלים היקרים יותר שומרים על איכות הצליל יותר טוב.

Aviraman

New member
הבדל אולי די כבד

ארץ ייצור, רעשים, סיכוי לתקלות... אתה מבין, ככל שהמחיר עולה ככה יותר ויותר דברים שליליים סביר להניח יירדו לך כגון: סיכוי לשגיאה. אני רואה הבדל כבד למשל בין אפקטים של Boss שיוצרו ביפן לבין אלו שיוצרו בטייוואן. אתה שומע את ההבדל... ואתה מרגיש את ההבדל במחיר. זה לא אומר שאתה חייב לקנות דווקא את הכי יקר, וזה לא אומר שהכי זול זה בהכרח רע... אני מציע לך פשוט לבדוק איזה פדאל האוזן שלך הכי אוהבת ולקנות אותו.

למעלה