פדאלים לגיטרה

HAINEEKEN

New member
פדאלים לגיטרה

אהלן

אני גיטריסט, עד עכשיו ניגנתי עם פדאל מולטי אפקט של CORG, והחלטתי סוף סוף להחליף לבודדים. רציתי לשאול בגדול, חוץ מדיסטורשיין כמובן, מה הכי מומלץ לרכוש קודם בבנית הפדאלבורד, מבחינת בניית הסאונד. אני כמובן לא מתכוון לקנות הכל ביחד. חשבתי להתחיל בדיסטורשיין+ריוורב/דיליי. אני יודע פחות או יותר איזה סאונד אני אוהב ומחפש אבל לא מי יודע מה מנוסה בפדאלים. תודה מראש.

DC400

New member
אין לך טעם להשקיע בפדאלים כרגע

אתה תבזבז מלא כסף על פדאלים ואז כשלבטוח תרצה להחליף את המגבר אתה תגלה שחלק מהם לא יעבדו עם המדבר שתקנה כמו שצריך.

HAINEEKEN

New member
מבין את ההגיון.

אני יודע שהמגבר הוא האחראי הראשי לסאונד. ובכל זאת, חשבתי לפחות להביא איזה דיסטורשיין כי אני לא יודע מתי אקנה מגבר ואיזה ואני אמור להתחיל להופיע... אבל כנראה שעדיף באמת להתארגן על מגבר קודם.

HAINEEKEN

New member
לא מנורות

ואם כבר מדברים, אני אשמח גם להמלצות על מגבר מנורות טוב...

MetalicBluz

New member
הפדאלים הבסיסיים לדעתי

הם אוברדרייב/דיסטורשן ודיליי.
הייתי יכול להסתדר בלי כל השאר אבל לא בלעדיהם. פדאל טיונר זה גם
משהו שטוב שיהיה. פשוט עניין של נוחות ושל דיוק. אבל גם להשתמש בטיונר רגיל זה בסדר (טיונר קליפס אפילו שיושב על ההדסטוק).

יש גם כאלה שקונים וואה בהתחלה. היה לי, אבל לא התחברתי לסאונד שלו. היה קצת טרבלי מידי. חשבתי לקנות אחד אחר אבל החלטתי שאני יכול להסתדר בלי. לא השתמשתי בו יותר מידי.
בכלל, כרגע מכרתי כמעט את כל הפדאלים שהיו לי. אני בונה לעצמי בורד חדש קומפקטי וקטן. עם פדאלים הבסיסיים שאני יודע שאני לא יכול בלעדיהם, ושיעשו את העבודה בצורה הטובה ביותר.

אם היה לך מולטי אז בטח היו לך גם כל מיני הדמיות של פדאלי מודולציה למיניהם. כמו קורוס, פייזר, פלג'ר, טרמולו, ויברטו ועוד כל מיני
הם תמיד יכולים להוסיף. כל סאונד חדש יכול לקחת אותך לכיוונים שונים אבל הם לא הבסיס.
כל סוג אפקט קיימות המון חברות שמוכרות אותו. זה לא נגמר.
אני לא מכיר את המגבר שלך. אין לי מושג איך הוא מקבל פדאלים
קודם כל, מה התקציב שלך?
גם מה התקציב שלך למגבר מנורות. ומה השימוש שלך איתו (נגינה בבית?)

HAINEEKEN

New member
תשובה

למרות הבורות שלי במגברים/פדאלים הכוונות שלי בעניין הם רציניות מאוד, להופעות הקלטות ולגיבוש סאונד אישי (הקלטות אולי פחות אשתמש במגבר אבל אי אפשר לדעת). אני בהחלט צריך משהו רציני שיחזיק, לא מתכוון להחליף ולמכור לאחר תקופה, אמנם אין לי תקציב מטורף או כסף מיותר אבל אני בהחלט מוכן להשקיע אם אני אדע בדיוק מה אני מחפש...בנתיים בדקתי כל מיני מגברים ופדאלים של להקות שאני אוהב את הסאונד שלהם וקצת שמעתי אצל חברים/יוטיוב כאב ראש רציני... אני כרגע אסתפק בהחלטה על מגבר ודיסטורשיין/אוברדרייב טובים.

MetalicBluz

New member
סבבה

אז בוא קצת תפרט לי. איזה גיטרה יש לך (סינגלים, האמבקרים?)
על איזה סגנון מוזיקלי מדובר?
אתה מחפש אז מגבר מנורות שיחזיק תופים. אוקיי
השאלה איזה סגנון מוזיקלי מדובר (מתופף עדין/מתופף משתגע)

אם זה יהיה מגבר מנורות בהספק גבוה, רוב הסיכויים שלא תוכל לנגן בו בבית בצורה כזו שתהנה ממנו.. הוא יהיה חזק מידי.

אתה מחפש אוברדרייב או דיסטורשן? (גיין נמוך או גבוה)

HAINEEKEN

New member
אז ככה

מנגן על סטטוקסטר אמריקן סטנדט עם האמבקרים

מנגן בעיקר רוק אבל לא רק. לא מטאל או משהו אבל בהחלט הרבה דיסטורשיין וגיין עד הסוף בד"כ שזה סתם בשביל הכיף... אבל בגדול אני רוצה גם וגם. גם אוברדרייב וגם דיסטורשיין.
לא בטוח שהבנתי את השאלה בקשר למתופף. אבל מניח שזה איפשהו באמצע.

MetalicBluz

New member
כשאומרים על מגבר

שהוא "מחזיק תופים" הכוונה היא שתוכל להשתמש בו, בקלין, עם מתופף, ועדיין שישמעו אותך. העניין הוא שבמגבר מנורות ככל שאתה מעלה את כפתור הווליום אתה מקבל לכלוך, לכן חשוב שיהיה מספיק "הדרום" כך שתוכל לפתוח מספיק, עדיין תישאר על קלין, ועדיין ישמעו אותך.

היה חשוב לי לדעת על איזה סגנון מוזיקלי מדובר, כי יש סגנונות עדינים יותר, בו המתופף לא מתחרע על התופים וכך גם במגבר מנורות עם הספק נמוך יחסית, עדיין ישמעו אותך בקלין.

אז אתה אומר רוק, אוקיי.
תראה, יש לך 2 אפשרויות, אתה יכול לקנות מגבר מנורות עם ערוץ אחד בלבד, להשתמש בערוץ הזה לנגינה בכל מה שקשור לקלין ולקנות פדאל דרייב/דיסטורשן.
אופצייה שנייה, לקנות מגבר עם 2 ערוצים, באחד להשתמש בקלין, באחד לדרייב/דיסטורשן ולעבור מערוץ לערוץ ע"י פדאל פוטסוויץ'.
אם תכתוב מה התקציב שלך למגבר יהיה לי יותר קל לחשוב על האופציות..
ושוב, עדיף לחשוב על אחד בהספק נמוך יחסית, שתוכל להנות ממנו גם בבית.

DC400

New member
מה אתה רוצה שיהיה במגבר ?

איזה סגנון? מספיק לך רק קלין טוב ודרייב מפדאל או
שאתה חייב ערוצים נפרדים ?

אם אתה רוצה לנגן רק בבית ?

קח 15 וואט ומטה .

בלסטאר , איגנייטר ,בלקהארט ,CRATE . ,LANEY , כולם מציעים דגמים בהספק נמוך שייפתחו מהר ויישמעו יחסית טוב בווליום נמוך .

למרות שאני לא אהבתי 2 מהם , את הבלקסטאר של 1W - זוועה של מגבר . לא מצדיק מעבר לשפורפרות לטעמי .

ה LANEY CUB - אני חושב שבוקסא של 10" נשמעת סגור מדיי
תדבר דרך קונוס, זה פחות או יותר האפקט .

little ant של בלקהארט - יש בו רק ווליום ... לטעמי זה לאנשים שממש ממש סגורים על הסאונד של המגברון הזה בכל העוצמות שלו . (אין כאלה )

מני.ת

New member
קצת בעיה עם מגבר 15 וואט בווליום נמוך.

בשימוש ביתי , אם יש שכנים ואפילו אם אין אבל יש אנשים אחרים בבית שרוצים שפיות ודוסקס כאן בהרחבה אתמול.
אם כבר 15 וואט, כדאי שיהיה בו גם מאסטר ווליום אם רוצים לנגן בווליום נמוך לדעתי.

Oxidr

New member
תקנה את האפקטים שהשתמשת בהם הכי הרבה

יש לך מולטי, באיזה אפקטים השתמשת?

Oxidr

New member
...

תקנה את האפקטים שהשתמשת בהם הכי הרבה (במולטי), תחשוב על איזה אפקטים אתה יכול לוותר בהתחלה, ואילו אפקטים חשובים לך יותר.

למעלה