פג תוקף???

פג תוקף???

YNET פירסמה כתבה על אומנים שהגיעה הזמן שהם הפרשו. בכתבה מוזכרים יו2 מדונה ג'נסיס אוזיס סטינג ו.....אלאניס שלנו. זה מה שיש לאורי ברנע וגיא חג'ג' להגיד על אלאניס: "אלאניס מוריסט תחילת הקריירה: 1990 חייבים להודות, קלישאתי ככל שזה יהיה, לאלאניס מוריסט היה קטע מגניב. בשנות התשעים הנפלאות פרצה לה הקנדית המוזרה. היה לה הרבה אנרגיה, היא עבדה עם הרוקיסטים הכי מגניבים (טיילור הוקניס, פלי, דייב נאברו), כתבה טקסטים נוקבים ולא ממש שגרתיים לזמרות באותה התקופה, והרבה חוצפה. חוץ מזה, היא גם פרצה בזכות שירים טובים. מוריסט הביאה איתה מלודיות ודגשים שהיו משב רוח מרענן בנוף הרוק הנשי באותן שנים. גם אם לא היית מעריץ גדול של המוזיקה העכשווית או של זמרות בכלל, זה היה בסדר לאהוב את אלאניס. אבל מרוב הבסדר הזה, והאובר מיוחדות שלה, היא הפכה עייפה ומשעממת. תאריך תפוגה: 1999 נעשה פה חסד. חכמים רבים היו שמחים להספיד את הקריירה של מוריסט הרבה קודם. בערך רגע אחרי שיצא האלבום "Jagged Little Pill". אותו אלבום מעולה שעשה אותה מפורסמת. אבל לא, באלבום שאחריו - Supposed Former" Infatuation Junkie" אפשר היה למצוא עוד כמה יציאות בודדות ונעימות, ושנה אחר-כך מוריסט השתתפה בעוד כמה דברים שיש לציין לשבח: היא שיחקה את אלוהים בסרטו המעולה של קווין סמית' - "דוגמה", ושרה שיר יפייפה עם דייב מת'יוס בנד שנקרא "ספון". ההוצאה המחודשת של "Jagged Little Pill". דרך נפלאה למכור אבל מאותה נקודה, הכל התדרדר. מוריסט לא הצליחה לשחזר את הייחוד שלה בשיריה החדשים, וכל צעד שנעשה בכדי להזכיר לנו כמה מגניבה היא אלאניס, נראה כצעד שיווקי נואש וחסר משמעות. לדוגמה - ההוצאה המחודשת והמשונה של "Jagged Little Pill". האלבום הוצא מחדש רק בגרסאות אקוסטיות. דרך נפלאה למכור פעם נוספת את מוריסט "המגניבה", אבל דווקא ההיפך קרה. האווירה הטובה שהייתה סביב האלבום המקורי - התקלקלה. מוריסט הפציעה באחרונה עם יציאה אחת חביבה והפיקה גרסאת כיסוי וקליפ משעשע לשיר "My Humps" של הבלאק אייד פיז. אז זה היה חביב. אבל את הטעם המוזיקלי, אלאניס מזמן איבדה, ואנחנו איבדנו את הסבלנות הייתי רוצה לשמוע מה דעתכם על הכתבה? מסכימים? זהו הגיע הזמן להספיד את הקריירה של אלאניס?

Heirloom

New member
כמובן

שאני לא מסכים, ואני חושב ש- urs ממשיך את הקו המעולה של jlp ו - sfij וגם fos טוב מאוד. אבל מאז יש הידרדרות, ואני חושב שכולנו עלינו עליה. אלבום אחד לא טוב, מותר לה. השאלה היא מה היא תעשה באלבום הבא, ומתי לעזאזל הוא ייצא כבר. ואם אפשר שתהיה הרבה פחות מאושרת בעודה כותבת אותו.

איך צורם לי לקרוא משפט

"ואם אפשר שתהיה הרבה פחות מאושרת בעודה כותבת אותו." זה לדעתי אחד הדברים הכי מגעילים שנכתבו פה. אני לא חושב שאני מסוגל לאחל למישהו שיהיה לו רע רק כדי שאני יהנה מדיסק... אולי זה נשמע יומרני ופלצני אבל המשפט הזה פשוט צבט לי את הלב. אלאניס יכולה לרשום דיסק גם שהיא מאושרת ושלמה עם עצמה (SFIJ) היא, לדעתי, פשוט צריכה לנתק את המחשבות שלה ממה אנשים מצפים ממנה ולהיות שלמה עם האומנות שלה ואני בטוח שהיא תצליח לרצות אותנו או לפחות את עצמה וליצור משהו אמיתי ולא פחות טוב ממה שהיא סיפקה עד היום, אבל לאחל לה לא להיות מאושרת זה פשוט מגעיל ואנוכי. מצטער עם אני נשמע מגעיל ופלצני אבל ככה אני מרגיש.

Vardooda

New member
../images/Emo45.gif מסכימה עם כל מילה!

ולגביי הכתבה - אני בכלל לא מבינה מה הצורך של אנשים להספיד את כולם? אלאניס רק בת 33 והכשרון שהיה לה בשנות ה-90 לא התפוגג. אין סיבה שהיא לא תפתיע אותנו בהמשך.

Heirloom

New member
אלוהים ישמור,

חס וחלילה לא איחלתי לאלאניס סבל בחיים הפרטיים שלה, שתגדל כמו עץ ליד האגם או משהו בסגנון. פשוט התייחסתי בהומור שאולי אני היחיד שצוחק ממנו, לזה שהשירים (ורק השירים, כי רק אליהם התייחסתי) ב-SCC מאושרים יותר מדי, ולכן האלבום נורא מתקתק ונראה לי שכולנו הכי פחות אוהבים אותו. הכוונה שלי הייתה שהשירים עצמם לא יהיו כאלה, וממש לא התכוונתי שאלאניס לא תהיה מאושרת. זו הייתה הלצה, אני הרי ליצן.

Assilicious

New member
אני דווקא כן יכול להסכים עם חלק מזה...

בעיקר עם החלק של "על צעד נעשה כדי להזכיר לנו כמה מגניבה היא אלאניס".... אבל אני חושב שממש מוקדם עוד להספיד אותה. יכול להיות שמבחינת הצלחה היא לא תצליח עוד כמו פעם, אבל זה לא אומר שהיא לא תעשה דברים טובים עוד
.

Rוית

New member
טוב, חייבת להגיב..

אני במרתון לימודים מטורף למבחן שיש לי בקרוב ושלא הספקתי ללמוד כמו שצריך בגלל חולי פיזי לא ברור אבל דווקא עכשיו יש שירשורים מעולים שאני לא יכולה לתת להם לחכות! אז נתחיל עם להגיב לשירשור הזה ובהמשך אני אענה על אחרים. אה כן, ויש מצב שאני חופרת קצת. אבל באמת ששווה לקרוא!
אז ככה, קודם כל, לפני העצבים והקטילה של הכותבים אני חייבת לצטט אותם במשהו אחד: "זה יכאב לכם, זה בטח ירגיז אתכם אבל אין ברירה, מישהו צריך לעשות את העבודה השחורה ולהוציא לפנסיה מאוחרת מדי כמה מכוכבי הרוק והלהקות הגדולות, שזקנתם מביישת את ימי הרוק אנד רול שלהם". תראו אני מסכימה איתם עם הקטע הראשון. אתם לא יכולים להגיד שלפעמים לא חשבתם משהו נורא הגיוני ונכון על אמן כלשהו מפורסם (אם אלאניס, מדונה, או יובל המבולבל) אבל דווקא בגלל שהוא מפורסם, וזה כבר לא סתם בנאדם מפורסם, זה איקון, זאת דיווה, זה ייצור מוזר עם קול צרוד, אז דווקא בגלל זה הדחקתם את המחשבות האלו והמשכם עם.. סוג של הערצה עיוורת, או לפחות עיוורות בנוגע למחשבות יותר שליליות ממה שאתם רגילים אליהם. אז תראו, לא יעזור כמה שנרצה, זה הגיוני מאוד שיבואו כתבות מספידות אלאניס. היי, הן כבר באות לאורך ה3 שנים האחרונות בערך, ומי שמכיר אותי פה יודע שאני האדם האחרון שיספיד את אלאניס ו\או את הפורום. תמיד שיוצאים נגד אחד מהשנים אני באה כנגד עם הרבה איקונים של סימני קריאה וכו'. אבל תכלס, מה הכותבים כבר אמרו שלא נכון וצריך להרגיז כל כך? והנה אני אפרט: Supposed Former" Infatuation Junkie" אפשר היה למצוא עוד כמה יציאות בודדות ונעימות: ברור לכל מי שפה שמכיר את האלבום לעומק וכמו שצריך, שהמשפט הזה לא נכון ולו כי יש הרבה הרבה יותר מיציאות בודדות ונעימות בו. אבל מה אתם מצפים מאנשים שרוב הסיכויים לא שמעו את האלבום יותר מפעמים? וגם זה כשהם הורידו רק שירים בודדים באימיול. אז שיגידו. זה לא שזה ישנה את דעתינו על האלבום. השתתפה בעוד כמה דברים שיש לציין לשבח: היא שיחקה את אלוהים בסרטו המעולה של קווין סמית' - "דוגמה", ושרה שיר יפייפה עם דייב מת'יוס בנד שנקרא "ספון". - צודקים בהחלט. אבל מאותה נקודה, הכל התדרדר. מוריסט לא הצליחה לשחזר את הייחוד שלה בשיריה החדשים, וכל צעד שנעשה בכדי להזכיר לנו כמה מגניבה היא אלאניס, נראה כצעד שיווקי נואש וחסר משמעות. לדוגמה - ההוצאה המחודשת והמשונה של "Jagged Little Pill". האלבום הוצא מחדש רק בגרסאות אקוסטיות. דרך נפלאה למכור פעם נוספת את מוריסט "המגניבה", אבל דווקא ההיפך קרה. האווירה הטובה שהייתה סביב האלבום המקורי - התקלקלה. המשפט לא נכון, ובטח שהניסוח קיצוני, אבל אי אפשר להתעלם מזה שהדוגמא די נכונה. ההוצאה המחודשת של ג'אגד היתה צעד שגם אנחנו פה לא תמיד הבנו. זה באמת נראה כמו נסיון למכור את אלאניס מכיוון אחר שעשה את ההפוך ולא הוסיף לה בסיס מעריצים חדש כלשהו. מוריסט הפציעה באחרונה עם יציאה אחת חביבה והפיקה גרסאת כיסוי וקליפ משעשע לשיר "My Humps" של הבלאק אייד פיז. אז זה היה חביב. האמת דווקא על זה ציפיתי שהכותבים ירדו. ואם הם לא ירדו על זה ואפילו אהבו זה לגמרה מסביר את המשפט הסוגר שלהם: אבל את הטעם המוזיקלי, אלאניס מזמן איבדה, ואנחנו איבדנו את הסבלנות. איזה מזל שנגמרה הכתבה כי המשפט הזה גרם לי לאבד את הסבלנות. כן, עד לפה באמת שהייתי בסדר עם מה שהם רשמו, אבל פה זאת כבר הצהרת דעה שלא מבוססת על כלום. "איבדה את הטעם המוזיקה"? נו באמת. ואמנים שיש היום בשוק שבכלל אין להם טעם מוזיקלי? ובכלל, תגדירו לי, כותבים יקרים, מהוא בעצם הטעם המוזיקה? בכל מקרה, הנקודה המקורית שלי היא כזו - תכלס הכותבים עשו משהו שכולנו רוצים לעשות מידי פעם אבל לא נותנים לעצמנו, לפעמים בצדק ולפעמים לא. אני זוכרת שכשהייתי מעריצה צעירה וגרופית מטורפת שלה, יצאתי כנגד כל פיפס שיצא נגדה בחריצות מוחלטת. כשגדלתי והבנתי יותר מה אני רוצה מצפה ואוהבת, למדתי לגלות שלפעמים זה מותר להגיד על משהו שאלאניס עשתה שהוא לא נכון, לא ברור, לא מובן, או סתם מיותר. אבל אתם יודעים מה ההבדל? לנו מותר להגיד את זה כי אנחנו מעריצים שלה, אנחנו אוהבים אותה, ואנחנו בטח ובטח יודעים שאת הטעם המוזיקה שלה, אלאניס לא איבדה כלל וכלל. אז הם שיספידו, אנחנו שנתעצבן, ובנתיים שאלאניס תכין דיסק חדש שיגרום לכל הכותבים למיניהם שהספידו אגדות רוק שונות למינהן, לאכול את הכובע. רות סוף, חזרתי ללמוד.

למעלה