פג בא הבייתה

פג בא הבייתה

אתמול הגענו הבייתה לאחר 10 ימים בפגיה בתה"ש ובשיחת סיכום עם הרופא הובהר לנו כמה פגים רגישים וכמה צריך להזהר מזיהומים וכו´ . האמת נכנסנו ללחץ ואנחנו די מבוהלים מהצפוי לנו. אנא אם יש למישהו כמה "סיפורים טובים" לעודד אותנו אנו נשמח מאד. תודה מראש , ציון

ברוכים הבאים הביתה ולפורום!

אין כמו בבית. הרופאים אכן מאוד מקפידים להזהיר את ההורים, אבל לחץ? מה פתאום לחץ?
אני יכולה להניח שאם הייתם בפגייה רק 10 ימים, הפג/ית שלכם הוא "פג לייט" - נולד בשבוע 30 ומשהו, משקל שמגרד את ה-2 קילו ובלי בעיות נשימה, זיהומים, אנטיביוטיקה או רעות חולות אחרות. זה לא אומר שעכשיו צריך ללכת לבקר את הדודה שבדיוק מאוד מנוזלת, אבל בהחלט אין צורך לעטוף את התינוק בניילון סטרילי. מספיק להקפיד על שטיפת ידיים אחרי שנכנסים הביתה ולפני שנוגעים בתינוק, לשאול כל מי שמגיע לבקר אם הוא מצונן, אם כן - לבקש לבוא פעם אחרת, ואם לא - להסתכל על התינוק מרחוק ולא לגעת. אפשר, מותר ורצוי לצאת לטייל בימים שיש שמש. להקפיד מאוד מאוד על הסטריליזציה של הבקבוקים והמשאבה, וכמובן רק מים רתוחים עד גיל הזחילה לפחות - אנחנו הרתחנו עד גיל שנה. ולסיפורים ה"טובים" - אנחנו היינו בפגייה 10 שבועות, יצאנו הביתה לפני ליל הסדר 2001, ו-3 ימים אחרי כבר התייצבנו אצל דודה של בעלי - עם הזאטוטה! (לא נתנו לגעת בה כמובן) אירחנו, התארחנו, יצאנו, והילדה היתה בריאה לחלוטין עד הסתיו. מצד שני, עכשיו שיא עונת הוירוסים אז בהחלט שווה להיזהר.

רק עכשיו קראתי את ההודעה הקודמת

34+5 בהחלט מוגדר כפג "לייט". חיסון ל-RSV הוא מאוד מאוד יקר (ושוב תודה לאורן שבזכות הבולדוזרים שהפעיל יותר משפחות מקבלות אותו על חשבון הקופה!!!). מקבלים אותו לפי כמה קריטריונים כמו משקל לידה, שבוע, גיל בתחילת עונת המחלות ומחלות ריאה. הבת שלי נולדה 845 גרם אבל לא היתה זכאית לחיסון כיוון שהיתה בריאה
. שוב, עצה מכל הלב - להקפיד כמו שהייתם מקפידים עם כל תינוק בן יומו, אבל לא להתחיל לרוץ בין המומחים אם אין בעיה אמיתית. נתו לעצמכם כמה ימים בבית עם הקטנטן, תכירו אותו, ותראו איך כולם כולל התינוק נרגעים. לא להזמין את כל המשפחה אבל גם לא להתייחס לתינוק כאל חולה, כי הוא לא. מי עשה לכם שיחת שחרור - ד"ר קוינט, לובין או מזכרת?

תודה רבה על התשובה המהירה

ראשית, תודה על התשובה המהירה והאופטימית. שנית, את שיחת הסיכום עשה לנו דר´ לובין, האמת אני לא מכיר אותו מיוחד אבל הוא היה נורא קצר בזמן כל השיחה ארכה כ-5 דקות של הפחדה והוא פשוט יצא ממהחדר תוך כדי השאלות שלנו והשאיר אותנו המומים ומבוהלים. בהמלצת ידידה טובה התחלתי לחפש איזשהו פורום על מנת לדבר עם הורים לפגים ולקבל המלצות וטיפים. ושוב, תודה על התשובות. ציון

זה אותו רופא שבשיחת השחרור שלנו

כששאלתי אותו מה אני יכולה לצפות מבחינת התפתחות, הסביר לי ש"שיתוק מוחין מתגלה בגיל חצי שנה-שנה, בעיות מוטוריות אחרות בגיל שנה-שנתיים, אבל קשיי למידה רק בגיל הגן או בית-הספר...". ואני בסך הכל רציתי לדעת אם להסתכל על ההתפתחות שלה לפי גיל כרונולוגי או מתוקן!!! זה רופא שאולי טוב עם ילדים אבל עם הורים הוא מאוד לא מוצלח.

justmom

New member
../images/Emo49.gif לרך הנולד ולהוריו.

מה שמו בישראל? מסכימה עם כל מלה של אינה. תרשה לי לעודד אותך - גם איתמר שלי "פג-לייט", נולד בשבוע 34 במשקל 2 ק"ג, ירד ל-1.800 ק"ג והיה מאושפז שבועיים ביילודים בבילינסון עד שעלה ל-2.100. התייחסנו אליו כמו לתינוק רגיל אבל מידה extra-small, ורק ביקשנו שלא יבואו לבקר ולהתפעל ברגע שיצאנו מבית-החולים, אלא דחינו את זה בחודש. את הברית דחינו עד ששקל 3.5 ק"ג, וזהו בעצם. היום איתמר בן 9 חודשים, פעלתן ונמרץ
, עדיין יונק במרץ ושוקל כמעט 8 קילו. ושוב - מזל טוב והמון הנאה מהצאצא.

מוקדם מדי מבחינתי

להתימר לספר "סיפורים טובים" אבל הבת שלי ממש לא "לייט". איה נולדה ב-25 ושישה ימים. כיום 7 חודשים אחרי הלידה היא מתפתחת (טפו טפו טפו) יופי. ים בבדיקות ורופאים אבל תודה לאל הכל בסדר עד עכשיו. אנחנו נורא נשהרים אבל לאט לאט משתחררים מכל הפראנויות. בו נגיד שכשבחורף יעבור נפתח יותר, אבל תן לעבור את החורף. אני כל פעם חוזר ואומר שבסך הכל יכול להיות פג קיצוני שהכל אצלו בסדר וילד שנולד במועד שהכל אצלו לא בסדר. אי אפשר לדעת וסטטיסטיקה לא מעודדת את מי שאכל אותה. לכן, תחיו. הגיוני שלא תצטרכו יותר מדי מעקבים וכאלה ("בסך הכל" 10 ימים ארוכים בפגיה. בשביל השוואה אנחנו היינו 80 יום ויש כאן כאלה שעברו את החצי שנה) אז אני מאמין שהכל יהיה בסדר אצלכם. הזהירות לא הורגת אבל בגבולות.. איך שאת מרגישים- ככה תתנהגו. ושיהיה בהצלחה!!!

ברוכים הבאים ../images/Emo140.gif

ולגבי העידוד, אני אמא לשני פגים: תומר שבוע 35 כיום כמעט בן חמש, ומיה שבוע 29 - עוד מעט שנתיים וחצי. שניהם (
) מתפתחים יפה, בריאים הרבה יותר מרוב הילדים שאנחנו מכירים (כולל אלו שנולדו בזמן). לא הכל עובר חלק - יש הרבה מעקבים בדרך וכמובן חששות, אבל בסופו של דבר, תומר ומיה כמו הרבה פגים אחרים - מתפתחים נורמלית לחלוטין (עם קצת עזרה של פיזיותרפיה וריפוי בעיסוק
) והסיפור הכי מעודד שאני מכירה - אבא של תומר ומיה (בעלי) שנולד באותו שבוע כמו מיה (תחילת שביעי) היה בפגיה שלושה חודשים ויצא ללא פגע (ובכל זאת זה היה לפני יותר משלושים שנה).

למעלה