פגשתי צדיק נסתר?!

פגשתי צדיק נסתר?!

בס"ד ישבתי היום עם האיש אותו אני מלווה בבית קפה בבת-ים,מקום הומה ומרכזי. בעוד אני מספר לבן שיחי על התפילין החדשים,שמע אותי אדם שישב בסמוך אלינו. התנהלה שיחה ערה...זה שלידנו לא חבש כיפה(הוא היה גלוי ראש)כלל,והוא סיפר כי הוא מניח תפילין,ואכן ראיתי את סימני הכריכות על ידיו מרצועות התפילין.הוא ששמע את מחירן של התפילין שרכשתי(מדובר בכמה אלפי שקלים),אמר לי כי התפילין יביאו ברכה על הכסף שהוצא עליהם. הוא אמר לי גם:'תמים תהיה עם ה' אלוהיך',ואני הוספתי גם 'כי לא ימנע ה' טוב להולכים בתמים' ו'האל תמים דרכו'. לא סתם אמרו שישראל הם מזרע צדיקים ושיש להם חלק לעולם הבא,וגם כמובן הניצוץ המשיחי שטמון בכל אחד ואחת. הרי שגם אם חלילה חטא ישראל,אעפ"י כן ישראל הוא! השכינה מצויה בין הבריות כשדבר ה' בפיהם. מבחינתי, כל שיחה שמתקיימת עם יהודי הנסובה על דבר ה' מרוממת את רוחי, ומעצימה את גאוותי ותחושתי כיהודי בן הארץ הזו. יש כאן לא מעט קשיים,אבל גם לא מעט אור מחכה למי שיחפשו היטב.

haimwe

New member
חבר טוב שלי...

העביר לנו פעולת ערב שבת בשבת האחרונה בבני עקיבא והוא סיפר לנו כל מיני סיפורים מעניינים על אנשים שהוא ראה וחשב שהם למשהו אחד רק מראייה, אך כאשר ניגש לדבר איתם הם התווכחו להיות אנשים אחרים... לדוגמא סיפור מעניין מאוד ואמיתי לגמרי: חבר שלי קוראים אותו רון, לומד בישיבת מירון ליד קבר הרשב"י. תמיד הוא רואה שם אדם לבוש בבגדים מלוכלכים ומטונפים וכו'. הוא חשב שהוא קבצן מסכן שמסדר מזרונים לעזור לעניים אחרים. הלך החבר שלי ושאל אותו למה הוא מסדר שמה מזרונים כל הזמן ובעצם מה הסיפור שלו. אז ה"עני" אמר לו, שלפני 5 שנים (היום הוא בן 60) קרה לו איזה משהו והוא היה חייב להודות לרשב"י בגלל זה (סליחה שאני לא זוכר מה). קצת לאחר הדבר, איבחנו אצל האיש הזה (שמו עובדיה) סרטן במוח, ואמרו לו שאין לו יותר משבוע לחיות. עובדיה אמר שהוא חייב לפני שהוא מת ללכת לקבר הרשב"י ולהודות לו על מה שקרה, ילדיו ניסו לשכנע אותו שלא יעשה את זה, אך הוא אמר שהוא חייב ובשארית כוחותיו הלך לקבר הרשב"י להודות לו. האדם חי עוד היום 5 שנים לאחר מכן, ולא יודעים עוד כמה זמן הוא ימות או יחיה. הוא נשאר לחיות בשביל לעזור לעניים במירון כנראה בשליחותו של הרשב"י. מה בעצם אני בא להגיד פה.. שבכל יהודי יש ניצוץ של תורה, ולא כל החילוניים והטועים הם באמת כמו שהם נראים.. בעז"ה שנזכה שכל עם ישראל יחזרו בתשובה שלימה!

למעלה