פגם ב softshell של קולומביה

gals23

New member
פגם ב softshell של קולומביה

בתאריך ה- 8/11/13 קניתי בחנות היבואן של קולומביה שנמצא בתל אביב ברח' החשמונאים (שם החנות : outsiders) מעיל מטיילים מיוחד softshell של קולומביה במחיר של 699.90 לאחר שקיבלתי הנחה. בחנות ציינו בפני כי המוצר הינו איכותי ושהוא יהווה לי פתרון נהדר. כמו כן ציינו בפניי שהסופטשל הינו עמיד למים, מחמם בגלל כדוריות הכסף שיש בתוכו (אך יש ללבוש עימו שתי שכבות נוספות - תרמי ומיקרו), בנוסף לכך נאמר לי שה"סופטשל ישרת אותי שנים רבות". "יהיה לך למי לפנות", "קולומביה זו רשת".
לקראת הנסיעה רכשתי מחנויות אחרות מוצרי קולומביה נוספים (מכנסיים מתפרקים, חולצות תרמיות, חולצות מנדפות) וכן מעיל סופטשל נוסף לחבר שלי.

אני והחבר טסנו לחו"ל לתקופה של 6 חודשים. כחודשיים לאחר שהתחלנו את הטיול החל הסופטשל שלי להתבלות: חוטים החלו לצאת באמצע המעיל ושולי המעיל ( שרוולים וגוף המעיל ) החלו להתקלף. אציין כי השימוש שלי עד אז בסופטשל היה בטרקים בלבד, ללא מגע עם כימיקלים למיניהם, וחשיפתו לאקלים היתה בהתאמה לייעודו על פי פרסומי קולומביה וההבטחות שניתנו לי בחנות. הסופטשל של החבר שלי לא התבלה ונותר במצב מצויין.

את המעיל שטפתי ידנית פעם אחת בלבד עם מעט אבקת כביסה, לאחר כשלושה חודשים של שימוש, במים קרים על פי ההוראות. כבר בשטיפתו במים פלט המעיל צבע, ולאחר שהתייבש ( שוב- על פיה ההוראות) ראיתי כי צבעו דהה והתווית עם שם החברה התפור בתוך המעיל פשוט התקלף/ נמחק. כמו כן, כדוריות הכסף מהן מורכב המעיל ( שמטרתן לשמור על חום הגוף ) דהו באותה שטיפה. אציין כי באותו האופן בדיוק כיבסתי את המעיל של החבר שלי- שם לא נפלט צבע והמעיל נותר במצב מצויין.

למעיל סופטשל אמורה להיות אחריות: המוצר נקנה מחברה בעלת שם ובסכום גבוה, אני ציפיתי שבעקבות בעיה שתהיה במוצר, החברה תתן מענה. יש להדגיש כי שאלתי כשקניתי את המוצר אם יקרה משהו או תהיה בעיה, האם יש למי לפנות? האם יש אמא ואבא? ונאמר לי: "בוודאי זה קולומביה - רשת עולמית!"

לאחר חזרתי ארצה, ניגשתי לחנות ממנה רכשתי את הסופטשל והראתי להם את הבעיה. בחנות נאמר לי שהם ישלחו לבדיקה ויחזרו אלי. לאחר כחודש, חזר אלי אחד המוכרים בחנות ואמר כי המעיל חזר עם פתק ש"נעשה בו שימוש לא נכון וכי עבר שטיפה במכונת כביסה ולא ניתן לעשות דבר".
ביקשתי שמנהל החנות יחזור אלי - מנהל החנות היה בחו"ל ונאמר לי שיחזור אלי ברגע שיחזור בתחילת אוגוסט. לאחר שלא נענתי , התקשרתי שוב ב- 17/8/14 , משיחתי עם המנהל הבנתי שהודעתי לא הועברה. המנהל מסר כי לו עצמו אין דרך לסייע, אך הוא יעביר את פנייתי ליבואן של קולומביה בארץ- רון.
לאחר יומיים מסר לי מנהל החנות כי היבואן לא מוכן לעשות דבר מאחר ולטענתו הפגם במעיל נוצר באשמתי.
מנהל החנות נתן לי את מס' הטלפון של משרד היבואן. ב 20/8/14 התקשרתי ודיברתי עם הפקידה והיא אמרה לי לנסות מאוחר יותר כי הוא בשיחה. לאחר כמה שעות התקשרתי שנית והפקידה שמה אותי בהמתנה וכשחזרה אלי אמרה כי הוא לא יכול לדבר איתי. היא ביקשה שאתן לה את מס הטלפון שלי והוא יחזור אלי.
כבר עברו יומיים ואני עדיין מחכה לשיחה ממנו שלא התקבלה. אני מרגישה שאין לי מענה ואין עם מי לדבר

אני חוזרת ומדגישה כי לא נעשה שום שימוש שאינו נכון במוצר, המוצר עבר שטיפה ידנית במים קרים פעם אחת בלבד ואני מוכנה שייבדק במעבדה! אודה לעזרתכם כי אני כבר לא יודעת לאן לפנות ומה לעשות.

BigBadWolf

Member
אני שונא חברות שמתחמקות מאחריות, אבל

אני חייב לציין שחודשיים של טרקים זו מעמסה די כבדה. יש לי נעלי טיולים יקרות שנקנו לפני טיול לדרום אמריקה ואחרי הטיול ראו עליהן שהן עברו התעללות. אני עדיין משתמש בהן והן עדיין מספיק טובות (אם כי אני כבר חושב להחליף, אבל עברו כמה שנים) ובכל זאת הן כבר לא היו לגמרי אטומות למים, כל מיני חוטים נפרמו קצת ויש עליהן שריטות בכל מיני אזורים של גומי.
כמובן שתלוי כמה טרקים ובאיזו רמת קושי וכו', אישית עברתי מטרק לטרק כמעט בלי לנוח במשך החודשיים האלו אז לגמרי לא הופתעתי ממצב הנעליים בסוף.

gals23

New member
אני מבינה אך לא כאן המקרה...

אני מודעת לזה שיכול להיות בלאי אחרי תקופה של שימוש, ובכל זאת אין להשוות בלאי מעיל לנעלי טרקים
יש סוגים שונים של טרקים וכשאני חזרתי מהטיול הנעליים שלי נשארו כמו חדשות, אינני טיילנית כבדה
אך זאת לא הסיטואצייה כאן ולצורך השוואה יש לי את המעיל של החבר שלי - שלו נשאר כמו חדש לא קרה לו כלום!
ובנוסף הטיקט הפנימי של שם החברה פשוט נעלם אחרי השטיפה הקלה

למעלה