כולם רוצים לעשות עלינו קופה הא?
שוקי אני ממש לא מבין את הגישה הזאת שכל הקלינאים או רובם רק מנסים להרוויח כסף ועל הזין שלהם (סליחה על הביטוי) המגמגמים עצמם. תסלחו לי אבל אני ממש לא רואה את זה ככה. מי שהולך ללמוד קלינאות תקשורת זה בדיוק כמו מי שהולך ללמוד מקצוע אחר של עזרה כולל פסיכולוגים, רופאים, עובדים סוציאלים, מרפאים בעיסוק ועוד ועוד. אני בטוח שרובם המכריע (תמיד יש כמה נוכלים) רוצים לעזור, במקרה זה לנו המגמגמים וחוץ מזה הם רוצים, כן זאת לא בושה, להתפרנס בכבוד. אני עוד לא נתקלתי במטפל שהבטיח לי הרים וגבעות. כולם היו ריאלים והסבירו מהם הסיכוי להפטר מהגמגום, מה הסיכוי לשפר את השטף וכד'. ואולי יש כמה מטפלים כאלה, אבל הם בטוח לא הרוב. יתרה מזאת, אני מאמין שאם אנחנו המגמגמים היינו יותר אחראים, והיינו מיישמים יותר את מה שמלמדים אותנו המטפלים למיניהם אז השטף שלנו היה הרבה יותר טוב. אז אולי כדאי שנבוא בטענות גם קצת לעצמנו. מה לעשות שאין תרופה לגמגום כמו אנטיביוטיקה שתוך שבוע הורגת אותו ונדרש מאמץ עילאי, כן עילאי, של המגמגם עצמו בשביל להרפא, וברוב המקרים הוא לא עושה את המאמץ הזה (מכל מיני סיבות שלא בהכרח קשורות למטפל). ועוד נקודה, המצב הכלכלי של רוב התושבים במדינה הוא סביר. ואין כמעט הורים שלא יכולים להרשות לעצמם לשלוח את הילדים שלהם לטיפול כזה או אחר. ואם טיפול משפר למישהו את השטף אפילו קצת, ועוד קצת את הביטחון העצמי ואת יכולת התקשורת אז לדעתי זה שווה הרבה הרבה יותר מכמה שעלה הטיפול, זה שווה כל מחיר שבעולם. תפסיקו לחשוב שכולם רוצים רק לעשוק אתכם