פגישוש עם דפנע

ס ק א ל י

New member
פגישוש עם דפנע ../images/Emo140.gif

שמעתי על מספר הצעות לחידושי לשון, ביניהם 'פְּגִישׁוּשׁ' ל'בליינד דייט' ו'דפנע' לפקס (נדמה לי שזה לקוח מהתכנית של אברי גלעד וג'קי לוי). אהבתי!

מוגג

New member
פגעוברח

או מִפגָעש אתמול הם חיפשו (אברהם ויעקב) שם עברי לסושי. ההצעות הזוכות - "דגחי" ו"יאפּוֹן" "דגליל" ו"רולדג" לא זכו באהדת המנחים.

ס ק א ל י

New member
אבל אין בעיה להפוך את זה

לשיר. למשל: "פגישוש חצי פגישוש מבט אחד מהיר קטעי ניבים סתומים זה די" או: "עוד פגישוש ועוד פגישוש את אומרת שאין לך תחושה משמיע וידוי רמזים על פיתוי לא יודע אם יש עוד סיכוי ..." או: "ואז אלבש נחשי מה מה את חולצתי האדומה שכבר שנים לא נלבשה ואסתרק ללא בושה וכבר אשכח שיש לי עוד פגישוש בשש אם רק תבואי בחמש" ולסיום רק אומר שיש פגישושים שמתחברים אסוציאטיבית לשם השיר "פגישוש לאין קץ".

חשבתי על זה ../images/Emo141.gif

אבל אז צריך להגיד פיגשוש ולא פגישוש, והלכה כל הפואנטה. לעומת זאת, "לדפנע" במקום "לפקסס" מצלצל לא רע.

ס ק א ל י

New member
וממש במקרה -

תוך כדי שאני מנסחת את ההודעה הקודמת, קבלתי את האי מייל הזה: "הגדרות בעברית מטעם האקדמיה העברית ללשון ארוכה: > ‎ לבוש הדוק לגוף - בגד כפת > ‎ הכינו תה גרוע - חלטורע > ‎ ספר רב מכר - שיא במו"ל > ‎ חלום של כל מורה - גיר אוטומטי > ‎ נער מעלית - פעיל עלייה > ‎ הכריחה אותו לטעום מהמרק -דנה אותו לכף חובה > ‎ "שים הרבה תותים" - תות - הנח - המון > ‎ האלמן הלא רגוע עם המפה - מדריך את מנוחתו > ‎ נעלי יבוא - מעור הגולה > ‎ נעלי יצוא - עור לגויים > ‎ ערבוב יינות - כוהליציה > ‎ מכון לג'ודו - קורס מכי"ם > ‎ שריקת הקומקום - שמחה לאד > ‎ ישראלי שלא יצא לחו"ל - אסיר ציון > ‎ אירוע חגיגי בחיי הנעל - עלייה לרגל > ‎ אוטובוס - תנועת המושבים > ‎ ספונג'ה - פעילות שוטפת > ‎ בא ארצה עם גויה לשעבר - מעלה גרה > ‎ חפץ בלתי מזוהה במריבה משפחתית - צלחת מעופפת".

ST

New member
לפחות חלק הם של יעקב פרוינד ../images/Emo29.gif

מתוך "לשון בפלפל" או "לשון ברוטב" (אולי משניהם).

מוגג

New member
כולם שלו

יענקל'ה פרויינד טכנאי קול ישראל ונחלאי בעברו (עשה של"ת בקיבוץ מסויים בעמק).

אלעד2

New member
האמת היא שזה לא כל כך קשה להמציא

לקח לי 5 דקות למצוא למשל איך אומרים שהרב פסק הלכה (רב פקד) ואיך נקרא קצין בכיר שברח משדה הקרב (תת עלוב).

למעלה